|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Felicity Master
|
Posted: Fri 26.10.2007 17:55 Post subject: |
|
|
Rhiannon wrote: | mne se taky zda s tim nadrazim, ze byla opravdu hodne spatne polozena ta otazka, ne? ze to nebylo srozumitelne | Otazka byla polozena tak, ze hodne lidi odpovidalo, ze odsun nechce, ale diky nepochopeni zadani tim padem odpovedeli, ze odsun chteji. Proto se na posledni chvili po meste objevovaly letaky s upozornenim jak odpovidat v pripade, ze nechcete odsun
Ohledne "metra" spis byla jen fama, nekdy pred deseti, patnacti lety Centrum je tak prospikovany ruznyma neprozkoumanyma chodbama, ze se vsichni boji do toho vrtat. |
|
Back to top |
|
|
Milan kytky 2, meta: 450
|
Posted: Sat 27.10.2007 19:36 Post subject: |
|
|
Max, Hans, Tornado :
pekne jste se na me teda vrhli
Max: Protoze stat se ma v prvni rade chovat ekonomicky efektivne a experimentovat v architekture neni efektivni chovani.
Tornado: Chrchel pouzivam ze srandy, navic se to tu pouzivalo casteji.
Hans: Ale ono to libi nelibi normalnich lidi nema byt to hlavni, ale musi se vzit v potaz. Vsechny uzemni plany jsou ovlivneny libi nelibi, jen se to snazi nejak zachytit globalne. Co je zakaz prevysovat stavby v historickem centru? Take je to libi-nelibi prislusne komise nebo odboru na magistratu, nic vic, nic min. Pritom by se dalo pro vyskove budovy v centru argumentovat stejne jako pro knihovnu. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sat 27.10.2007 19:55 Post subject: |
|
|
milane, stát by se měl chovat efektivně, ale experimentování v architektuře vnímám jako efektivní chování (samozřejmě pokud ta architektura bude funkční). nemyslím si, že stát by měl být zaprděný a stavět všechno tradiční a nepobuřující, naopak by bylo fajn, kdyby šel příkladem.
a zákaz převyšovat budovy v centru přece neni o nějakém líbí nebo nelíbí. v centru je plno historicky a umělecky cenných budov a mrakodrap za nima by jim mohl dost ublížit. je nutné je respektovat a nové stavby jim přizpůsobit (což se například perfektně povedlo právě tančícímu domu). |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sat 27.10.2007 20:22 Post subject: |
|
|
souhlasim s max...je zajimave, ze nikomu doted nevadilo, kolik se vyhazuje penez na ruzne s prominutim p*******
Kdyz ted konecne muze stat neco, co Ceskou republiku hodi do uplne jine dimenze, jsou najednou vsichni proti...
Tahle architektura je nadcasova...a to je jeji velke plus...ma napad, je zajimava, nevsedni, skvele resena...proto musi byt umistena v centru a ne nekde v Hostivari |
|
Back to top |
|
|
Man of the world caballero
|
Posted: Sat 27.10.2007 20:56 Post subject: |
|
|
gigli wrote: |
a zákaz převyšovat budovy v centru přece neni o nějakém líbí nebo nelíbí. v centru je plno historicky a umělecky cenných budov a mrakodrap za nima by jim mohl dost ublížit. je nutné je respektovat a nové stavby jim přizpůsobit (což se například perfektně povedlo právě tančícímu domu). |
ono by pka hlavně ty starší historicky ceněné budovy za vyššími budovami pak nebylo moc vidět což by nebylo to pravé..._________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Sat 27.10.2007 20:58 Post subject: |
|
|
Nejdůležitější je že ten návrh vyhrál, tak se má zrealizovat a nikdo by do toho už neměl mluvit, rozhodovali o tom způsobilí a zasvěcení lidé. To že se to ted někomu nelibí je jeho problém... Každý měl šanci podat vlastní návrh. _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Lala kytky 2, meta: 450
|
Posted: Sun 28.10.2007 8:29 Post subject: |
|
|
tak mě se ten návrh svým způsobem líbí, ale nehodí se mi do lokality, kde má být zrealizován. _________________ *Jen proto, že tě někdo nemiluje tak, jak bys chtěl, neznamená, že tě nemiluje jak nejvíc umí.* |
|
Back to top |
|
|
Tevi. kytky 8, meta: 19650
|
Posted: Mon 29.10.2007 18:18 Post subject: |
|
|
můj názor na novou knihovnu? Myslím, že to vyjádřim jediným slovem E-E .. Asi jsem staromódní, no. _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Mon 29.10.2007 21:10 Post subject: |
|
|
Milan wrote: | ... skveleho chrchloidniho smeru architekrury... |
Já myslím že NK je něco jako organická arch.? myslím, že k ní to má nejblíž, nemyslím že by to bylo až tak něco převratně nového, i v ČR je víc podobných staveb, pochybuju že se za pár set let budou učit "gotika baroko chrchel" |
|
Back to top |
|
|
Milan kytky 2, meta: 450
|
Posted: Wed 7.11.2007 22:24 Post subject: |
|
|
Sice uz to tu utichlo, ale dnes jsem si precetl tydenik euro z minuleho tydne a docetl jsem se tam jednu peknou vec a to, ze predsedkyne poroty, ktera vybrala kaplickeho stavbu je jeho exmilenka.
Taky si dovolim jednu citaci:
"Knihovna je studnici poznani a vzdelani, knihovna je jeji chram. Co z toho vyjadruje ideovy zamer pana Kaplickeho? Nic. Zhola nic. Vyvrzena chcipla chobotnice na breh morsky muze ideove podporit leda tak hrozbu globalniho oteplovani. Vic se z toho vydolovat neda." tydenik EURO č. 44/2007 str. 11 |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 7.11.2007 23:29 Post subject: |
|
|
milane, někdo třeba nevidí důvod vyjadřovat nějak ideově, že jde o chrám vzdělání či co. já myslela, že tyhle "ideje" zmizly společně s devatenáctym stoletim, že dneska už se novostavby divadel neobsypávaj různými personifikacemi umění a nová knihovna nemusí mít nade dveřma komenskýho. |
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Thu 8.11.2007 7:25 Post subject: |
|
|
No i popis Havla svědčí o tom, že ideje s 19. stoletím nezmizely |
|
Back to top |
|
|
BadHans Nejstarší rebelka
|
Posted: Thu 8.11.2007 8:41 Post subject: |
|
|
Víte co si myslím? Že kdyby Kaplický ten barán nenamaloval zelenej s fialovejma oknama, ale třeba bílo-kovově-stříbrnej, tak by si nikdo na sliz ani nevzpomněl a spoustě lidí by se to líbilo víc... _________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.
(melouny, pochopitelně) |
|
Back to top |
|
|
Mort kytky 8, konec
|
Posted: Thu 8.11.2007 12:08 Post subject: |
|
|
Souhlasím. Zdá se mi, že lidi dráždí barvy, ne tvar, který je sám o sobě ladný a příjemný, nijak nepobuřující. Ani mě se nelíbí ty barvy..ale česká republika potřebuje konečně moderní progresivní stavbu..alespoň jednu |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 16, 17, 18 Next
|
Page 17 of 18
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|