Nicky - tady
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/ciasto_kruche_z_rabarbarem_beza/przepis.html
V češtině to bude takto. Sorry za ten překlad, byla jsem líná to překládat celé, tak to jsem prohnala translatorem, ale neboj, opravila jsem blbosti
Křehké dno
200 g pšeničné mouky - já ale dala hladké celozrnné protože normální už došla
50 g solamylu
200 g másla
50 g cukru
špetku soli
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
4 žloutky
rebarbora
600 g rebarbory
3 polévkové lžíce solamylu
1/2 čajové lžičky skořice
cca 180 g malinového džemu - my zrovna měli ještě malinový, ale možná i jiný např. jahodový, ostružinový by taky šel
bezé
4 bílky
200 g cukru
1 polévková lžíce solamylu
3 polévkové lžíce mandlových plátků
Křehké dno
Prosijte mouku do mísy, přidejte jemně nasekané studené máslo, cukr, sůl a prášek do pečiva. Smíchejte těsto buď robotem nebo prsty dokud se nevytvoří jemná drobenka. Přidejte žloutky a rychle to těsto uhněteme.
Rozprostřit těsto do formy cca 26 x 36 cm, která byla předtím pomazána máslem a potažena papírem na pečení. Mezitím než se rozehřeje trouba na 170 °C je vhodné těsto dát ještě na chvíli do ledničky. Dno propíchněte vidličkou a vložte do trouby, pečte 20 minut.
rebarbora
Rebarboru opláchněte, osušte a ořízněte listy, stonky nakrájejte na 1 cm kousky. Vložte do misky, přidejte solamyl, skořici a promíchejte. Poté hrubě promíchejte s polovinou marmelády.
Bezé
Z bílků se ušlehá tuhá pěna, poté se za neustálého šlehání postupně přidává cukr. Šlehá se další 2-3 minuty, dokud není pěna hustá a lesklá, poté přidejte solamyl a míchejte půl minuty.
Pomažte dno těsta marmeladou, poté se poklade rebarbora, a nahoru se dají bílky, posype se mandlovými plátkami a vloží se to do trouby. Pečte po dobu 20 minut při 170 ° C , poté snižte teplotu na 60 stupňů a zapněte horký vzduch, a sušte dalších 15 minut.