sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
RECEPTY
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 116, 117, 118  Next
 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nicky...
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 6943
Location: FUČ

PostPosted: Sat 18.12.2010 19:29    Post subject: Reply with quote

Prosím vás, děláte někdo domácí bayleis? Našla jsem na netu několik variant- něco přidávají puding, někde šlehačku, někde obojí- tak by mě zajímalo, která je nejchutnější.
Back to top
View user's profile Send private message  
terinas
kytky 8, konec
kytky 8, konec


Joined: 05 Jan 2007
Posts: 26750

PostPosted: Sat 18.12.2010 20:07    Post subject: Reply with quote

Dell, dekuju moc! Smile

Nicky, tak to pak musis dat vedet, to bych taky rada zkusila, mnam mnam! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message  
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 35839

PostPosted: Sun 19.12.2010 17:42    Post subject: Reply with quote

Doporucuju tyhle kolacky. Dost podobne jsem s kupovala na trhu a ted v zime tam ten pekar neni.
Celopšeničné koláčky


200g pšenice špalda BIO

50g kroupy / bezpluchý ječmen BIO

50g cukru fruktózy

50g margarín Alsan BIO nebo oleje

50g kokosu BIO nebo máku nebo ořechů

100g rozinek nesířených BIO

špetka soli

½ čl skořice mleté BIO

½ čl mletého koriandru BIO

½ čl mletého hřebíčku BIO


Pracovní postup:


Pšenici a ječmen přebereme, propláchneme 3x čistou studenou vodou, slijeme a namočíme přes noc s 250ml vody. Ráno přidáme 500ml vody a dáme vařit. Po dosažení varu přidáme špetku soli a vaříme zvolna 1 – 2 hodiny. Teprve když jsou zrna rozpukaná, přidáme cukr a koření. Vaření obilovin je ukončeno, když jsou zrna měkká a tekutina vyvařená. Uvařenou obilovinu necháme vychladnout, pak ji pomeleme na masovém mlýnku, přidáme tuk, spařené rozinky, mletý kokos (mák nebo ořechy) a vše dobře promícháme. Z těsta tvarujeme kulaté koláčky, které ozdobíme ořechem nebo ½ mandle, čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Klademe na vymazaný plech nebo na pečící papír do vyhřáté trouby (200°C) a pečeme asi 10 – 20 minut podle velikosti koláčků.


Poznámka

Nevyvařená voda činí těsto řídké a špatně zpracovatelné. Pokud vznikne taková situace zahustíme těsto použitím instanční obilné mouky (nebo sušenými obilnými mléky) a nebo mletými ořechy či sladkými drobečky. Pak je rovněž nutno překontrolovat chuť těsta a podle potřeby dochutit.

Pokud bychom pšenici vařili hned od začátku s cukrem a tukem, její zrna by zůstala tvrdá. Proto cukr přidáváme až v okamžiku, kdy jsou zrna pšenice rozpukaná.

Cukr je výhodnější přidávat do pokrmu již během vaření také proto, že se mnohem lépe spojí s obilovinou a je ho potřeba menší množství k dosažení stejné sladkosti.

Směs na koláčky můžeme zjemnit přidáním sušeného (sójového, ovesného, rýžového …) mléka.

Tento druh moučníků pro svůj nízký obsah tuku a cukru lze konzumovat i jako lehké jídlo nejen jako zákusek.
_________________
Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Back to top
View user's profile Send private message  
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)


Joined: 08 Jan 2007
Posts: 8069

PostPosted: Mon 20.12.2010 20:29    Post subject: Reply with quote

Geike wrote:

ed. 2 tak nakonec jsem vybrala mrkvové sušenky a slepím je po dvou tou marmeládou.

ed. 3 tak ty mrkvové sušenky nejsou nic moc, kdyby někoho napadlo to zkoušet.


ja je delala vcera, trosku upravene, ta mnozstvi surovin mi vubc nevysla plus jsem delala ze spaldove mouky
uz dosly Twisted Evil
zitra budeme delat dalsi

davala jsem je ochutnat nekolika lidem a dosla jsem k nazoru, ze chutnaji spis lidem, kteri se nezivi jidly s dochucovadly, hodne solenymi a preslazenymi vecmi. Pro ty, kteri jsou na tohle zvykli, jsou pry bez chuti.

ty od terez nekdy zkusim, vypada to moc dobre
Back to top
View user's profile Send private message  
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 12596
Location: Ostrava/Brno

PostPosted: Mon 20.12.2010 20:53    Post subject: Reply with quote

chocolate, a cítil tam někdo tu mrkev? protože v těch mých výbec cítit není, ani se to nějak neprojevuje že by tam byla (třeba že by to bylo vláčnější nebo tak něco). a dala jsem jí tam těch 250g jak psali, to těsto mi strašně pěkně vyšlo, ale výsledek je takový nenadchne - neurazí. ale třeba je to z té špaldové mouky lepší. a jak jsi měnila to množství surovin?
Back to top
View user's profile Send private message  
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)


Joined: 08 Jan 2007
Posts: 8069

PostPosted: Mon 20.12.2010 21:12    Post subject: Reply with quote

ja jsem teda davala jogurt od oka, ne jeden kelimek, protoze male nekupuju, ale myslim, ze toho bylo spis jeste min a stejne to bylo hrozne tekute, musela jsem dat o dost vic mouky. mrkve jsem mela asi o neco vic, asi 320 a citit je tam trosku. neslepovala jsem to, protoze vzhledem k Christiankove spolupraci jsou ty tvary takove az umelecke rekla bych, tak jsem cast, kterou jsem davala jinym lidem, obalila v mouckovem cukru a my jsme je jedli jen tak
Back to top
View user's profile Send private message  
Geike
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 12596
Location: Ostrava/Brno

PostPosted: Mon 20.12.2010 21:27    Post subject: Reply with quote

umělecké Laughing

já jogurt nedávala skoro vůbec, nebyl potřeba...příště zkusím dát víc té mrkve, třeba se to nějak projeví. pokud teda bude nějaké příště.
Back to top
View user's profile Send private message  
Nicky...
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 6943
Location: FUČ

PostPosted: Mon 20.12.2010 21:38    Post subject: Reply with quote

terinas wrote:

Nicky, tak to pak musis dat vedet, to bych taky rada zkusila, mnam mnam! Very Happy

Tak nakonec jsme udělali variantu s mandlovým pudingem- 2 hodiny povařit 2 plechovky salka v horké vodě, nechat vychladnout, mezitím udělat 1 puding podle návodu, nechat vychladnout a přitom míchat, aby se neudělal škraloup. Smíchat puding a salko a pak postupně přilívat půl litra rumu. Bylo to moc dobrý.
Back to top
View user's profile Send private message  
Rage
If life deals you lemons, make lemonade.


Joined: 07 Jan 2008
Posts: 9471

PostPosted: Mon 27.12.2010 15:42    Post subject: Reply with quote

Máte někdo parní hrnec? Máte nějaké dobré recepty? Třeba Choco, by ho mohla vlastnit Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message  
venika
kytky 1, meta: 150
kytky 1, meta: 150


Joined: 22 Jan 2007
Posts: 135

PostPosted: Tue 28.12.2010 13:32    Post subject: Reply with quote

Rage wrote:
Máte někdo parní hrnec? Máte nějaké dobré recepty? Třeba Choco, by ho mohla vlastnit Mr. Green


dostala jsem ho jako dárek překvapení k Vánocům a zatím mám rozporuplné pocity (a malou kuchyň, kam se aktuálně nevejde, a pokud se rychle nepřesvědčím o jeho užitečnosti, skončí zpátky v krabici Evil or Very Mad ) - takže kdyby měl někdo recepty, odkazy, sem s nima, budu taky ráda
Back to top
View user's profile Send private message  
Rage
If life deals you lemons, make lemonade.


Joined: 07 Jan 2008
Posts: 9471

PostPosted: Tue 28.12.2010 21:58    Post subject: Reply with quote

zkoušela jsem dneska rybu a zeleninu a mňam Twisted Evil to je něco přesně pro mě a pro přítele. Doma si moc nepochutnali, páč maj rádi kořeněný a nezdravý, ryba na páře jim moc nedala, ale já se mohla utlouct. Mám taky malou kuchyň, ale myslím, že tohle budu používat častěji jak kamna, jen potřebuju ty recepty no Laughing
Back to top
View user's profile Send private message  
pecička
*Discipline, Drive, Determination*


Joined: 21 Jan 2007
Posts: 43778

PostPosted: Fri 31.12.2010 6:46    Post subject: Reply with quote

hoky nemate nejaky rychly recept na cockovou polivku?
Back to top
View user's profile Send private message  
mamba
Alexithymia


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 14844

PostPosted: Sat 1.1.2011 12:12    Post subject: Reply with quote

nasla jsem skvely blog receptu na zajimave sendviče


http://www.grilledcheesesocial.com/
Back to top
View user's profile Send private message  
Janeira
.


Joined: 22 Jan 2007
Posts: 42006

PostPosted: Thu 13.1.2011 10:18    Post subject: Reply with quote

nemate nekdo osvedceny recept na rizoto? resp nejake vlastni vychytavky, tu obecnou kostru vim, jen jsem ho nikdy nedelala Laughing
_________________
We can be heroes just for one day.
Back to top
View user's profile Send private message  
Lolita
konec


Joined: 07 Apr 2008
Posts: 8959

PostPosted: Thu 13.1.2011 10:37    Post subject: Reply with quote

podle me je dobry si vyhrat s tou rejzi. takze treba ja ji varim ve vode, kam jsem hodila bujon, malou cubulku, do ktery jsem zapichala asi 4 hrebicky, bobkovej list a novy koreni, trochu soli. no pak osmahnu zeleninu na masle, je asi jedno jakou, je tam dobry snad vsechno od hub, pres mrazeny zeleninovy smesy po lilek nebo cuketu atp. a kdyz uz to mam dosmazeny, tak tam cmrdnu na chvilinku trochu mlika nebo smetany. ono je pak takovy kremovejsi. ale tak decku maximalne. a presypu parmezanem na taliri.
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 116, 117, 118  Next
Page 48 of 118

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms