|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kika kytky 8, meta: 25650
Joined: 20 May 2007 Posts: 25533
|
Posted: Thu 9.2.2012 15:23 Post subject: |
|
|
Tak to se právě obávám, že je něco, co mi dost chybí Je to teda hrozný, ale fakt je znát to, k čemu je člověk vedenej od dětství..a čeho se horko těžko zbavuje.. |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 13939
|
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
Joined: 26 Sep 2007 Posts: 6734
|
Posted: Thu 9.2.2012 16:04 Post subject: |
|
|
těžký to vůbec není, ono to jde fakt pak samo, já na pečivo teď chuť vůbec nemám _________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
|
Back to top |
|
|
kika kytky 8, meta: 25650
Joined: 20 May 2007 Posts: 25533
|
Posted: Thu 9.2.2012 20:33 Post subject: |
|
|
Možná bych mohla začít tím, že bych přestala s tím bílým pečivem a začala to odbourávat tmavým..a nakonec bych to třeba zvládla i bez..
Přitom mám období, kdy pečivo nejím vůbec a nechybí mi..ale prostě ty soboty jsou pro mě zabijácký, a to hlavně teď s J., protože my se ráno obložíme vším dobrým a snídáme ve velkým..
A jak to děláte s chlapama? Ten můj si třeba omáčku asi nedovede představit zahuštěnou něčím jiným, než je mouka |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
Joined: 26 Sep 2007 Posts: 6734
|
Posted: Thu 9.2.2012 20:42 Post subject: |
|
|
kika wrote: | Možná bych mohla začít tím, že bych přestala s tím bílým pečivem a začala to odbourávat tmavým |
celozrnný pečivo je škodlivější než bílý
viz
Quote: | Kyselina fytinová je skladištěm fosforu mnoha rostlin. Hlavně ve slupce obilovin a ostatních semen. Problém s kyselinou fytinovou je, že okamžitě reaguje s ostatními minerály, jako je vápník, hořčík, železo a zinek, a snižuje jejich vstřebání do těla.
Kyselina ale nejen váže minerály, zároveň také znehybňuje enzymy nutné k trávení našeho jídla, včetně pepsinu (ten je potřebný k rozložení bílkovin v žaludku) a amylázy (je potřebná k trávení škrobů).
Kyselina fytinová je v velkém množství v semenech a slupkách, to je důvod, proč klasická rada jíst cereálie bohaté na vlákninu a ostatní celozrnné produkty je recept na řídnutí kostí, podvýživu a ostatní problémy spojené s nedostatkem minerálů. |
chlapa nemám, takže tohle fakt neřeším
Geike, vajíčka jsou zdravý (navzdory těm bludům, co se tu šíří), pomáhají snižovat cholesterol, víc tady: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/5/1/6_________________ In the tide of hate
Throw down the counterweight
Tear up that flag and say
You’re worthy of more |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Thu 9.2.2012 20:59 Post subject: |
|
|
willow, díky, to je fakt zajímavé =) myslíš, že může být v něčem "nezdravé" (hormony a nevím co) konzumovat hodně obyčejné vajíčka, a ne ty z podestýlky nebo bio? nebo se tam jedná spíš jen o etickou záležitost, ale vliv na ty pozitivní věci to nemá? ( i když u vajíček je zrovna ten rozdíl ve žloutku fakt velký).
kiko, já bych to viděla tak, že uvaříš omáčku jen pro chlapa. nikdy jsem tak nevařila, ale moc složité mi to nepřijde, prostě to, co by jedl chlap (omáčku a knedlík) si pro sebe nahradíš něčím jiným. ale třeba ten kluk, co na jeho blog dávala willow odkaz, jedl svíčkovou, a vypadala normálně, tak třeba tam má recept. zase když se omáčka udělá ze smetany a propasírované zeleniny, může být tak hustá, že se tam nic přidávat nemusí. |
|
Back to top |
|
|
Willow The mean one.
Joined: 26 Sep 2007 Posts: 6734
|
|
Back to top |
|
|
Velveta kytky 6, meta: 9850
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 9574
|
Posted: Thu 9.2.2012 23:01 Post subject: |
|
|
Pro mě to bylo třeba dost neuvěřitelný, že může celozrnný pečivo škodit, a to ještě víc než bílý. Ono tak nějak paleo celkově popírá všechno, co nám cpou v posledních letech různí odborníci na hubnutí. Že se po tucích tloustne, vejce zvyšují cholesterol a celozrnný pečivo je zdravý, to jsou názory v lidech hodně zakořeněný. Nějakou dobu jsem si četla všechno možný co jsem o Paleu našla, až jsem došla k pocitu, že to musím vyzkoušet. Mě se už delší dobu hnusí všechny ty chemický hnusy co jíme, jenže jsem si nemohla pomoct, tolik mi to chutná třeba Colu jsem pila po litrech, tak není divu že jsem ztloustla. Jsem na ní prostě závislá.
Mě akorát vadí, že mi to rodina různě komentuje a připadá jim to jako nějakej rozmar. Ani bych jim to neříkala, ale to je otázek, proč si nedám ten zákusek co mi mamka koupila a proč si nedám ty fazole k obědu, co mamka uvařila. Tak jsem jim radši vysvětlila, že přílohy a těstoviny jíst nebudu, tak aby toho mamka kupovala míň.
Vajíčka z klecového chovu jsou prostě humus. Hlavně jsem tam i několikrát byla a není to nic pěkného ty zvířata takhle vidět. Navíc se na pohled, ani chuťově nedají srovnat s domácími. Přítelova babička, ta si ty slípky tak hýčká a na první pohled je vidět, že když ty vejce rozklepnu, žloutek je velikej a sytě oranžovej. Narozdíl od těch bledulí z klecovýho. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 31158
|
|
Back to top |
|
|
jannie SMALL CRIME
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 1959 Location: ARCHER reality
|
Posted: Fri 10.2.2012 7:55 Post subject: |
|
|
Willow ja se k ty svickovy dostanu, neboj:)
Ja teda nikdy do svickovy mouku nedavala, bohate staci hodne zeleniny a trochu min vody a ono se to samo zahusti tou upecenou/udusenou zeleninou |
|
Back to top |
|
|
Franchise kytky 6, meta: 8650
Joined: 24 Aug 2008 Posts: 8433
|
Posted: Fri 10.2.2012 8:05 Post subject: |
|
|
My teda doma taky děláme svíčkovou bez zahuštění, jen hodně zeleniny a to jí zahustí samo.
Jinak v téhle zimě miluju husté krémové polívky - dýňová, brokolicová, pórková. _________________ Zítřek Ti nikdo neslíbil ... |
|
Back to top |
|
|
Koblih kytky 3, meta: 1050
Joined: 21 Jan 2007 Posts: 982
|
Posted: Fri 10.2.2012 9:05 Post subject: |
|
|
Svíčková je právě jedna z mála omáček, která se dá perfektně zahustit tou zeleninou. Takhle podobně dělám i maso na celeru ( dám hodně celeru, mrkve a cibule ) a zbytek jídel zahušťuju rozmixovanou cuketou.
Blbý je, že já si zase nedokážu představit svíčkovou bez knedlíku ( klasického kynutého ).
Ještě bych měla připomínku k zelenině. Chodím k paní, co léčí čínskou medicínou a ta mi řekla, že my všichni, co žijeme ve středním pásmu bysme měli jíst v zimě minimum zeleniny syrové. Kromě tepelně opracované je pak nejlepší v zimě jíst zeleninu kvašenou ( třeba kyselé zelí ). |
|
Back to top |
|
|
Franchise kytky 6, meta: 8650
Joined: 24 Aug 2008 Posts: 8433
|
Posted: Fri 10.2.2012 9:13 Post subject: |
|
|
Na tom asi něco bude, já teda v zimě ani moc chuť na čerstvou zeleninu nemám. Radši si dám lehce povařenou v páře, nebo grilovanou. _________________ Zítřek Ti nikdo neslíbil ... |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 12000
|
Posted: Fri 10.2.2012 9:28 Post subject: |
|
|
Koblih, jj, to mi moje "cinska" doktorka rika taky, protoze syrova zelenina v zime telo ochlazuje a je vic zimorive a nachylne na nachlazeni... a neco na tom bude.. ja v zime taky nemam chut vubec na syrovou.. _________________ Albert Einstein:
Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. u té první si tím však nejsem tak jist |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17 Next
|
Page 11 of 17
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|