|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Thu 6.11.2008 11:59 Post subject: |
|
|
vyhrivana podlaha se fakt super, my ji mame skoro vsude, bohuzel to skoro, brala bych ji uplne vsude
a koberec v kuchyni si vubec nedovedu predstavit, to bysme ho museli menit kazdej tejden tak |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 6.11.2008 12:07 Post subject: |
|
|
a je do kuchyně lepší lino, plovoučka nebo vyhřívaný dlaždice?? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Thu 6.11.2008 12:13 Post subject: |
|
|
Choco, a topíte i normálně? Vyhřeje to trošku i celou tu místnost nebo se musí topit i topením? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 6.11.2008 12:32 Post subject: |
|
|
Kacenko, cely dolejsek (obyvak, kuchyni a takovy ten vchodovy prostor, ktere nejsou jednotlive uzavrene, ale tak nejak propojene, vytapime jen tim topenim v podlaze a vyhreje se to podle me dobre, je tam stala teplota 24 stupnu, ale da se to samo nastavit i jinak. V koupelne mame oboji, ale zapiname vetsinou jen podlahu, v loznici mame jen normalni, ale tam nezapiname nic , a u malyho je zase oboji, ale nechavam pustenou jen tu podlahu, kdyz tam i spi, aby nemel moc horko. A v podkrovi mame jen normalni topeni, stejne tak ve "sklepe".
ed: jeste bych asi mela napsat, ze my vlastne celej dum mame "otevrenej", takze tim topenim v obyvaku a spol. se vyhrivaji i chodby a schodiste
Shrew - ja mam srovnani jen lino x vyhrivana podlaha a jednoznacne hlasuju pro to vyhrivani
Last edited by Chocolate on Thu 6.11.2008 12:35; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Thu 6.11.2008 12:35 Post subject: |
|
|
Tak to je fajn, takže náklady za topení podlahou/normálně jsou asi docela stejné, že?
Já se omlouvám za debilní otázky, ale my to doma nemáme ani jsem to u nikoho neviděla , nevadí když máte na vyhřívané podlaze třeba nábytek? Nebo se to dělá nějak speciálně jen do středu místnosti? |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Thu 6.11.2008 12:57 Post subject: |
|
|
když už se mluví o tom topení, za jednu z nej vychytávek považuju automatický spouštění topení, přes noc se topení snižuje od půlnoci do 6 asi na 21 stupnů a vstáváme do tepla, to je prostě něco tu zimu jsem vždycky nesnášela
jinak my máme všude budto mramor, v kuchyni dlaždičky a jinak plovoucí podlahu, koberce jen vyjímečně a mám to tak ráda..z koberce mám pořád pocit že ten bordel co tam je nevidím (chuchvalce na podlaze vidím a vím o nich )..ale v obývacím pokoji/pracovně máme takový ten bílý vysoký a ten zase můžu
co mi nepřijde praktický ( i když je to pěkný) jsou úplně průhledný zástěny u sprchy..jenže je to moderní, takže to máme taky _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Thu 6.11.2008 13:07 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 6.11.2008 13:32 Post subject: |
|
|
theres, dyť v pohodě. stejně dost lidí chce zástěnu i jen proto, že moc cákají. to jen,že já na to nejsem zvyklá _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 6.11.2008 13:59 Post subject: |
|
|
Kačenka wrote: | Tak to je fajn, takže náklady za topení podlahou/normálně jsou asi docela stejné, že?
Já se omlouvám za debilní otázky, ale my to doma nemáme ani jsem to u nikoho neviděla , nevadí když máte na vyhřívané podlaze třeba nábytek? Nebo se to dělá nějak speciálně jen do středu místnosti? |
manzel rikal, ze ty naklady jsou zhruba srovnatelne
nabytek na vyhrivane podlaze nevadi, ale treba kdyz na to das nejaky velky koberec, tak ti to to teplo zbytecne "krade"
a neomlouvej se
a kdyz uz jsme u toho topeni a vyhrivani, tak ja bych chtela krb, i kdyz mi je jasny, ze moc prakticky to neni |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Thu 6.11.2008 14:01 Post subject: |
|
|
a ja bych strasne moc chtela mekky koberec. Plovouci podlaha me uz strasne rozciluje. Jak jsem tu sama tak je tu vsechno studene a nepratelske. Koberec by to tu zprijemnil.
Jako pro me je prakticky domov je i z jedne strany neco, co mi pobyt tady zprijemni i kdyz to samo o sobe je treba neprakticke. Nebo nevim jak to mam presne popsat. _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Thu 6.11.2008 14:03 Post subject: |
|
|
Kačenko - topení podlahou vyjde levněji, protože tam ta voda v těch trubkách (pokud to tedy nemáš vyhřívané elektrikou) se nemusí ohřívat na tolik stupňů jako v klasickém topení, takže je to ekonomičtější (jen ta vstupní investice je asi větší no).
Přítel ted okolo toho dost zjišťuje a nějak průbězně mě informuje - tak snad to neinpretuju špatně.
Jinak - vyhřívaná podlaha elektřinou v našich podmínkách vyjde dost draho jako náklady na provoz.
Já bych moc to topení v podlaze chtěla - teta to má (jak plovoučku, tak dlaždice) a je to opravdu velmi příjemné!
Jen teda jak píše Shrew - ten rozdíl mezi místy kde je a kde není je fakt veliký a dost to tam od noh zebe. Ale my třeba doma máme v chodbě klasickou plovoučku - bez topení a není to tak studené - asi záleží i na izolaci.
Choco a proč myslíš, že krb není praktický - podle mě dobrý krb vyhřeje celý pokoj a pokud máte otevřený byt tak to musí být super. Myslíšl kvůli úklidu? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 6.11.2008 14:12 Post subject: |
|
|
Byzzy - jj, uklid a kupovat drevo (ted me napada, ze vubec nevim, kde se to kupuje) a hlavne kvuli malymu, prijde mi to dost nebezpecny. Nasi znami krb maji, a i kdyz tam maji pred nim nejaky ty zatarasy, tak to ty deti mimoradne pritahuje a proste nahoda je blbec... Ale kdyz si predstavim takovej nejakej vecer...knizka, caj a krb...nebo jina verze vino, manzel a krb |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 6.11.2008 14:15 Post subject: |
|
|
no s těmi dětmi je to mazec.
mamka třeba říkala, že si absolutně nic nepraktického co se týče dětí nemohla mít doma. absolutní nezbytnost bylo například zrušit ubrusy ve všech místnostech. _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 6.11.2008 14:16 Post subject: |
|
|
ubrus? co to je? |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 6.11.2008 14:22 Post subject: |
|
|
nebo veškerý vázy, dekorační předměty a vůbec všechno..gramofon s ostrou jehlou, ostrý úchytky skříní a šuplíků...
jo, jinak jsem si vzpomněla, že nás mamka přebalovala na posteli - jako na manželské. prý to mělo výhodu, že byla velká,rozlehlá, nízká a relativně o dost bezpečnější než ten vysoký přebalovací stolek. tak si myslím, že ten stolek zas tak praktický nebude..ale to asi taky záleží na zvyku každé maminky... _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
|