Možná už tu tohle téma někde je, ale nemohla jsem ho najít.
Poprvé v životě pečuju o svoje zdraví tak, jak bych měla ->
chodím k lékařům
chodím pravidelně každý týden do sauny
1x za 3 týdny na masáž nebo fyzioterapii (+ mě pravidelně masíruje přítel - krk, který mi často tuhne a protahuje mi záda kvůli bechtěrejevikovi)
pravidelně a poctivě po každém tréninku cvičím kompenzační cviky (nejen, když už něco bolí jako jsem dělala dřív) + strečink
snažím se být stále v psychické pohodě (+ pravidelný a kvalitní sex )
hodně odpočívám
snažím se dělat věci tak, aby mě bavily, nenervuju se už se školou a prostě nějak bude, snažím se žít přítomným okamžikem a užívám si ho
snažím se stýkat jen s lidmi, co mám ráda
prostě hlavně být v pohodě pdychicky (psychické zdraví je pro mě snad ještě důležitější než fyzické zdraví)
a pak věci, které jsem dělala i dřív - cvičení, strava, doplňky výživy šité mně na míru k tréninku, hodně tekutin, hlavně vody a čaje (ovocné).
Každopádně paradoxně v době, kdy jsem se o regeneraci a kompenzaci začala věnovat nejvíc (tzn před tím půl rokem cca), mi nastaly vůbec největší zdravotní potíže (asi z předchozích let).
Poprvé v životě jsem se objednala na operaci očí a poprvé jsem taky objednaná na akupunkturu.
Ale řeknu vám, je to fuška.. je to skoro jak povolání. Nedokážu si představit takhle všude chodit a u toho normálně pracovat. Tohle je fakt jak poloviční úvazek, abych to stíhala. Je to ale fajn. Doufám, že to bude mít nějaký efekt, krom prázdné peněženky