|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Sat 4.8.2007 15:56 Post subject: Rituály |
|
|
Nedávno jsem dočetla knížku Roberta Fulghuma Od začátku do konce, tak mě to inspirovalo:
jaké máte rituály? co prostě musíte v určité situaci udělat, jinak by bylo "zle" a celý den by s vámi nic nebylo?
dáváte si automaticky cigaretu ke kafi, u televize musíte mít vždy nějaké "zobání"?
je první věc, co uděláte po ránu, vždycky stejná, nebo je vám to jedno?
jdete se psem/na procházku/do školy/ do práce stále stejnou trasou nebo často měníte?
snažíte se zavádět nové rituály třeba v rodině nebo sami pro sebe?
jsou vaše rituály zdravé nebo spíš ne?
jaký máte názor na veřejné rituály? např. promoce, sňatek, křest, rozlučka se svobodou? snažíte se jim vyhnout, nebo je vyhledáváte?
co Vánoce, narozeniny, svátky?
co talismany? věříte na ně, máte nějaký?
a co mě zaujalo nejvíc - máte občas nutkání přerovnat skříně a šuplíky, vyházet nepotřebné krámy, prostě uklidit si - souvisí to u vás s potřebou "vyčistit se" vnitřně, s nějakým přelomem? |
|
Back to top |
|
|
spooon kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Sat 4.8.2007 16:04 Post subject: Re: Rituály |
|
|
Jen tak BTW:
Ochu wrote: | ...a co mě zaujalo nejvíc - máte občas nutkání přerovnat skříně a šuplíky, vyházet nepotřebné krámy, prostě uklidit si - souvisí to u vás s potřebou "vyčistit se" vnitřně, s nějakým přelomem? | takovéhle nutkaní jsem měl naposledy asi před 5-ti roky...taky to tak vypadá u mě vypadá _________________ "Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist."
Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
Snowy pocketful of sunshine
|
Posted: Sat 4.8.2007 16:10 Post subject: Re: Rituály |
|
|
spooon wrote: | Jen tak BTW:
Ochu wrote: | ...a co mě zaujalo nejvíc - máte občas nutkání přerovnat skříně a šuplíky, vyházet nepotřebné krámy, prostě uklidit si - souvisí to u vás s potřebou "vyčistit se" vnitřně, s nějakým přelomem? | takovéhle nutkaní jsem měl naposledy asi před 5-ti roky...taky to tak vypadá u mě vypadá |
Já jsem si takhle uklízela včera....Hlavně si u toho vždycky začnu prohlížet předměty, který jsem třeba od někoho dostala, nebo dopisy...všechno si to přerovná, vzpomínám a přemejšlim u toho...jaký to bylo v tý době a v čem to je nebo bude teď lepší.
Jinak ráno první co udělám je, že si uvařim kafe...ať jsem kdekoliv..doma, na koleji...prostě moje první kroky po ránu vedou k rychlovarný konvici:)
Každý den musim mít nějakej pohyb, jinak jsem z toho nervózní...takže když nejdu třeba na squash nebo tenis, tak doma cvičim na orbitreku.
Dál mě zatím nic nenapadá. Možná ještě připíšu._________________ ▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲
|
|
Back to top |
|
|
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Sat 4.8.2007 16:31 Post subject: |
|
|
Nemám ráda veřejné rituály jakéhokoli druhu, snažím se jim vyhnout, jak to jen jde (týká se i Vánoc a narozenin).
Mezi své soukromé rituály se snažím vecpat běh ráno před prací - jde to ztuha ale je to super pocit, ráno si pěkně provětrat hlavu (kdybych si tak na ten pocit vzpomněla, když ráno v posteli mžourám na budík ).
Ráno moje první kroky vedou na toaletu, pak vyčistit zuby a vypít hrnek vody s aloe. Pak už je mi pořadí jedno.
V práci první co udělám, zapnu počítač, odnesu jídlo do ledničky a uvařím si do konve vodu na čaj. Musím mít svůj pruhovanej hrneček.
Co mi chybí, teď chodím na jogu k jinýmu lektorovi, který neříká závěrečnou prosbu
A chybí mi každotýdenní semináře s K.
Rituály u mě hodně souvisí s vnitřním zklidněním, snažím se o ně, když jsem "rozhozená" a potřebuju se nějak ukotvit. Frekvence očistných úklidů se u mě pořád mění (teďka stoupá ). |
|
Back to top |
|
|
Dellores kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sat 4.8.2007 16:44 Post subject: |
|
|
Teď si asi na moc věcí nevzpomenu, ale ranní káva, to je klasika. Další takový můj rituál je, že když si půjčím nějaký film, tak si k tomu musím taky koupit dobrůtky . Každou neděli si měním to voňavé sušené cosi za nové, protože prostě miluju tu vůni, když mi z toho voní celý pokoj . Taky každodenní mazlení s mým pejskem a dál už asi nic, jo možná ještě, že v zimě neustále zapaluju voňavé svíčky.
A až budu mít rodinu, tak bych moc chtěla abychom vždycky všichni jedli u jednoho stolu. U nás to není zvykem, protože chodíme domů každý jinak, ale já to tak chci mít . A když to nepůjde každý den, tak aspoň o víkendu. |
|
Back to top |
|
|
Terez1990 kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Sat 4.8.2007 17:11 Post subject: |
|
|
- snažím se každé ráno vykračovat z postele pravou nohou .. ne, že bych na to nějak zvlášť věřila, ale prostě to dělám ..
- když chodím do školy, první, co udělám když se vzbudím je, že jdu na záchod a pak hned v pokoji svou ranní rozcvičku .. teď ji dělávám před snídaní, ale dělám ji vždycky
- když jím doma, dělám před každým jídlem 20 dřepů ... venku samozřejmě ne
- snažím se denně alespoň jednou zpotit nějakým pohybem .. může to být jen chůze, ale potřebuju mít denně nějaký pohyb
teď už mě nic nenapadá, ale určitě je toho víc _________________ it is what it is |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sat 4.8.2007 17:59 Post subject: |
|
|
jo já mám ritual, že si cestou do práce musim dát cígo, v pul šestý ráno je mi z toho blbě, ale musim..jo a taky, že nikam nevyjdu aniž bych si neumyla vlasy a neoholila nohy, ani na pivo.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:08 Post subject: |
|
|
ja mam ritual ze se proste rano MUSIM nasnidat i kdybych mela vstavat o hodinu driv |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:11 Post subject: |
|
|
moje první kroky vedou ráno k aortě
zapnout počítač, udělat snídani, najíst se a dát si kafe a cigaretu. u jídla musim číst, tak proto ta aorta. když jsem jinde, tak si čtu aspoň časopisy. výjimkou jsou pouze štědrovečerní večeře, jídlo s někym v restauraci a jídlo u dědy, který moje čtení nesnáší.
jinak mě nic nenapadá. ale rozhodně by se mnou bylo zle, kdybych se nenasnídala. |
|
Back to top |
|
|
Flowing_ kytky 8, meta: 24650
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:14 Post subject: Re: Rituály |
|
|
Ochu wrote: | máte občas nutkání přerovnat skříně a šuplíky, vyházet nepotřebné krámy, prostě uklidit si - souvisí to u vás s potřebou "vyčistit se" vnitřně, s nějakým přelomem? |
Jo to mám a miluju to, je to skvělý, pak sem celá taková nová i já
Co se týče mých rituálů, moc mně jich nenapadá, možná tak když jedu v létě na dovolenou tak si koupím pěnu na holení nemám důvod si ji kupovat, doma ji nikdy nepoužívám, ale prostě je to rituál.. Stejně tak, když jedem na nějakou chatu tak si koupím klobásu
Pak třeba když se ráno maluju, tak si musím dat trošinku lesku na rty na obočí aby mně drželo nerozcuchaný
Poslední dobou sem si zvykla pít k snídani černej čaj, není to z žádnýho důvodu, prostě rituál
No to sou jenom takový blbosti _________________ . |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:17 Post subject: Re: Rituály |
|
|
my mame spolecnej ritual s drahousem ze na cestach jime porad u mc donalda ....i kdyz teda kdyz vic cestujem tak to pak ani nemuzu uz videt... |
|
Back to top |
|
|
Gilthoniel Dancing in the moonlight
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:21 Post subject: |
|
|
Flow, to je vyborny s tou klobasou
Ja ritualy nemam moc rada, nesnasim stereotyp, takze rada vsechno neustale obmenuju...
Na talismany neverim, a tudiz zadny nevlastnim:)
Ale ten uklid, ten praktikuju rada, je to pro me opravdu takove "ocisteni", zbavit se nepotrebneho, zacit lip. Tohle prerovnavani praktikuju celkem casto:)) _________________ Victim is another name for lover.
Mé srdce děsící se prázdna, vánice
sní o minulosti a o příznivém klima!
Vrak slunce utonul v své krvi, která dýmá.
Ty ve mě zůstáváš jak zlatá monstrance!
(Baudelaire) |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:22 Post subject: |
|
|
hm s tim vyhazovanim - ten odlehcujici pocit taky neni k zahozeni ale nekdy to stoji dost premahani neco vyhodit |
|
Back to top |
|
|
Gilthoniel Dancing in the moonlight
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:24 Post subject: |
|
|
Me ani ne. Nemam moc citovy vztahy k vecem...ale treba muj tata, ten ty veci vylozene "zachranuje z kose", tomu je zase lito vyhodit cokoliv:) _________________ Victim is another name for lover.
Mé srdce děsící se prázdna, vánice
sní o minulosti a o příznivém klima!
Vrak slunce utonul v své krvi, která dýmá.
Ty ve mě zůstáváš jak zlatá monstrance!
(Baudelaire) |
|
Back to top |
|
|
Haemoglobin kytky 4, meta: 2150
|
Posted: Sat 4.8.2007 18:24 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Haemoglobin on Sat 8.12.2007 17:43; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 1 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|