sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
varenie, vase tipy a triky
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 333, 334, 335 ... 427, 428, 429  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lenore

PostPosted: Wed 26.1.2011 16:33    Post subject: Reply with quote

Mlíko vůbec nedávám, jen to podmáslí, ale ne nijak moc. Plus teda maliny, borůvky nebo nějaký takový bobulovitý ovoce, ze kterýho je hodně šťávy, takže to je taky další tekutina.
honey, jo dám, možná někde vyhrabu i fotku... kdyžtak mi to připomeň, protože na to nejspíš zapomenu (vlastně ještě dlužím terinas recept na kuře s datlema, dokonce jsem ho kdysi sepsala, ale zapomněla poslat)
Bruillard
....

PostPosted: Wed 26.1.2011 16:42    Post subject: Reply with quote

Koogi: až upečeš to brownies na fotce, ráda bych tě navštívila Laughing A ráda bych, abys na moje narozeniny byla královna i přes tento dezert a mohla mi ho dát místo dortu. Vypadá to super!
Back to top
View user's profile Send private message  
Koogi
can't ask why about love
kytky 8, meta: 25650

PostPosted: Wed 26.1.2011 16:52    Post subject: Reply with quote

Bru /to je tak divny se takhle oslovovat/, tak to mam jeste pul roku na trenovani, takze beru Very Happy

Lenore, diky moc:) Ja mam prave nejradeji tmave, k tomu hodne cokolady/marshmallow a ted me okouzlil ten tvaroh. Ale ty kombinace jsou uz pak v pohode-da se toho vymyslet tisice, kdyz ma clovek vypiplane to zakladni testo
maxmiliana
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sun 30.1.2011 11:36    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
anika
kytky 4, meta: 3750

PostPosted: Sun 30.1.2011 17:15    Post subject: Reply with quote

Koogi wrote:
Lenore, dekuju! Takze zkusim obyc podmasli. A davas ho tam jako plnou nahradu mleka (zkousela jsem kdysi i par varek se zakysanou smetanou, ale mleko je lepsi) nebo v nejakem pomeru?

Koogi, taky používám hlavně podmáslí nebo acidofilní mléko a je to pak krásné mokré Smile
Rokkan
kytky 7, meta: 11650
kytky 7, meta: 11650

PostPosted: Sun 30.1.2011 18:37    Post subject: Reply with quote

Oběd vařil tchán a já dnes jen vajíčkovou pomazánku
Back to top
Iv15
bikerka

PostPosted: Sun 30.1.2011 21:30    Post subject: Reply with quote

maxmiliana wrote:
Iv15 wrote:
o víkendu jsem dělala tento mrkvový koláč: http://blog.florentyna.cz/2008/07/28/carrot-cake/
a byl moc dobrý, místo philadelphie jsem dala riccotu a myslím, že to ani moc chuťově nebylo poznat...
hmmm ta je vyborna! mnam:) diky za odkaz, ale dala jsem tam jeste pul hrnicku masla navic, zdalo se mi to suche a taky na to asi nebudu davat tu polevu (sice tu mam pripravenou philadephii, ale jsem lina a buchta je tak dobra Laughing )

tak mě to ani moc suché nepřišlo, spíš takové příjemně vláčné...asi díky té mrkvi...jinak není zač Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
Skye
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Mon 31.1.2011 14:02    Post subject: Reply with quote

včera jsem taky dělala mufiny s lesním ovocem, z jednoduchýho hrníčkovýho receptu, měla jsem dost ovoce, nějaké jsem dala dovnitř a ze zbylého jsem udělala omáčku, kterou jsem je polila, a bylo to výborný Mr. Green
Ivanka
Quo vadis?

