View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
Posted: Wed 23.10.2013 20:32 Post subject: |
|
|
gigli: hopper jsem dostala jednou k snídani s nějakým rybím kari. Já teda vydržím hodně a netradiční snídani uvítám, ale tohle bylo moc i na mě
A ochutnala jsi tam takový ten místní jogurt, jak ho prodávají u cesty v kameninových mísách a jedí ho s medem? Ten mi hrozně chutnal. |
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
Posted: Wed 23.10.2013 20:33 Post subject: |
|
|
Jo a recepty na ta vietnamská jídla mám. Které by tě zajímalo? |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14100
|
Posted: Wed 23.10.2013 21:09 Post subject: |
|
|
tak netradičním snídaním jsme se vyhnuli. většinou jsme jedli na baráku nějaký ovoce. mimo jsme byli jen v hotelu, což byl vskutku kolonialistický zážitek a nic divnýho nám bílým nepodstrčili.
jogurt jsem bohužel neměla, ale vim, že ho tam prodávali normálně v krámu a ty mističky si máma dovezla domu. vim, že ostatním taky hrozně chutnal.
no, recepty. nemám žádný konkrétní přání. co vaříš nejradši? že bych to zkusila. já nic vietnamskýho nevařila. akorát vlastně nějaký závitky jsem zkoušela. |
|
Back to top |
|
|
synapse
Joined: 16 Jan 2007 Posts: 2695 Location: země Pána Koblih a jeho tupých voličů
|
Posted: Wed 23.10.2013 22:13 Post subject: |
|
|
Bruillard wrote: | synapse: a co se dává ještě jiného než sobí krev do těch palačinek? A jak to chutná? |
žitná mouka, vejce, mléko, cibule ...v receptu teda byla i majoránka, sůl a pepř, jenže ta šílená hostmáma mi zakazovala používat jakékoliv koření, aby to prý mohlo jíst i nejmladší dítě a aby si nezvykalo na slané věci, takže konkrétně tohle jídlo mi extrémně nechutnalo (ono by to ani s tou soli nebyla žádná výhra...přišlo mi, že to má docela silnou pachuť té krve), jenže jsem se tam musela naučit jíst VŠECHNO (včetně plesnivých brambor), za což jsem ale i docela ráda...heslo: Co tě nezabije, to tě posílá, tam pro mě získalo zase úplně nový rozměr _________________ MIAOW! |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
Posted: Thu 24.10.2013 19:22 Post subject: |
|
|
No nevim jestli šikovná, spíš srab, v té chvíli jsem si netroufala to někam schovat. Kdyby se na mě nekoukali, tak to určitě nejím Ale po tomhle už pak bylo jedno co tam sním, nic snad nemohlo být hroší |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 42006
|
Posted: Fri 25.10.2013 8:47 Post subject: |
|
|
jee Bru, momo my je v dharamsale i vyrabeli a sami plnili:)) _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 18627
|
Posted: Mon 18.11.2013 17:29 Post subject: |
|
|
vcera jsme byli v burrito loco (super, mimochodem) a zjistila jsem, ze maji i obchod s mexickymi potravinami, kde treba nachos vyjdou dramaticky levneji, nez v tescu:
http://www.hot-shop.cz/cs/_________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14100
|
Posted: Mon 18.11.2013 19:53 Post subject: |
|
|
v burrito loco jsem byla jednou náhodou se šéfem, který tam nadšeně skákal, že konečně může jíst mexický jídlo a koupit mexický potraviny i v praze. že jinak tady mexický restaurace stojej za prd. což řikaj snad všichni američani. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10005
|
Posted: Tue 19.11.2013 20:46 Post subject: |
|
|
Čínské taštičky zmíněné o stránku výše jsou vynikající, podnik je takové klasické bistro, ale jídlo super. |
|
Back to top |
|
|
Lujsa Srdečnice
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 12862
|
Posted: Wed 20.11.2013 10:55 Post subject: |
|
|
já jsem úplně nadšená, že tady v naší "díře" si vietnamci otevřeli to jejich pravé vietnamské bistro a mají tam polívky pho bo a pho ga!
Ale z Anglie jsem si navykla na indické jídlo (bylo mi oznámeno, že to patří v anglii snad na první místo, když si ho všichni kupují), pak taky mám ráda číňany. V Dubaji jsme dokonce dostali to jídlo v těch krabičkách, jak mají v Americe
Ale mým favoritem stejně zůstávají wasabi krevety a křupavá čínská kachna s těmi jejich palačinkami, jo a ještě thai stir fry (jak se to řekne česky?) a green curry. Až se mi sbíhají sliny. _________________ Revenge is a dish best served cold. |
|
Back to top |
|
|
user007 kytky 5, meta: 6650
Joined: 24 Nov 2007 Posts: 6532
|
Posted: Thu 28.11.2013 18:46 Post subject: |
|
|
Stir fry a green curry jde pripravit doma.. Zkousela jsi?
Mne teda cina chutna prumerne, v jakekoli zemi. Ale miluju won ton polevku . Vic mi chutna thajska kuchyne a autenticka japonska asi nejvic.
A ruzne podoby indicky kuchyne taky, ale z toho uz neco uvarim doma nekolik druhu curry a dhal, kofty, nic svetobornyho. |
|
Back to top |
|
|
Lujsa Srdečnice
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 12862
|
|
Back to top |
|
|
user007 kytky 5, meta: 6650
Joined: 24 Nov 2007 Posts: 6532
|
Posted: Thu 28.11.2013 21:33 Post subject: |
|
|
Ono i hodne takeaway pouziva rovnou tu curry pastu (red, green, obcas jsem videla i yellow? Mam dojem, jim jen red, green je uz na me prilis paliva)
mozna ji ma v CR Tesco v ty mezinarodni kuchyni |
|
Back to top |
|
|
Bruillard ....
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 1996
|
Posted: Fri 29.11.2013 9:02 Post subject: |
|
|
Já myslím že i hodně kuchařů v restauracích používá rovnou tu pastu. A v Tescu mívají red, green i yellow buď ve skleničkách a nebo v pytlíčkách. Je ale potřeba se dívat, co v těch pastách je. Některé značky jsou pěkně ošizené a nejsou tam ty nejdůležitější ingredience (mleté limetové listy, citronela, thajská bazalka a další) a místo toho je tam jen chilli, česnek a nějaké další obyč blbosti, takže je to prostě jen pálivá pasta a nic víc.)
Teď mám doma tu zelenou a ta je teda pálivá fakt dost. Neměli červenou, tak jsem jí vzala na zkoušku.
Což mi připomíná, že jsem tady Gigli slíbila ten recept a zapomněla pak na to Gigli, já z vietnamské kuchyně vařím kromě polévek asi nejradši bun-cha (grilované vepřové plátky, vietnamská omáčka, rýžové nudle a salát), tak chceš poslat recept na to? |
|
Back to top |
|
|
|