jednu dobu jsem to delala (mozna rok? mozna I dyl? 2?), ale zjistila jsem, ze to neni pro me. spadly mi svaly a zacal se mi tvorit tuk a zacala jsem mit malo energie. teda porad jsem to omlouvala, ze to je jinejma vecma, ale bylo to nedostatkem kalorii/proteinu (ve 2 jidlech nejsem schopna stravit dostatek proteinu pro sve telo. z jednoho jidla das Max 20g, tzn. pro me to znameno 40g, pritom potrebuju pri sve vaze aspon 80- 100g).
obcas to tedy delam, ale trebas 1x Max 2x tydne a jedine kdyz predtim necvicim (vetsinou rano cvicim a chci vyuzit metabolickyho okna po cviceni, takze po cviceni vzdy snidam) a delam to jedine v prvnich 2 tydnech cyklu.
veceri mam okolo 7me, protoze koncim v praci pozde a driv to nejde a pri procedure fakt jist nemuzu
(jakoze kdyz vrtame zuby a ja bych tam neco vytahla
).
kdyz jsem to delala "stale" bez ohledu na cyklus, tak jsem ztratila na 3 mesice menstruaci a zacaly mi padat vlasy.
urcite to je dobra vec pro hodne lidi, ale ja mam hodne pohybu/aktivity, ktera take funguje jako kontrolor insulin resistance a autophagy plus mam hodne svalu (sice vypadam stihle, nejsem svalnata na pohled... ale vsechno, co na me je, jsou jen svaly, mam hodne malo tuku), ktere pali non-stop.
a jinak vim, ze je dobra prodleva mezi spankem a veceri a snazila jsem se to delat, ale u me to skonci tak, ze se v noci probudim a nemuzu pak spat. rozhodne pritom nemam insulin resistance, to vim.
vydrzim bez jidla klidne celej den (delala jsem I 3-denni pusty), nemam s tim problem. krom spanku a ze mi zacniu padat svaly a tim zacnu byt unavena/sluggish/nemam chut nic delat. nekde jsem cetla, ze ne pro kazdyho to je dobra metoda (nejist dlouho pred spankem) a myslim, ze ja jsem ten typ.
stejne jako mi ani nevyhovuje keto dieta nebo nizkosacharidova dieta. ne, ze bych mela hlad... ale opet mi klesnou svaly, naberu tuk a mam mensi silu.
myslim, ze u me to je dany aktivitou a hodne rychlym metabolismem diky svalum. plus fakt mam obrovsky vydej. ne vsechny dny, ale trebas minimalne 4 dny v tydnu (jakoze mam namahavejsi fyzickou aktivitu v ty dny treba 4 hodiny denne,nekdy I vic,kdyz jdu treba trekovat).
ale verim, ze pro vetsinu lidi, co maji prunernou (ne)aktivitu, to je dobra vec.
ale dulezity to je sladit s cyklem. je o tom dobra knizka"Fast like a girl".