View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Kačenka &
Joined: 01 May 2007 Posts: 10340
|
Posted: Sun 23.11.2014 19:11 Post subject: Aorta - cooking - challenge |
|
|
Miluju místní téma "co dneska vaříte" a na většinu věcí hned dostanu chuť.
Tak mě napadlo udělat hru, díky který vyzkoušíme všechny oblíbený recepty ostatních.
Pravidla:
Napíšu svůj oblíbený recept, hladový člen aorty si ho uvaří, vyfotí a napíše další recept. Další člen aorty to uvaří, vyfotí a napíše další recept..
Možná vás to bavit nebude a budu si tu psát vařit a fotit sama, ale snad se najde někdo podobně úchylnej.
Recept n.1:
Kuře na cideru s horčicí
potřebuješ:
kuře
cider
dijonská hořčice
hořčičná semínka
cibule
smetana
slanina
příloha:
brambory
pórek
máslo
Nakrájet cibuli najemno, lehce osmažit, přidat kuře na kousky, slaninu, přidat lžičku horčice a lžičku semínek, zalít ciderem a 30 minut dusit. Přidat smetanu, sůl a pepř.
Uvařit brambory, lehce osmahnout pórek a rozšťouchat oboje dohomady, přidat máslo. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 28540
|
Posted: Sun 23.11.2014 19:20 Post subject: |
|
|
jeee, to je skvely akorat teda nevim, kdy budu schopna se k vareni dostat, tak vikendy mozna _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10008
|
Posted: Sun 23.11.2014 21:27 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Mon 24.11.2014 10:06 Post subject: |
|
|
uplne skvely!
zkusim dnes rovnou realizovat (akorat to nebudu jist ja, kdyz v tom bude maso, ale muz:) |
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 21405 Location: in my own time
|
Posted: Mon 24.11.2014 17:12 Post subject: |
|
|
to je super! až zas nebudu sama doma a budu vařit, tak se určitě zapojím _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
Joined: 20 Feb 2007 Posts: 20633
|
Posted: Mon 24.11.2014 17:20 Post subject: |
|
|
Superskvely! Taky se zapojim az bude neco bezmaseho |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Mon 24.11.2014 19:45 Post subject: |
|
|
tak teda premiera, ktera bohuzel vypada jak savle, nicmene prej je to netradicni a vyborny! nutno podotknout, ze to je z visnovyho cideru:)
a je to poprvy, co fotim jidlo, tak budte schovivavy
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Mon 24.11.2014 20:03 Post subject: |
|
|
a ja dam moji milovanou jednoduchost, spegety s rajcatama a cerstvou rukolou
cca 5 rajcat sparime a oloupeme,
na olivovym oleji osmahnem cervenou cibulku, pridame nakrajena rajcata a dlouho dusime. nakonec pridame podle chuti trochu cesneku, sul a hodne pepre:)
pri servirovani promichame se spoustou certvy rukoly... |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
Joined: 01 May 2007 Posts: 10340
|
Posted: Mon 24.11.2014 22:00 Post subject: |
|
|
Jeee, mam velkou radost! |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
Joined: 05 Jan 2007 Posts: 26751
|
Posted: Mon 24.11.2014 22:11 Post subject: |
|
|
To Kacenky kure zkusim, urcite to bude vyborny! Lolita je super, ze se do toho hned pustila |
|
Back to top |
|
|
Lujsa Srdečnice
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 12862
|
Posted: Thu 27.11.2014 13:19 Post subject: |
|
|
Jo, to Kačenky kuře je boží, i když jsem trochu improvizovala jako Babica _________________ Revenge is a dish best served cold. |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14100
|
Posted: Thu 27.11.2014 20:56 Post subject: |
|
|
jé, teď koukám na to kačenky kuře a něco podobnýho taky vařim podle nigelly. akorát teda dělám vepřový kotlety. |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
Joined: 01 May 2007 Posts: 10340
|
Posted: Fri 5.12.2014 12:56 Post subject: |
|
|
Špagety a la Lolita done!
Bylo to moc dobrý. Rajčatový omáčky na těstoviny mám nejradši.
Pečená dýně s tahini dressingem
1 dýně (máslová nebo hokaido)
2 červené cibule
Dýni nakrájet na větší kusy, červenou cibuli taky na velké kusy. Osolit, opepřit, polít olivovým olejem a dát tak na 45 minut péct.
4 lžíce tahini
půlka citronu
2 lžíce vody
menší stroužek česneku
1 lžíčka zaatar (lze nahradit mletým koriandrem napůl se sušeným tymiánem)
Vše promíchat, polít tím dýni + cibuli na talíři, posypat čerstvou petrželí a posypat píniovými oříšky. |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
Joined: 12 Jan 2007 Posts: 7870
|
Posted: Sat 6.12.2014 20:11 Post subject: |
|
|
Tak Kacencin recept zde:
Akorat teda to neni uplne presne a tak pockam, jestli mi to Kacenka uzna. Jelikoz dyne se po oloupani velice zmensila, pridala jsem do trouby jeste 2 cervene repy. Petrzel mi v lednici zvadla, tak jsem ji nahradila koprem. A na piniova seminka jsem zapomnela, takze jsem je nahradila lnenym seminkem.
Ac jsem tahini nikdy moc nemusela, ten dresink z toho je dobry a v kombinaci s tou pecenou zeleninou to nema chybu.
A omlouvam se za nekvalitni foto - tel. mi blbe foti pri umelem osvetleni a fotak mam v oprave. |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
Joined: 01 May 2007 Posts: 10340
|
Posted: Sat 6.12.2014 22:47 Post subject: |
|
|
Wow, Tornado to zní báječně, uznáno! |
|
Back to top |
|
|
|