sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Co říkáte na knihovnu pana Kaplického?
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Felicity
Master

PostPosted: Fri 26.10.2007 17:55    Post subject: Reply with quote

Rhiannon wrote:
mne se taky zda s tim nadrazim, ze byla opravdu hodne spatne polozena ta otazka, ne? ze to nebylo srozumitelne Smile
Otazka byla polozena tak, ze hodne lidi odpovidalo, ze odsun nechce, ale diky nepochopeni zadani tim padem odpovedeli, ze odsun chteji. Proto se na posledni chvili po meste objevovaly letaky s upozornenim jak odpovidat v pripade, ze nechcete odsun Smile

Ohledne "metra" spis byla jen fama, nekdy pred deseti, patnacti lety Laughing Centrum je tak prospikovany ruznyma neprozkoumanyma chodbama, ze se vsichni boji do toho vrtat.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
Milan
kytky 2, meta: 450

PostPosted: Sat 27.10.2007 19:36    Post subject: Reply with quote

Max, Hans, Tornado :
pekne jste se na me teda vrhli Wink

Max: Protoze stat se ma v prvni rade chovat ekonomicky efektivne a experimentovat v architekture neni efektivni chovani.

Tornado: Chrchel pouzivam ze srandy, navic se to tu pouzivalo casteji.

Hans: Ale ono to libi nelibi normalnich lidi nema byt to hlavni, ale musi se vzit v potaz. Vsechny uzemni plany jsou ovlivneny libi nelibi, jen se to snazi nejak zachytit globalne. Co je zakaz prevysovat stavby v historickem centru? Take je to libi-nelibi prislusne komise nebo odboru na magistratu, nic vic, nic min. Pritom by se dalo pro vyskove budovy v centru argumentovat stejne jako pro knihovnu.
Back to top
View user's profile Send private message  
maxmiliana
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sat 27.10.2007 19:41    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
gigli
kytky 7, meta: 14150

PostPosted: Sat 27.10.2007 19:55    Post subject: Reply with quote

milane, stát by se měl chovat efektivně, ale experimentování v architektuře vnímám jako efektivní chování (samozřejmě pokud ta architektura bude funkční). nemyslím si, že stát by měl být zaprděný a stavět všechno tradiční a nepobuřující, naopak by bylo fajn, kdyby šel příkladem.

a zákaz převyšovat budovy v centru přece neni o nějakém líbí nebo nelíbí. v centru je plno historicky a umělecky cenných budov a mrakodrap za nima by jim mohl dost ublížit. je nutné je respektovat a nové stavby jim přizpůsobit (což se například perfektně povedlo právě tančícímu domu).
Back to top
Tornado_Lou
kytky 6, meta: 8250
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Sat 27.10.2007 20:22    Post subject: Reply with quote

souhlasim s max...je zajimave, ze nikomu doted nevadilo, kolik se vyhazuje penez na ruzne s prominutim p*******
Kdyz ted konecne muze stat neco, co Ceskou republiku hodi do uplne jine dimenze, jsou najednou vsichni proti... Rolling Eyes
Tahle architektura je nadcasova...a to je jeji velke plus...ma napad, je zajimava, nevsedni, skvele resena...proto musi byt umistena v centru a ne nekde v Hostivari
Back to top
Man of the world
caballero

PostPosted: Sat 27.10.2007 20:56    Post subject: Reply with quote

gigli wrote:

a zákaz převyšovat budovy v centru přece neni o nějakém líbí nebo nelíbí. v centru je plno historicky a umělecky cenných budov a mrakodrap za nima by jim mohl dost ublížit. je nutné je respektovat a nové stavby jim přizpůsobit (což se například perfektně povedlo právě tančícímu domu).

ono by pka hlavně ty starší historicky ceněné budovy za vyššími budovami pak nebylo moc vidět což by nebylo to pravé...
Nocturmas

PostPosted: Sat 27.10.2007 20:58    Post subject: Reply with quote

Nejdůležitější je že ten návrh vyhrál, tak se má zrealizovat a nikdo by do toho už neměl mluvit, rozhodovali o tom způsobilí a zasvěcení lidé. To že se to ted někomu nelibí je jeho problém... Každý měl šanci podat vlastní návrh.
Lala

PostPosted: Sun 28.10.2007 8:29    Post subject: Reply with quote

tak mě se ten návrh svým způsobem líbí, ale nehodí se mi do lokality, kde má být zrealizován.
Tevi.
kytky 8, meta: 19650
kytky 8, meta: 19650

PostPosted: Mon 29.10.2007 18:18    Post subject: Reply with quote

můj názor na novou knihovnu? Myslím, že to vyjádřim jediným slovem E-E .. Asi jsem staromódní, no.

* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.**
Back to top
Kačenka
&

PostPosted: Mon 29.10.2007 21:10    Post subject: Reply with quote

Milan wrote:
... skveleho chrchloidniho smeru architekrury...

Já myslím že NK je něco jako organická arch.? myslím, že k ní to má nejblíž, nemyslím že by to bylo až tak něco převratně nového, i v ČR je víc podobných staveb, pochybuju že se za pár set let budou učit "gotika baroko chrchel"
Back to top
Milan

PostPosted: Wed 7.11.2007 22:24    Post subject: Reply with quote

Sice uz to tu utichlo, ale dnes jsem si precetl tydenik euro z minuleho tydne a docetl jsem se tam jednu peknou vec a to, ze predsedkyne poroty, ktera vybrala kaplickeho stavbu je jeho exmilenka.

Taky si dovolim jednu citaci:
"Knihovna je studnici poznani a vzdelani, knihovna je jeji chram. Co z toho vyjadruje ideovy zamer pana Kaplickeho? Nic. Zhola nic. Vyvrzena chcipla chobotnice na breh morsky muze ideove podporit leda tak hrozbu globalniho oteplovani. Vic se z toho vydolovat neda." tydenik EURO č. 44/2007 str. 11
Back to top
gigli

PostPosted: Wed 7.11.2007 23:29    Post subject: Reply with quote

milane, někdo třeba nevidí důvod vyjadřovat nějak ideově, že jde o chrám vzdělání či co. já myslela, že tyhle "ideje" zmizly společně s devatenáctym stoletim, že dneska už se novostavby divadel neobsypávaj různými personifikacemi umění a nová knihovna nemusí mít nade dveřma komenskýho.
Back to top
Matylda
kytky 6, meta: 8650
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Thu 8.11.2007 7:25    Post subject: Reply with quote

No i popis Havla svědčí o tom, že ideje s 19. stoletím nezmizely Laughing
Back to top
BadHans
Nejstarší rebelka

PostPosted: Thu 8.11.2007 8:41    Post subject: Reply with quote

Víte co si myslím? Že kdyby Kaplický ten barán nenamaloval zelenej s fialovejma oknama, ale třeba bílo-kovově-stříbrnej, tak by si nikdo na sliz ani nevzpomněl a spoustě lidí by se to líbilo víc...

Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.

(melouny, pochopitelně)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
Mort
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 8.11.2007 12:08    Post subject: Reply with quote

Souhlasím. Zdá se mi, že lidi dráždí barvy, ne tvar, který je sám o sobě ladný a příjemný, nijak nepobuřující. Ani mě se nelíbí ty barvy..ale česká republika potřebuje konečně moderní progresivní stavbu..alespoň jednu Rolling Eyes
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Next
Page 17 of 18

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum