sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
praktický domov :D
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)

PostPosted: Thu 6.11.2008 11:59    Post subject: Reply with quote

vyhrivana podlaha se fakt super, my ji mame skoro vsude, bohuzel to skoro, brala bych ji uplne vsude

a koberec v kuchyni si vubec nedovedu predstavit, to bysme ho museli menit kazdej tejden tak Laughing
Back to top
View user's profile Send private message  
Shrew

PostPosted: Thu 6.11.2008 12:07    Post subject: Reply with quote

a je do kuchyně lepší lino, plovoučka nebo vyhřívaný dlaždice?? Smile
Kačenka
&

PostPosted: Thu 6.11.2008 12:13    Post subject: Reply with quote

Choco, a topíte i normálně? Vyhřeje to trošku i celou tu místnost nebo se musí topit i topením?
Back to top
Chocolate

PostPosted: Thu 6.11.2008 12:32    Post subject: Reply with quote

Kacenko, cely dolejsek (obyvak, kuchyni a takovy ten vchodovy prostor, ktere nejsou jednotlive uzavrene, ale tak nejak propojene, vytapime jen tim topenim v podlaze a vyhreje se to podle me dobre, je tam stala teplota 24 stupnu, ale da se to samo nastavit i jinak. V koupelne mame oboji, ale zapiname vetsinou jen podlahu, v loznici mame jen normalni, ale tam nezapiname nic Rolling Eyes , a u malyho je zase oboji, ale nechavam pustenou jen tu podlahu, kdyz tam i spi, aby nemel moc horko. A v podkrovi mame jen normalni topeni, stejne tak ve "sklepe".

ed: jeste bych asi mela napsat, ze my vlastne celej dum mame "otevrenej", takze tim topenim v obyvaku a spol. se vyhrivaji i chodby a schodiste

Shrew - ja mam srovnani jen lino x vyhrivana podlaha a jednoznacne hlasuju pro to vyhrivani Very Happy

Last edited by Chocolate on Thu 6.11.2008 12:35; edited 1 time in total
Back to top
Kačenka
&

PostPosted: Thu 6.11.2008 12:35    Post subject: Reply with quote

Tak to je fajn, takže náklady za topení podlahou/normálně jsou asi docela stejné, že?

Já se omlouvám za debilní otázky, ale my to doma nemáme ani jsem to u nikoho neviděla Embarassed , nevadí když máte na vyhřívané podlaze třeba nábytek? Nebo se to dělá nějak speciálně jen do středu místnosti?
Back to top
Laura
kytky 7, meta: 13650
kytky 7, meta: 13650

PostPosted: Thu 6.11.2008 12:57    Post subject: Reply with quote

když už se mluví o tom topení, za jednu z nej vychytávek považuju automatický spouštění topení, přes noc se topení snižuje od půlnoci do 6 asi na 21 stupnů a vstáváme do tepla, to je prostě něco Razz tu zimu jsem vždycky nesnášela

jinak my máme všude budto mramor, v kuchyni dlaždičky a jinak plovoucí podlahu, koberce jen vyjímečně a mám to tak ráda..z koberce mám pořád pocit že ten bordel co tam je nevidím (chuchvalce na podlaze vidím a vím o nich Laughing )..ale v obývacím pokoji/pracovně máme takový ten bílý vysoký a ten zase můžu Smile

co mi nepřijde praktický ( i když je to pěkný) jsou úplně průhledný zástěny u sprchy..jenže je to moderní, takže to máme taky Rolling Eyes

Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Thu 6.11.2008 13:07    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Shrew

PostPosted: Thu 6.11.2008 13:32    Post subject: Reply with quote

theres, dyť v pohodě. stejně dost lidí chce zástěnu i jen proto, že moc cákají. to jen,že já na to nejsem zvyklá Wink
Chocolate

PostPosted: Thu 6.11.2008 13:59    Post subject: Reply with quote

Kačenka wrote:
Tak to je fajn, takže náklady za topení podlahou/normálně jsou asi docela stejné, že?

Já se omlouvám za debilní otázky, ale my to doma nemáme ani jsem to u nikoho neviděla Embarassed , nevadí když máte na vyhřívané podlaze třeba nábytek? Nebo se to dělá nějak speciálně jen do středu místnosti?

manzel rikal, ze ty naklady jsou zhruba srovnatelne

nabytek na vyhrivane podlaze nevadi, ale treba kdyz na to das nejaky velky koberec, tak ti to to teplo zbytecne "krade"

a neomlouvej se Smile

a kdyz uz jsme u toho topeni a vyhrivani, tak ja bych chtela krb, i kdyz mi je jasny, ze moc prakticky to neni
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Thu 6.11.2008 14:01    Post subject: Reply with quote

a ja bych strasne moc chtela mekky koberec. Plovouci podlaha me uz strasne rozciluje. Jak jsem tu sama tak je tu vsechno studene a nepratelske. Koberec by to tu zprijemnil.
Jako pro me je prakticky domov je i z jedne strany neco, co mi pobyt tady zprijemni i kdyz to samo o sobe je treba neprakticke. Nebo nevim jak to mam presne popsat. Embarassed
Byzzy
kytky 8, meta: 20650
kytky 8, meta: 20650

PostPosted: Thu 6.11.2008 14:03    Post subject: Reply with quote

Kačenko - topení podlahou vyjde levněji, protože tam ta voda v těch trubkách (pokud to tedy nemáš vyhřívané elektrikou) se nemusí ohřívat na tolik stupňů jako v klasickém topení, takže je to ekonomičtější (jen ta vstupní investice je asi větší no).

Přítel ted okolo toho dost zjišťuje a nějak průbězně mě informuje - tak snad to neinpretuju špatně.

Jinak - vyhřívaná podlaha elektřinou v našich podmínkách vyjde dost draho Sad jako náklady na provoz.

Já bych moc to topení v podlaze chtěla - teta to má (jak plovoučku, tak dlaždice) a je to opravdu velmi příjemné!

Jen teda jak píše Shrew - ten rozdíl mezi místy kde je a kde není je fakt veliký a dost to tam od noh zebe. Ale my třeba doma máme v chodbě klasickou plovoučku - bez topení a není to tak studené - asi záleží i na izolaci.

Choco a proč myslíš, že krb není praktický - podle mě dobrý krb vyhřeje celý pokoj a pokud máte otevřený byt tak to musí být super. Myslíšl kvůli úklidu?
Back to top
Chocolate

PostPosted: Thu 6.11.2008 14:12    Post subject: Reply with quote

Byzzy - jj, uklid a kupovat drevo (ted me napada, ze vubec nevim, kde se to kupuje) a hlavne kvuli malymu, prijde mi to dost nebezpecny. Nasi znami krb maji, a i kdyz tam maji pred nim nejaky ty zatarasy, tak to ty deti mimoradne pritahuje a proste nahoda je blbec... Ale kdyz si predstavim takovej nejakej vecer...knizka, caj a krb...nebo jina verze vino, manzel a krb Love
Back to top
Shrew

PostPosted: Thu 6.11.2008 14:15    Post subject: Reply with quote

no s těmi dětmi je to mazec.

mamka třeba říkala, že si absolutně nic nepraktického co se týče dětí nemohla mít doma. absolutní nezbytnost bylo například zrušit ubrusy ve všech místnostech.
Chocolate

PostPosted: Thu 6.11.2008 14:16    Post subject: Reply with quote

ubrus? co to je? Laughing
Back to top
Shrew

PostPosted: Thu 6.11.2008 14:22    Post subject: Reply with quote

Laughing

nebo veškerý vázy, dekorační předměty a vůbec všechno..gramofon s ostrou jehlou, ostrý úchytky skříní a šuplíků...

jo, jinak jsem si vzpomněla, že nás mamka přebalovala na posteli - jako na manželské. prý to mělo výhodu, že byla velká,rozlehlá, nízká a relativně o dost bezpečnější než ten vysoký přebalovací stolek. tak si myslím, že ten stolek zas tak praktický nebude..ale to asi taky záleží na zvyku každé maminky...
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 7 of 8

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum