|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Jana kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Thu 10.7.2008 18:17 Post subject: Dospělost?? |
|
|
Jak se vnímáte, dost sem o tom přemýlela, dost často mám takové stavy, že se v určitých momentech vůbec nepoznávám, jakobych to ani nebyla JÁ a říkám si, bože, holka ty ses ale změnila, čím to asi bude? pište své postřehy k sobě samé |
|
Back to top |
|
|
JÁjenJÁ kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Thu 10.7.2008 18:31 Post subject: |
|
|
tak všichni se měníme, řekla bych, že to je přirozený posun osobnosti.
Jinak k tomu nemám moc co napsat, těžko se mi reaguje na zmateně položenou otázku _________________ Sebeláska je jediná láska, která trvá navěky
O. Wilde |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 10.7.2008 18:32 Post subject: |
|
|
Dospělost, rozhodně si nemyslim, že jsem dospělá.. tyhle věci mě dost děsej a dost se jim i bránim..
Ale občas se přistihnu, že nechápu humor lidí o 3 -5 let mladších.. co humor.. ani smysl jejich žití.. a to jsem prostě nebyla jiná...
Taky se třeba změnily moje hodnoty.. nebo každodenní priority.. nevim jak to mám říct.. nevim, jestli jsem dospěla, každopádně jsem zestárla..
Za dospělou se budu považovat ve chvíli kdy budu samostatná a soběstačná a budu mít auto a svýho osobního psa _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 10.7.2008 18:35 Post subject: Re: Dospělost?? |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 10.7.2008 18:37 Post subject: |
|
|
já se těšim až budu dospělá, až budu mít manžela, byt, budeme mít auto a LCD televizi a až budu moct spokojeně přivést na svět dítě _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Fri 11.7.2008 8:46 Post subject: |
|
|
tak ja treba nejsem dospela vubec. jeste jsem nevyrostla ze svych infantilnich a potrhlych sklonu. vlastne ziju a chovam se v podstate uplne stejne jako ve svych 15ti, akorat se mi meni nazory a jsem jaksi sectelejsi.
vlastne si ani nepripoustim, ze uz bych mela/mohla byt dospela. vzdycky jsem se bala, ze v 18ti ze me bude nejvetsi nudarka a najednou 19 pryc a ja necitim zadnou zmenu. a mam pocit, ze nudarka ze me uz nebude ani ve 25ti atd. |
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Fri 11.7.2008 9:15 Post subject: |
|
|
Vždycky jsem byla trochu pozadu- když se sama sebe zeptám ,,kolik je ti let?" tak se mi automaticky vybaví číslo 16, ačkoliv je mi 19.
nevím ani přesně, co si mám pod pojmem dospělost představit. jsem samostatná, dělám věci tak jak je uznám za vjodné, umím se o sebe postarat, umím říct ne, umím se hádat a nevytahovat přitom věci, které nejsou příčinou hádky, zaujmout určitý názor bývá problém, protože někdy věci beru moc zeširoka. pokud je ale dospělost přizpůsobení se společnosti, tak do toho se moc nehrnu.
ačkoliv jsem opravdu trochu pozadu, někdy si připadám hodně stará a unavená životem, dny se mi zdají dlouhé, nechápu, jak do nich dokážu nacpat tolik činností. takovej...spor duše s tělem |
|
Back to top |
|
|
Cantarella kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Fri 11.7.2008 10:42 Post subject: |
|
|
Já jsem spokojená. Přijdu si natolik dospělá a rozumná, abych si dokázala všechno zařídit a stejně tak i vycházet s lidmi a zároveň si 100% užívám jako kdybych neměla jedinou povinnost.
Tím jak pracuju, jak se zlepšila situace doma, jak se toho kolem mě hodně změnilo jsem se zas posunula mnohem dál. Nemám zatím žádné dospělácké ambice jako založit rodinu, nebo něco podobného, ale už třeba dávám nějaké prachy stranou, pravidelně chodím k doktorům, už tak zběsile neutrácím. Žiju ještě s rodiči, ale funguju už zcela sama na sebe. Co si nezařídím, to prostě nemám.
Paradoxně fakt, že jsem si vědoma toho, že nemrhám časem a dělám něco pořádného mi dává křídla pro věci, kterýma se chci bavit, takže prostě pařím, jezdím na festy, klidně jdu spát ve tři, i když druhý den vstávám, když si chci dočíst knížku. Nechám se vytáhnout ven třeba o půlnoci.
Jsem teď asi na vrcholu svý životní pohody bych skoro řekla, po té praktické stránce. _________________ Chcípni Rimmere!
Už se stalo.
OPAKOVAT!! |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 11.7.2008 10:45 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Fri 11.7.2008 10:47 Post subject: |
|
|
jo, to je hodně fajn chtít od života něco víc a čekat, že to přijde odněkud zvenčí |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Fri 11.7.2008 11:16 Post subject: |
|
|
kdyz mi bylo tak 12, tak jsem si myslela, ze v 21 uz budu fakt dospela a kdesi cosi....no, tak v tech 21 jsem zasekla na svych 18-19ti, prestoze sama na sobe pocituju zmenu, ze jsem jinde nez pred tema dvema tremi roky...obzvlast po tyhle zkusenosti v zahranici, kdy jsem se dost osamostatnila. no a treba predstava, ze bych si za par let poridila dite, jak jsem si vzdycky planovala, nedesi me to ve smyslu "jezis dite, fuj", spis ze si rozhodne neprijdu na tom levelu, kdy bych byla schopna a ochotna obetovat tomu diteti prevaznou vetsinu sveho casu
exi- pokud chces vazne "poznat svet", tak jakmile se vyskytne sebemensi prilezitost, drapni po ni. I kdyz bys z toho mela strach, coz by bylo logicky. Odvaznemu stesti preje _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 11.7.2008 11:18 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Guest
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|