PostPosted: Mon 31.1.2011 14:08    Post subject: Reply with quote

Iv15 wrote:
maxmiliana wrote:
Iv15 wrote:
o víkendu jsem dělala tento mrkvový koláč: http://blog.florentyna.cz/2008/07/28/carrot-cake/
a byl moc dobrý, místo philadelphie jsem dala riccotu a myslím, že to ani moc chuťově nebylo poznat...
hmmm ta je vyborna! mnam:) diky za odkaz, ale dala jsem tam jeste pul hrnicku masla navic, zdalo se mi to suche a taky na to asi nebudu davat tu polevu (sice tu mam pripravenou philadephii, ale jsem lina a buchta je tak dobra Laughing )

tak mě to ani moc suché nepřišlo, spíš takové příjemně vláčné...asi díky té mrkvi...jinak není zač Wink

Včera jsem ho zkoušela a těsto podle receptu bylo hodně vláčné a šlo hezky vylít na plech, jen je ten koláč hrozně sladký a ta poleva, to je koncentrovaná cukrovka.
zbrody

PostPosted: Mon 31.1.2011 16:45    Post subject: Reply with quote

Ivanka wrote:
Iv15 wrote:
maxmiliana wrote:
Iv15 wrote:

Včera jsem ho zkoušela a těsto podle receptu bylo hodně vláčné a šlo hezky vylít na plech, jen je ten koláč hrozně sladký a ta poleva, to je koncentrovaná cukrovka.

Ja ho taky vcera delala Laughing Dala jsem ale jen pulku cukru, spaldovou mouku, vic mrkve, misto oleje Heru a polevu z tvarohu a bylo to bezva. Plus teda mandle a hrozinky dovnitr.
Back to top
Iv15
bikerka

PostPosted: Tue 1.2.2011 17:26    Post subject: Reply with quote

zbrody wrote:
Ivanka wrote:
Iv15 wrote:
maxmiliana wrote:
Iv15 wrote:

Ja ho taky vcera delala Laughing Dala jsem ale jen pulku cukru, spaldovou mouku, vic mrkve, misto oleje Heru a polevu z tvarohu a bylo to bezva. Plus teda mandle a hrozinky dovnitr.

njn, je potřeba trochu upravit recept Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
annysek
.

PostPosted: Mon 7.2.2011 17:15    Post subject: Reply with quote

Uz mam za sebou asi sest pokusu o makronky a zatim porad nic moc. Ale posledni ted o vikendu uz byly mnohem mnohem lepsi, myslim, ze uz i docela spravne chutnaj, jen mi jedna varka popraskala a nemaj "nozicky"..
Musim je do vikendu vypilovat (chci je udelat na vecirek), tak nevim, jak to udelam Sad
Zjistila jsem, ze je asi fakt dulezity to presne vazit a dobre uslehat snih (ale zase nepreslehat), protoze jsem si pujcila od maminky vahu a slehac a je to neco jinyho..
zacinam z toho byt celkem otravena, nikdy jsem ve vareni takhle neuspesna nebyla Sad
Back to top
sl.megi
kytky 5, meta: 4650
kytky 5, meta: 4650

PostPosted: Tue 8.2.2011 11:49    Post subject: Reply with quote

já budu dneska dělat panna cottu a vypadá to tka jednoduše, až se bojím, že to nějak zmrvím Laughing
Lenore

PostPosted: Tue 8.2.2011 11:54    Post subject: Reply with quote

panna cotta je fakt jednoduchá Smile
já pořád chci vyzkoušet tu bez želatiny, už jsem to myslím jednou dělala, ale nějak si to nepamatuju Laughing

anny, určitě je naprosto zásadní mít to přesně zvážený a správně našlehaný bílek a pak ještě to nezmrvit při smíchávání (toho se vždycky bojim)
jo a máš hodně jemně namletý ty mandle? to je taky důležitý (já to teda dělám tak, že dám mandlový lupínky s cukrem do robota a rozmixuju to spolu, až vznikne homogenní prášek)
annysek
.

PostPosted: Tue 8.2.2011 12:00    Post subject: Reply with quote

lenore, jojo, davala jsem uz namlety mandle s cukrem do sekacku, takze to byl uplne homogenni prasek.
Mam pocit, ze jsem asi preslehala ten bilek neboco.. Delala jsem to tou technikou s Italian meringue, pry je to spolehlivejsi, nezkousela jsi to treba taky? Jestli nevis, o co jde, tak se tady udela cukrovy syrup, primicha se do snehu a pak se to vsechno smicha s mandlema s cukrem..
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 333, 334, 335 ... 427, 428, 429  Next
Page 334 of 429

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum