sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Islám - ano či ne?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nereide
kytky 2, meta: 500

PostPosted: Wed 7.3.2007 17:11    Post subject: Reply with quote

Lenore wrote:
To je zajímavá teorie. Z nenávisti ke státu Izrael likvidují USA...

Tak k tomuhle problému doporučuju zhlídnout film 11. září pravda a lež...je to celkem zajímavý a vysvětlí to mnoho otázek...

Nelíbí se mi, jak v dnešní době se automaticky islám=terorismus.

Jinak choco, myšlení toho muslima chápu, pokud je tedy opravdu pravý muslim, je jasné, že nechce, aby jeho manželka s ním spala v pokoji ne kvůli tomu, že by nechtěl, ale kvůli teď ostatním mužům.

Já se o Islám hodně zajímám, přečetla jsem Korán a sama jsem jeden čas přemýšlela, stejně jako Grapefruita, o konverzi k islámu. Ovšem s volností jakou mám, bych si asi těžko zvykala za život muslimky.
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 7.3.2007 18:01    Post subject: Reply with quote

Nereide wrote:
Já se o Islám hodně zajímám, přečetla jsem Korán a sama jsem jeden čas přemýšlela, stejně jako Grapefruita, o konverzi k islámu. Ovšem s volností jakou mám, bych si asi těžko zvykala za život muslimky.

Asi tak. Možná mám předsudky, určitě jsou i muslimové, kteří se k ženám chovají dobře a jejich ženy jsou emancipované, ale celkově podle toho co všechno jsem slyšela, četla a viděla si vždycky když nadávám na život, říkám-no, mohla ses narodit ještě hůř, třeba jako muslimka Embarassed Byl o tom zajímavej dokument, natáčeli ho čeští studenti tuším, v Afghánistánu a mluvili tam se skupinou žen o lásce, manželství, rozvodech...Většina z nich vůbec neměla tušení, co to je nějaká romantická láska. Bohužel už si nepamatuju jak se jmenoval Confused
Back to top
View user's profile Send private message  
Aduška
zjisti, kdo jsi, a tím se staň.

PostPosted: Wed 7.3.2007 18:25    Post subject: Reply with quote

Quote:
kyokushi wrote:
Podle me Islam neni problem. Oni nas nikam privyst nechtej. To jen ten Bush kterej vsechno vidi prvni muze za to ze je to tak jak je.. V podstate on chce nekam privyst je..

Jo, takový pohled jsem měla taky, stejně i většina mých známých. Tehle sloupek mě ale přinutil se nad tím zamyslet...

Ještě mám otázku - koho z muslimů považujete za fanatiky? Jsou teroristé náboženskými fanatiky?

Upřesním: za náboženské fanatiky
ephelides
*louloute*

PostPosted: Wed 7.3.2007 18:51    Post subject: Reply with quote

E.x.i.l.i.a wrote:
říkám-no, mohla ses narodit ještě hůř, třeba jako muslimka Embarassed

jenze vis co ty zensky tam v tom zijou od mala tak jim to neprijde, treba jsem znala jednu arabrku ktera tady u nas zacla chodit v dzinech apod- samozrejme ne v mini.....no a ptala jsem se ji jestli zustane u nas a ona ze ne, ze chce zpatky, tak rikam - no jo a to ti nebude vadit ze budes zase zahalena a chlapi se chovaji jak se chovaji kdyz si uz ted poznala neco jinyho ? a ona rikala ze proste tam je doma a ze ji to vyhovuje
Back to top
Suga
kytky 5, meta: 4950
kytky 5, meta: 4950

PostPosted: Wed 7.3.2007 19:21    Post subject: Reply with quote

Když ten přístup k ženám- víte vůbec že k tomu aby mohla být žena potrestána za nevěru musí existovat 3 svědci a ani jeden nesmí být manžel? Cool Takže to tak horké není a nebo se to porušuje. Samotný zákon chce svědky ale jak to je ve skutečnosti nevím.
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 7.3.2007 19:34    Post subject: Reply with quote

ephe Arrow To chápu, ale já prostě muslimka nejsem a nedokážu si představit, že bych tak žila stejně jako ony si nedokážou představit žít po našem. A rozhodně bych nechtěla prožívat něco jako tohle i když to je to nejmenší a snad si to můžou sundat aspoň doma, když kolem nejsou cizí muži.
Back to top
ephelides
*louloute*

PostPosted: Wed 7.3.2007 19:56    Post subject: Reply with quote

jo Laughing me rikala ta arabka ze kdyz v tom sla jednou v noci tak ze narazila do stromu pac pres to poradne nevidela Very Happy
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 7.3.2007 22:26    Post subject: Reply with quote

Jj, já jsem zas slyšela, že kůli tomu (hlavně kvůli burkám) mají potíže se zrakem a mockrát se stalo, že nějakou muslimku na ulici přejelo auto, ptž ho prostě neviděla Sad
Back to top
Nereide

PostPosted: Thu 8.3.2007 8:14    Post subject: Reply with quote

Ale ne všechny muslimky mají zahalenou celou tvář, tyhle tradice se drží hlavně na tamějších vesnicích, ale třeba když jsem byla v Turecku v Istambulu a v jiných větších městech málokdy tam narazíte úplně celou zahalenou ženu. Často tam potkáte i páry, jak se vedou za ruce.
Ale taky si myslím, že rodilé muslimky svým životem nijak netrpí. Prostě se tak narodily a uznávají svojí víru. A to my asi nikdy nepochopíme, protože žijem v domění, že ony strašně trpí. Ony by zas nemohly žít jako my.
Nocturmas

PostPosted: Thu 8.3.2007 10:16    Post subject: Reply with quote

No tak Turecko je taky hodně pokrokové a proevropske... tam nevadi ani když se opaluješ nahoře bez... navic tam nemají oficiálně povoleno mnohoženstvi... horši už to maji ženy v ortodoxnějších muslimských zemích a hlavně pak na vesnicích... a vubec nejhuře jsou na tom v africe...
greenwood
seja feliz, menina

PostPosted: Thu 8.3.2007 11:30    Post subject: Reply with quote

tak hlavne turecko je sekularni stat...tak tim to mozna taky bude Wink

“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
Back to top
ephelides
*louloute*

PostPosted: Thu 8.3.2007 11:33    Post subject: Reply with quote

co je sekularni ? Embarassed
Back to top
che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250

PostPosted: Thu 8.3.2007 12:08    Post subject: Reply with quote

ephelides wrote:
co je sekularni ? :oops:

S odděleným státem a církví.
Back to top
Nocturmas

PostPosted: Thu 8.3.2007 12:12    Post subject: Reply with quote

Podle slovníku to znamena: 1. světský; 2. stoletý, dlouhotrvající
Jinak myslim že to znamena to, že ten stat směřuje své práva spiše na ochranu individualnich svobod...
Askari
Geronimo

PostPosted: Thu 8.3.2007 16:00    Post subject: Reply with quote

Jeste me napadlo, jak Grape zminovala konverzi k islamu- taky jsem o tom kdysi uvazovala, ale rozhodla jsem se, ze do toho nepujdu- kvuli pocitovane diskriminaci muslimskeho obyvatelstva v ceskych zemich. Myslim, ze tady neexistuje neco jako dobra informovanost nebo povedomi o islamu a svetove deni na snaze o neco vic pochopit jine nabozenstvi- nerikam nutne kulturu- nejak moc neprida, imo. ..
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum