sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Pečicí výzva!
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Next
 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nicky...
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 6943
Location: FUČ

PostPosted: Sun 3.5.2020 18:11    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
Mari
addicted..
kytky 8, meta: 21650


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 21405
Location: in my own time

PostPosted: Sun 3.5.2020 19:21    Post subject: Reply with quote

Ja dnes pekla rebarborovy kolac s kokosem, je moc dobry, jen se cely rozpada, te rebarbory tam bylo nakonec hodne.
_________________
♪♪♪
Back to top
View user's profile Send private message  
Claris
Každý den odvahu!
kytky 8, konec


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 29006
Location: v nadoblačnu

PostPosted: Sat 9.5.2020 20:57    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
_________________
Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.

Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal.
Back to top
View user's profile Send private message  
Lujsa
Srdečnice


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 12862

PostPosted: Sun 10.5.2020 20:24    Post subject: Reply with quote

Dneska to byl rebarborový koláč s malinovou marmeládou, křehké těsto a nahoře bezé. Výborné Love


_________________
Revenge is a dish best served cold.
Back to top
View user's profile Send private message  
Nicky...
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 6943
Location: FUČ

PostPosted: Sun 10.5.2020 21:58    Post subject: Reply with quote

Tyjo, to vypadá super Lujso! Dáš recept?
Back to top
View user's profile Send private message  
alishka
kytky 7, meta: 12150
kytky 7, meta: 12150


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 12012

PostPosted: Sun 10.5.2020 22:05    Post subject: Reply with quote

Lujso, tak toto mi nedelej Very Happy to je nejoblibenejsi kombinace - krehke testo a navrch toto.. MIluju to s rybizem a nemuzu to jist Sad(((
_________________
Albert Einstein:
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. u té první si tím však nejsem tak jist
Back to top
View user's profile Send private message  
Lujsa
Srdečnice


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 12862

PostPosted: Mon 11.5.2020 18:38    Post subject: Reply with quote

Nicky - tady https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/ciasto_kruche_z_rabarbarem_beza/przepis.html

V češtině to bude takto. Sorry za ten překlad, byla jsem líná to překládat celé, tak to jsem prohnala translatorem, ale neboj, opravila jsem blbosti Embarassed Mr. Green

Křehké dno

200 g pšeničné mouky - já ale dala hladké celozrnné protože normální už došla Laughing
50 g solamylu
200 g másla
50 g cukru
špetku soli
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
4 žloutky

rebarbora

600 g rebarbory
3 polévkové lžíce solamylu
1/2 čajové lžičky skořice
cca 180 g malinového džemu - my zrovna měli ještě malinový, ale možná i jiný např. jahodový, ostružinový by taky šel

bezé

4 bílky
200 g cukru
1 polévková lžíce solamylu
3 polévkové lžíce mandlových plátků

Křehké dno

Prosijte mouku do mísy, přidejte jemně nasekané studené máslo, cukr, sůl a prášek do pečiva. Smíchejte těsto buď robotem nebo prsty dokud se nevytvoří jemná drobenka. Přidejte žloutky a rychle to těsto uhněteme.
Rozprostřit těsto do formy cca 26 x 36 cm, která byla předtím pomazána máslem a potažena papírem na pečení. Mezitím než se rozehřeje trouba na 170 °C je vhodné těsto dát ještě na chvíli do ledničky. Dno propíchněte vidličkou a vložte do trouby, pečte 20 minut.

rebarbora

Rebarboru opláchněte, osušte a ořízněte listy, stonky nakrájejte na 1 cm kousky. Vložte do misky, přidejte solamyl, skořici a promíchejte. Poté hrubě promíchejte s polovinou marmelády.

Bezé

Z bílků se ušlehá tuhá pěna, poté se za neustálého šlehání postupně přidává cukr. Šlehá se další 2-3 minuty, dokud není pěna hustá a lesklá, poté přidejte solamyl a míchejte půl minuty.
Pomažte dno těsta marmeladou, poté se poklade rebarbora, a nahoru se dají bílky, posype se mandlovými plátkami a vloží se to do trouby. Pečte po dobu 20 minut při 170 ° C , poté snižte teplotu na 60 stupňů a zapněte horký vzduch, a sušte dalších 15 minut.
_________________
Revenge is a dish best served cold.
Back to top
View user's profile Send private message  
Nicky...
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 6943
Location: FUČ

PostPosted: Mon 11.5.2020 19:02    Post subject: Reply with quote

Jee, super, díky i za překlad! Mr. Green
Ale rebarboru asi neseženu.. Čím to tak nahradit? Laughing
Back to top
View user's profile Send private message  
Lujsa
Srdečnice


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 12862

PostPosted: Mon 11.5.2020 19:17    Post subject: Reply with quote

Nicky... wrote:
Jee, super, díky i za překlad! Mr. Green
Ale rebarboru asi neseženu.. Čím to tak nahradit? Laughing


Proč ne? Však teď je sezóna, musí být na trzích. Já ji viděla v Bille. Ale taky jsem nad tím přemýšlela, ještě by šly švestky, jahody, s povařenými jablky nebo hrušky? Ale podle mě ještě višně s tím půjdou úplně dobře. Jen je to vhodné asi pokaždé obalit ve škrobu Smile Asi třeba vyzkoušet.
_________________
Revenge is a dish best served cold.
Back to top
View user's profile Send private message  
Nicky...
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 6943
Location: FUČ

PostPosted: Mon 11.5.2020 20:23    Post subject: Reply with quote

Protože teď chodím na nákup jen do tesca vedle baráku a tam je běžně problém sehnat banány. Laughing ale koukám, že na rohlíku mají, tak kdybych chtěla dělat větší nákup, seženu to tam.
Back to top
View user's profile Send private message  
Lujsa
Srdečnice


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 12862

PostPosted: Sun 24.5.2020 11:52    Post subject: Reply with quote

Ještě jeden BOŽÍ rebarborový koláč od Maršálka. Jen nevím, proč mi to nejde nikdy vyfotit, aby to bylo dost estetické i na pohled Embarassed Myslik



Tady je recept. Jen místo marcipánu jsem dala do posypky mandlové aroma a ještě jsem to pokapala rybízovou marmeládou.

_________________
Revenge is a dish best served cold.
Back to top
View user's profile Send private message  
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 12596
Location: Ostrava/Brno

PostPosted: Wed 10.6.2020 21:03    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
pecička
*Discipline, Drive, Determination*


Joined: 21 Jan 2007
Posts: 43773

PostPosted: Wed 10.6.2020 21:04    Post subject: Reply with quote

to je super Love
Back to top
View user's profile Send private message  
Chanteau
kytky 8, meta: 20650
kytky 8, meta: 20650


Joined: 20 Feb 2007
Posts: 20631

PostPosted: Wed 10.6.2020 21:25    Post subject: Reply with quote

To je krása, co je to zelené? Smile
Back to top
View user's profile Send private message  
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 12596
Location: Ostrava/Brno

PostPosted: Wed 10.6.2020 21:39    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Next
Page 15 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms