dneska jsem přemýšlela, když jsem doma objevila, že naše koupelna nejde odvětrávat a potřebovala by vybourat okno, jelikož větrat se usí, a ne stříkat plísně( a když jsem zjistila, že nám na záchodě chybí nějaká polička na odkládání prostředků, a taky jsem zjistila, že petflašky se nám ěčně válí postávají u pračky v rohu a nepůsobí to hezky...tak jsem vlastně přišla na to, že náš byt z velké části funguje jaksi "ze zvyku", a není domyšlený, dořešený. no, je to panelák a je málo místa.
A tak jsem uvažovala - co všechno by měl mít ideální interiér, aby splnil funkčnost, aby byl PRAKTICKÝ ?? (teď nejde o barvu, tvar, kytičky, ale o věci, příslušenství a různé vychytávky.
Třeba spolčně přijdeme na dokonale vychytaný interiér bez chybičky z hlediska praktičnosti.
Takže, z vlastní zkušenosti povídejte, co byste považovali za důležité, aby nechybělo v
kuchyni
koupelně
obýváku
ložnici
hale
pokoji/pracovně
v celkovém dispozičním řešení
Teď nemyslí to, že v kuchyni je nezbytný sporák, ale nějakou praktickou vychytávku.
tak já začnu, z mojí zkušenosti:
KUCHYNĚ
do kuchyně hlavně ne plovoucí podlahu - je na ní vidět každé smítko a těch se v kuchyni nadělá opravdu dost..preferovala bych lino
určitě nějaký držák na pet lahve (nám se falšky válí různě po bytě)
KOUPELNA
určitě okýnko na odvětrávání. větrák je sice fajn, ale může se rozbít atd. a oknem se větrá rychleji a lépe, myslím, že pokud by se stavěl domek, koupelně by okno svědčilo
přes vanu by měl být 100% závěs nebo zavírací zástěna, aby se nenacákalo všude kolem. vím, že je to docela běžné mít před vanou závěs, ale my ho doma nemáme
určitě nějaký rozkládací věšák na prádlo. hodně věcí peru v ruce, a běhat s tímnabalkon když venku třeba mrzne je děsný. Taky v koupelně věšák nemáme a věším to na ramínka kam se dá
nedávat na zem žádné koberečky, drží se v nich voda
kamarádka radila, vykoberečkovat koupelnu karimatkou. přijde mi to jako dobrý nápad, jen bych jí nějak utěsnila u stěn - ale nevím jak, aby voda nezatékala a neplesnivěla vespod. ale prý je to skvělé - teplé a fajn.
OBÝVÁK
tady moc nápadů nemám, ale napadlo mě
mělo by tam být místo na žehlící prkno, a odkládací plochu, aby se dalo při žehlení koukat na tv a prkno aby nepřekáželo, třeba bych ho barevně sladilas potahy. dnes není ostuda mítv obýváku nechané rozložené prkno - neskládala bych ho, pokaždé když se skončí, pže člověku se pak do žehleí nechce, když musí prkno lovit ze skříně
přes sedačky bych koupila deky ve vhodné barvě - poněvadž potahy jen tak nevyperete, kdežto deku klidně můžete propotit a ona se lehce vypere(taky emáme žádnou deku a táta se diví, proč je ten semiš tak ošoupaný
LOŽNICE
rozhodně nemít tam počítač a žádné elektronické věci, mě to dělá blbě když s tím musím v pokoji usínat:(
mít v ložnici promyšlený systém zatahování, nejlépe závěs i žaluzie dohromady- není nic horšího, než když si můžete přispat, a letní sluníčko vás budí když prosvítá skrz zatažený závěs
HALA
chtěla bych šatnu - tu zavírací, velkou, kam vlezete, oblečení tam dýchá, může tam být i trochu binec, obléknete se tam, a zase za sebou šatnu zavřete a bordel zůstane skryt. neboť nic u nás neudělá takový binec jako oblečení různě visící po bytě
POKOJ/PRACOVNA
tady mě toho moc nenapadá, záleží na každém. co mě se týče, tak
je to pro mě důležité místo, neboť je to moje soukromé pracoviště kde můžu mít bordel neboť tam přeci pracuju. takžedoporučuju tuhle místnost v ideálním bytě mít, jelikož pracovat nebo dělat své hoby v ložnici, kuchyni, v obýváku v rohu je ještě větší prasárna než mít jednu místnost pro to vyhrazenou.
CELKOVÉ DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ
určitě je fajn, když rodiče mají ložnici a koupelnu blízko, a dál od dětí. jelikož se občas v noci sprchují po věcech, do kterým dětem nic není dokud jsou děti malé, preferuju aby měly postýlku v ložnici s rodičemi
co se týče dispozičního řešení balkonu, přijde mi vhodný tam,kde se věší prádlo a mocse nepráší = tedy naprosto nevhodný do kuchyně, naopak když prádlo na balkoně provoní ložnici, je to fajn. do dětského pokoje bych balkon nezaváděla, bála bych se o děti. Ok mi připadá balkon v obýváku
ne velikosti nezáleží, ale měla b být uzavíratelná! a zaykatelná (řed malými dětmi, třeba aby mi nesežraly barvy nebo aby tatínkovi nevymazaly něco v pc
--------------------------------------
víc mě pro dnešek nenapadá, takmě můžete doplnovat svými nápady