|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nicky... kytky 5, meta: 7050
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 6943 Location: FUČ
|
Posted: Sat 18.12.2010 19:29 Post subject: |
|
|
Prosím vás, děláte někdo domácí bayleis? Našla jsem na netu několik variant- něco přidávají puding, někde šlehačku, někde obojí- tak by mě zajímalo, která je nejchutnější. |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
Joined: 05 Jan 2007 Posts: 26750
|
Posted: Sat 18.12.2010 20:07 Post subject: |
|
|
Dell, dekuju moc!
Nicky, tak to pak musis dat vedet, to bych taky rada zkusila, mnam mnam! |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 35839
|
Posted: Sun 19.12.2010 17:42 Post subject: |
|
|
Doporucuju tyhle kolacky. Dost podobne jsem s kupovala na trhu a ted v zime tam ten pekar neni.
Celopšeničné koláčky
200g pšenice špalda BIO
50g kroupy / bezpluchý ječmen BIO
50g cukru fruktózy
50g margarín Alsan BIO nebo oleje
50g kokosu BIO nebo máku nebo ořechů
100g rozinek nesířených BIO
špetka soli
½ čl skořice mleté BIO
½ čl mletého koriandru BIO
½ čl mletého hřebíčku BIO
Pracovní postup:
Pšenici a ječmen přebereme, propláchneme 3x čistou studenou vodou, slijeme a namočíme přes noc s 250ml vody. Ráno přidáme 500ml vody a dáme vařit. Po dosažení varu přidáme špetku soli a vaříme zvolna 1 – 2 hodiny. Teprve když jsou zrna rozpukaná, přidáme cukr a koření. Vaření obilovin je ukončeno, když jsou zrna měkká a tekutina vyvařená. Uvařenou obilovinu necháme vychladnout, pak ji pomeleme na masovém mlýnku, přidáme tuk, spařené rozinky, mletý kokos (mák nebo ořechy) a vše dobře promícháme. Z těsta tvarujeme kulaté koláčky, které ozdobíme ořechem nebo ½ mandle, čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Klademe na vymazaný plech nebo na pečící papír do vyhřáté trouby (200°C) a pečeme asi 10 – 20 minut podle velikosti koláčků.
Poznámka
Nevyvařená voda činí těsto řídké a špatně zpracovatelné. Pokud vznikne taková situace zahustíme těsto použitím instanční obilné mouky (nebo sušenými obilnými mléky) a nebo mletými ořechy či sladkými drobečky. Pak je rovněž nutno překontrolovat chuť těsta a podle potřeby dochutit.
Pokud bychom pšenici vařili hned od začátku s cukrem a tukem, její zrna by zůstala tvrdá. Proto cukr přidáváme až v okamžiku, kdy jsou zrna pšenice rozpukaná.
Cukr je výhodnější přidávat do pokrmu již během vaření také proto, že se mnohem lépe spojí s obilovinou a je ho potřeba menší množství k dosažení stejné sladkosti.
Směs na koláčky můžeme zjemnit přidáním sušeného (sójového, ovesného, rýžového …) mléka.
Tento druh moučníků pro svůj nízký obsah tuku a cukru lze konzumovat i jako lehké jídlo nejen jako zákusek. _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 8069
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Mon 20.12.2010 20:53 Post subject: |
|
|
chocolate, a cítil tam někdo tu mrkev? protože v těch mých výbec cítit není, ani se to nějak neprojevuje že by tam byla (třeba že by to bylo vláčnější nebo tak něco). a dala jsem jí tam těch 250g jak psali, to těsto mi strašně pěkně vyšlo, ale výsledek je takový nenadchne - neurazí. ale třeba je to z té špaldové mouky lepší. a jak jsi měnila to množství surovin? |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 8069
|
Posted: Mon 20.12.2010 21:12 Post subject: |
|
|
ja jsem teda davala jogurt od oka, ne jeden kelimek, protoze male nekupuju, ale myslim, ze toho bylo spis jeste min a stejne to bylo hrozne tekute, musela jsem dat o dost vic mouky. mrkve jsem mela asi o neco vic, asi 320 a citit je tam trosku. neslepovala jsem to, protoze vzhledem k Christiankove spolupraci jsou ty tvary takove az umelecke rekla bych, tak jsem cast, kterou jsem davala jinym lidem, obalila v mouckovem cukru a my jsme je jedli jen tak |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Joined: 19 Jan 2007 Posts: 12596 Location: Ostrava/Brno
|
Posted: Mon 20.12.2010 21:27 Post subject: |
|
|
umělecké
já jogurt nedávala skoro vůbec, nebyl potřeba...příště zkusím dát víc té mrkve, třeba se to nějak projeví. pokud teda bude nějaké příště. |
|
Back to top |
|
|
Nicky... kytky 5, meta: 7050
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 6943 Location: FUČ
|
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
Joined: 07 Jan 2008 Posts: 9471
|
Posted: Mon 27.12.2010 15:42 Post subject: |
|
|
Máte někdo parní hrnec? Máte nějaké dobré recepty? Třeba Choco, by ho mohla vlastnit |
|
Back to top |
|
|
venika kytky 1, meta: 150
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 135
|
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
Joined: 07 Jan 2008 Posts: 9471
|
Posted: Tue 28.12.2010 21:58 Post subject: |
|
|
zkoušela jsem dneska rybu a zeleninu a mňam to je něco přesně pro mě a pro přítele. Doma si moc nepochutnali, páč maj rádi kořeněný a nezdravý, ryba na páře jim moc nedala, ale já se mohla utlouct. Mám taky malou kuchyň, ale myslím, že tohle budu používat častěji jak kamna, jen potřebuju ty recepty no |
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
Joined: 21 Jan 2007 Posts: 43778
|
Posted: Fri 31.12.2010 6:46 Post subject: |
|
|
hoky nemate nejaky rychly recept na cockovou polivku? |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14844
|
|
Back to top |
|
|
Janeira .
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 42006
|
Posted: Thu 13.1.2011 10:18 Post subject: |
|
|
nemate nekdo osvedceny recept na rizoto? resp nejake vlastni vychytavky, tu obecnou kostru vim, jen jsem ho nikdy nedelala _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Thu 13.1.2011 10:37 Post subject: |
|
|
podle me je dobry si vyhrat s tou rejzi. takze treba ja ji varim ve vode, kam jsem hodila bujon, malou cubulku, do ktery jsem zapichala asi 4 hrebicky, bobkovej list a novy koreni, trochu soli. no pak osmahnu zeleninu na masle, je asi jedno jakou, je tam dobry snad vsechno od hub, pres mrazeny zeleninovy smesy po lilek nebo cuketu atp. a kdyz uz to mam dosmazeny, tak tam cmrdnu na chvilinku trochu mlika nebo smetany. ono je pak takovy kremovejsi. ale tak decku maximalne. a presypu parmezanem na taliri. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 116, 117, 118 Next
|
Page 48 of 118
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|