Ja sa pridám
Predškolský vek
The Beatles !!! A potom to čo bolo ešte doma a bolo pre mňa počúvateľné: LPčka ,,Stars Of 45", ,,Ottawan 2", ,,ABC" a ,,Arabesky" (detská láska), to bol tuším nejaký Sandrin projekt, hoci Sandru som inak vždy neznášala
Prvý stupeň ZŠ
v podstate to isté, naši doma ale vždy omieľali Elán a Petra Nagya.
Druhý stupeň ZŠ
hudobné vákuum až do 11-12 rokov, kedy som začala spolu s bratom počúvať hitparády čo frčali (,,Horeháj"
) a následný vzťah k Spice Girls
V podstate som však celkovo sledovala ten rádiový mainstream. Pripomínam si Beatles, ale zakladáme hip-hopové duo
13 rokov
kamarát mi pred blokom na lavičke púšťa svoju hudbu. Prvý x si domov nesiem Sepulcturu (ten projekt s indiánmi) a AC/DC. otec sa mi vyhráža, že mi vyhodí z okna magnetofón.
13 rokov (rok 1998)
1x vidím Aerosmith v TV a nasleduje bezkonkurenčná štvorročná láska
Jediné čo okrem 95% Aerosmith posluchu pripúšťam, sú v neskoršom veku Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Beatles, možno Nirvana a lokálne kapely zo záujmu. Deprimuje ma slovenská (neprešovská) hudba.
kupujem fúkacie harmoniky
pohybujem sa medzi prešovskými rockovými kapelami
15 rokov
objavujem Led Zeppelin, Robert Plant vyzerá ako jeden gitarista v našom meste, čo ho naháňam po uliciach
kupujem akustickú gitaru
16 rokov
moje Aerosmith obmedzenie búra sám Steven Tyler ktorý v rozhovore pre Rolling Stone priznáva, že vždy chcel mať v kapele saxofonistu
17 rokov
vo vlaku mi kamarát núka maďarských Másfél, ,,bude sa ti to páčiť, je tam saxofón...."
nástup na novú strednú školu, spolusediaca zaprisahalá pankáčka do mňa tlačí Zónu A, Davovú psychózu, Punkreas, Konflikt, Visací zámek, Gaťe, Pištole a jej jedinú rockovú lahôdku The Doors
1. festival (Hodokvas) po troch rokoch vidím konečne Chiki Liki Tu-A =
, Másfél, Babylon Circus (!), objavujem alternatívnejšiu scénu
masová návštevnosť koncertov všetkých druhov, nasávam čo som počas ,,Aerosmith love" stratila
18 rokov
trpím depresiami z rockového pózerstva, dostáva ma z nich chlapík s dlhými čiernymi vlasmi čo si vraví Žiarislav a žije staroslovanským spôsobom života...moje slovanské obdobie
19 rokov
koncerty a obroda rockového obdobia, bez pózy, vyrovnávam sa sama so sebou
na radu Alunky kupujem flautu, lebo mám pocit, že keď raz.....budem mať saxofón, tak mi to pomôže
20 rokov
spoznávam Janis Joplin, po prvom zhliadnutí jej vystúpenia na Youtube, plačem celý deň a nasledujúce dva dni nie som schopná jesť ani piť
započínam moju zbierku perkusií
prestávam s alkoholizmom, zdravotné problémy
chodím s bubeníkom, vďaka ktorému spoznávam celoslovenské kapely, (nielen)koncertný život jeho kapely
prvý stop po Európe, na ceste spoznávam, hudobne, napr. Air
21 rokov
von zo strednej ! Rozchádzam sa s bubeníkom, míňam sa konečne jeho vplyvu. Chýba mi kamoška pankáčka, znovuobjavenie The Doors a punkovej muziky plus všetká nová hudba. Prestáva ma deprimovať reggae. Minimálne 4 koncerty týždenne
Festivaly, rozbíjačky, na pódiu ležím častejšie ako kapela
22 rokov
striedavo skĺzavam k starej rockovej a novej alternatívnej hudbe
objavujem experimentálnu hudbu, píšem SMS speváčke z poľskej psychedelickej elektro-akustickej kapely Projekt Karpaty Magiczne, stretávame sa a kecáme na (T)urban feste
1x vidím slovenské legendy Mariána Vargu a Bez ladu a skladu
23 rokov
vidím Karola, chlapca na festivale, ktorý po niekoľkých hodinách šialenej gitarovej improvizácie trhá struny a nasledujúce dve hodiny hrá aj na zvyšných dvoch ako Hendrix
všetko čo predtým plus návrat ku swingu a klasike. Kupujem ságo za 20 000,- a učím sa hrať.
pracujem v kaviarni s umeleckým životom, spoznávam (aj pre mňa) významných ľudí a dostávam ponuky hrať....žiaľ bez toho aby ma počuli
kupujem djembe
snažím sa obnovovať koncertnú tradíciu
Pardón za dlhý príspevok
urobila mi tá sumarizácia takto inkognito dobre