|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Aduška zjisti, kdo jsi, a tím se staň.
|
Posted: Fri 1.6.2007 21:23 Post subject: Trestní odpovědnost ve 14 ti letech |
|
|
Jaký máte názor na snížení věku trestní odpovědnosti?
Bavily jsme se o tom s mamkou. Ona tvrdila, že je nutné, aby nad tak mladými lidmi visela nějaká hrozba (tzn. vězení), protože se dějí čím dál tím horší násilné případy páchané nezletilými.
Na druhou stranu, jsou všichni 14 ti letí tak zodpovědní, vědí vlastně, co dělají? Chci říct, neměl by se důraz klást na výchovu a na prevenci?
Co si myslíte vy? _________________ Srdce lidské má příliš mnoho snů, než aby mohlo být šťastno. |
|
Back to top |
|
|
terrynka kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Fri 1.6.2007 22:19 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Fri 1.6.2007 22:24 Post subject: |
|
|
taky jsem pro snizeni a samozrejme pro prevenci _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sat 2.6.2007 7:41 Post subject: |
|
|
jsem taky pro snížení a 14 je možná málo...taky by možná bylo fajn, aby psychologové trošku zapracovali a zjistili, kde se v dětech bere taková agresivita..
Troufám si přidat otázku, myslíte si, že to takhle bylo i za "nás"? Respektive myslíte si, že jsou děti pořád stejné nebo se to horší, nejde jen o agresivitu, ale všechno kolem, kouření, drogy.. chování? _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Mishaaa Love dogs <3
|
Posted: Sat 2.6.2007 9:39 Post subject: |
|
|
ja sem taky pro..jednoznacne..co si ty dnesni parchanti dovoli,to je neunosne
hope: rozhodne je to horsi a pride me ze rok od roku...a taky ma na to vliv vychova..co tak kolem sebe vidim,dost jedinacnu byva rozmazlenych,muzou secko a mysli si ze muzou secko....tim nechci rict ze kazdy
kdyz si vzpominam,kdyz my sme nastoupili na gympl, na oktavany sme hledeli jak na svate,bali sme se jenom ceknout,natoztak n a ne drzkovat..ted? ti mali smradi nas klidne poslali do p**e a podobne a jeste nam malem vynadalio ze sa ozyvame
dale se dost decka nudija a vymyslaju hovadiny...taky ty nasilne hry delaju urcite svoje,mysliaj si ze to muzou delat i v realu...
no,sice nevim jak byse dala udelat nejaka naprava..ale pokud to tak pude dal,za chvilu decka budu nebezpecnejsi nez nejaci normalni vrazi (prehanim jo) _________________ Pokud je láska nesmrtelná,potom pevně věřím,že se po smrti setkám se všemi psy mého života,když pro nic jiné,tak pro to moře lásky,které nás spojovalo....
|
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Sat 2.6.2007 9:40 Post subject: ed |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sat 2.6.2007 10:40 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 9:46; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sat 2.6.2007 10:49 Post subject: |
|
|
.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další...
Last edited by hope on Wed 10.10.2007 18:12; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 2.6.2007 10:53 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 2.6.2007 11:00 Post subject: |
|
|
jenze na treti nebo ctvrtou stranu je dost blby vychovat dite jako ve vaticce .. protoze pak se stretne s realitou a bude to tvrdy..
a myslim ze vychova deti se da dost ovlivnit skolou.. proste dite z nejaky podruzny zs budemit jinou uroven nez z vybornyho gymplu.. sice je to i o uceni ale ono tech blbu je podle me ve skutecnosti malo, spis jsou to lajdaci a kdyz nekdo bude od mala vedenej k tomu se ucit tak podle mit problemy nebude i kdyz to premiant treba nebude
a krouzky.. ten krouzek v prvni rade to dite musi bavit .. ja prosel vsim mozny a nedalo mi to nejspis nic
taky si myslim ze muze bejt fajn vyrustat jinde nez ve meste... |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sat 2.6.2007 11:03 Post subject: |
|
|
jo to já taky přemýšlím jak svoje dítě ochránim, před šikanou, drogama, sexem ve 13ti..
Tak nějak doufám, že moje dítě bude akční po mě a nebude ho bavit televize a válení se venku po lavičkách s krabicovým vínem.. podle mě to neovlivníš s kym se tvoje dítě bude stýkat, ke komu se připlete, ale mužeš ho ovlivnit výchovou, teda nevim jak se to dělá, zeptám se svých rodičů..
Vždycky jsem měla možnost brát drogy, stačilo natahnout ruku, mě to nelákalo.. mý kamarády třeba jo..
Taky mi připadá, že dneska sahaj po drogách "děti", který mají od rodičů všechno, jen ne pozornost a lásku..a co si budem povídat myslim že tohle potřebujem at jsou nám 3 a nebo třeba 22..
Taky si myslim, že je duležitý aby dítě vědělo, že muže za rodičem přijít a říct pravdu, at se stal sebevětší průser, dítě by mělo vědět, že rodič za nim bude stát a zachrání ho..Nechápu lidi který lžou rodičum.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sat 2.6.2007 12:56 Post subject: Re: Trestní odpovědnost ve 14 ti letech |
|
|
Aduška wrote: | Jaký máte názor na snížení věku trestní odpovědnosti?
Bavily jsme se o tom s mamkou. Ona tvrdila, že je nutné, aby nad tak mladými lidmi visela nějaká hrozba (tzn. vězení), protože se dějí čím dál tím horší násilné případy páchané nezletilými.
Na druhou stranu, jsou všichni 14 ti letí tak zodpovědní, vědí vlastně, co dělají? Chci říct, neměl by se důraz klást na výchovu a na prevenci?
Co si myslíte vy? |
Já myslím, že by se rozhodně mělo NĚCO dělat - prevence a tak, ale ne stylem "děti, krást je špatné, nedělejte to", ale spíš je zaměstnat jinak, třeba by mohly školy nabízet různé brigády, kde by si děti 10-15let mohly něco málo vydělat a zároveń se něco naučit.
Jinak souhlasím se snížením věku trestní zodpovědnosti, ve 14 každý ví, co dělá, není mimino. |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Sat 2.6.2007 19:58 Post subject: |
|
|
Lothórien wrote: |
Kdyz ma nekdo moc volnyho casu, jde to zakonite z kopce. |
přesně. a jsem taky pro snížení._________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Sat 2.6.2007 21:15 Post subject: |
|
|
Rozhodně pro, nikdo mi nebude říkat že 14ti letej "neví" co dělá.... maximálně si nemusí být vědom určitých předpisů a tak, spíš jde o to že škola ho to do 14 asi naučit nestihne. Ale tolik se toho ve škole zase neprobere ohledně zákonů a neznalost prej neomlouvá...
Vědomí o činech má přeci i 12ti letý dítě.
Tvrdě na ně na spratky když vidim tu dnešní mládež btw. strašně se bojim že budu mít nějaký zlý neposlušný dítě doufám že se tak nestane |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 2.6.2007 21:18 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
|
Page 1 of 7
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|