dneska na PFF jsem zkonzumovala:
Vepřová panenka pečená medium v třešňovém kouři a vepřové kolínko vařené sous-vide s pekingským kořením, omáčka Hoisin, mačkané brambůrky, okurková Tapioca
super masíčko a ty okurkový kuličky byly zajímavý
Grilovaný candát s račí omáčkou a bramborové pyré
dobrá rybka, račí omáčka mi chutnala trochu jako krevety s lanýžem
Přírodní kozí sýr pečený v listovém těstě s mladým špenátem, fenyklovým pyré a omáčkou z rozinek a růžového pepře
mňamka
Konfitovaná roláda z bio romanovské ovce s nastavovanou kaší s kroupami a libečkem, řapíkatým celerem na pražský způsob a silným demi glazé s cognacem a hořkou čokoládou
ta ovce mi hodně chutnala, roláda uvnitř trochu sušší, ale to maso parádní
Křupavá humří jarní rolka podávaná se salátkem z mořských řas a oříškovou omáčkou
tohle mi hodně chutnalo, přesně podle mého gusta... humra bych mohla i častěji
Kroketa z brasírované hovězí oháňky mladého býčka "Charolais" s rajčatovým fondue
zajímavý pojetí, ta kroketa, a dobrý to bylo
Grilovaná Pluma z iberijského vepře s pyré ze žluté karotky
asi nejlepší maso a to pyré k tomu bylo božský, miluju mrkvový pyré
Shu mai - na páře vařené knedlíčky z vepřového masa a krevet se zázvorem a houbami shiitake
no čekala jsem od toho víc, mohlo to být víc zázvorový a celkově mě to moc nezaujalo, i když ta omáčka byla dobrá
Srílanské krevetové kari s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum
asi největší zklamání, krevety byly super, ale zbytek tak nějak bez chuti, nebo divně nahořklý
Jelení carpaccio s liškami a salátem
dobrý, jelena mám ráda
Greater Omaha Black Angus ribeye s bramborovo-křenovým purée
fajn steak z dobrýho masa, taková klasika. křen moc nemusím, ale v tomhle byl takový decentní, takže mi i ta kaše chutnala
Prsíčka z perličky na ragout z lišek a římské noky s čerstvým libečkem
neměli jsme prsíčka, ale stehýnko... bylo hezky šťavnatý, ale mám pocit, že to bylo dlouho ve slaným nálevu a na mě moc slaný. liškový ragú vynikající, římský noky, nebo spíš takový podivný knedlíček, mi moc nejel
Angus tatarák dochucený cognacem a šalotkou na topince z farmářského chleba
moc dobrý, takový poctivý
a dezerty, ty mě letos teda moc nenadchly
vanilkový éclair z Cafe Amandine
celkem zklamání, nevypadal nijak zvlášť lákavě, ani nechutnal líp než obyčejný z kterékoli cukrárny
Malinový cheesecake s pekanovými ořechy, rebarborovou omáčkou a javorovým sirupem
dobrý cheesecake, rebarborovou omáčku jsem moc nepostřehla
a byl úplně nejroztomilejší
Brownies se slanými buráky a sorbetem z kokosových ořechů
brownies nic moc, takový suchý, ale aspoň nepřeslazený a dohromady s tím sorbetem dobrý
makronka z Alcronu
bleh. zbytečně nafouklá a uvnitř rozpatlaná a příšerně sladká... asi fakt nemám ráda makronky s "netekutou" náplní
Citrusový sorbet s thajskou bazalkou připravený v kapalném dusíku a čokoládové brownies na karamelové omáčce s mořskou solí
asi nejlepší dezert, akorát ta modrá sůl byla extrémně nechutná! to fakt nevim, proč tam byla... když jsem ji omylem nabrala, tak se mi úplně zkřivila pusa. jinak ten sorbet bych mohla jíst po kilech a brownies taky mňam
Pěna z bílé čokolády s vanilkou a marinovanými višněmi v portském víně
hrozně dobrá oplatka
jinak to bylo dost sladký
odcházela jsem s těhotenským břichem