|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nereide kytky 2, meta: 500
|
Posted: Wed 7.3.2007 17:11 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | To je zajímavá teorie. Z nenávisti ke státu Izrael likvidují USA... |
Tak k tomuhle problému doporučuju zhlídnout film 11. září pravda a lež...je to celkem zajímavý a vysvětlí to mnoho otázek...
Nelíbí se mi, jak v dnešní době se automaticky islám=terorismus.
Jinak choco, myšlení toho muslima chápu, pokud je tedy opravdu pravý muslim, je jasné, že nechce, aby jeho manželka s ním spala v pokoji ne kvůli tomu, že by nechtěl, ale kvůli teď ostatním mužům.
Já se o Islám hodně zajímám, přečetla jsem Korán a sama jsem jeden čas přemýšlela, stejně jako Grapefruita, o konverzi k islámu. Ovšem s volností jakou mám, bych si asi těžko zvykala za život muslimky._________________ Tak ty chceš umřít? A co já, lásko, a co já? Mám trčet na tomhle světě, který bez tebe je zpustlejší než chlív? |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Wed 7.3.2007 18:01 Post subject: |
|
|
Nereide wrote: | Já se o Islám hodně zajímám, přečetla jsem Korán a sama jsem jeden čas přemýšlela, stejně jako Grapefruita, o konverzi k islámu. Ovšem s volností jakou mám, bych si asi těžko zvykala za život muslimky. |
Asi tak. Možná mám předsudky, určitě jsou i muslimové, kteří se k ženám chovají dobře a jejich ženy jsou emancipované, ale celkově podle toho co všechno jsem slyšela, četla a viděla si vždycky když nadávám na život, říkám-no, mohla ses narodit ještě hůř, třeba jako muslimka Byl o tom zajímavej dokument, natáčeli ho čeští studenti tuším, v Afghánistánu a mluvili tam se skupinou žen o lásce, manželství, rozvodech...Většina z nich vůbec neměla tušení, co to je nějaká romantická láska. Bohužel už si nepamatuju jak se jmenoval |
|
Back to top |
|
|
Aduška zjisti, kdo jsi, a tím se staň.
|
Posted: Wed 7.3.2007 18:25 Post subject: |
|
|
Quote: | kyokushi wrote: | Podle me Islam neni problem. Oni nas nikam privyst nechtej. To jen ten Bush kterej vsechno vidi prvni muze za to ze je to tak jak je.. V podstate on chce nekam privyst je.. |
Jo, takový pohled jsem měla taky, stejně i většina mých známých. Tehle sloupek mě ale přinutil se nad tím zamyslet...
Ještě mám otázku - koho z muslimů považujete za fanatiky? Jsou teroristé náboženskými fanatiky? |
Upřesním: za náboženské fanatiky _________________ Srdce lidské má příliš mnoho snů, než aby mohlo být šťastno. |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Wed 7.3.2007 19:21 Post subject: |
|
|
Když ten přístup k ženám- víte vůbec že k tomu aby mohla být žena potrestána za nevěru musí existovat 3 svědci a ani jeden nesmí být manžel? Takže to tak horké není a nebo se to porušuje. Samotný zákon chce svědky ale jak to je ve skutečnosti nevím. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Wed 7.3.2007 19:56 Post subject: |
|
|
jo me rikala ta arabka ze kdyz v tom sla jednou v noci tak ze narazila do stromu pac pres to poradne nevidela |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nereide kytky 2, meta: 500
|
Posted: Thu 8.3.2007 8:14 Post subject: |
|
|
Ale ne všechny muslimky mají zahalenou celou tvář, tyhle tradice se drží hlavně na tamějších vesnicích, ale třeba když jsem byla v Turecku v Istambulu a v jiných větších městech málokdy tam narazíte úplně celou zahalenou ženu. Často tam potkáte i páry, jak se vedou za ruce.
Ale taky si myslím, že rodilé muslimky svým životem nijak netrpí. Prostě se tak narodily a uznávají svojí víru. A to my asi nikdy nepochopíme, protože žijem v domění, že ony strašně trpí. Ony by zas nemohly žít jako my. _________________ Tak ty chceš umřít? A co já, lásko, a co já? Mám trčet na tomhle světě, který bez tebe je zpustlejší než chlív? |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 8.3.2007 10:16 Post subject: |
|
|
No tak Turecko je taky hodně pokrokové a proevropske... tam nevadi ani když se opaluješ nahoře bez... navic tam nemají oficiálně povoleno mnohoženstvi... horši už to maji ženy v ortodoxnějších muslimských zemích a hlavně pak na vesnicích... a vubec nejhuře jsou na tom v africe... _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Thu 8.3.2007 11:30 Post subject: |
|
|
tak hlavne turecko je sekularni stat...tak tim to mozna taky bude _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Thu 8.3.2007 11:33 Post subject: |
|
|
co je sekularni ? |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Thu 8.3.2007 12:08 Post subject: |
|
|
ephelides wrote: | co je sekularni ? :oops: |
S odděleným státem a církví. |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 8.3.2007 12:12 Post subject: |
|
|
Podle slovníku to znamena: 1. světský; 2. stoletý, dlouhotrvající
Jinak myslim že to znamena to, že ten stat směřuje své práva spiše na ochranu individualnich svobod... _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Askari Geronimo
|
Posted: Thu 8.3.2007 16:00 Post subject: |
|
|
Jeste me napadlo, jak Grape zminovala konverzi k islamu- taky jsem o tom kdysi uvazovala, ale rozhodla jsem se, ze do toho nepujdu- kvuli pocitovane diskriminaci muslimskeho obyvatelstva v ceskych zemich. Myslim, ze tady neexistuje neco jako dobra informovanost nebo povedomi o islamu a svetove deni na snaze o neco vic pochopit jine nabozenstvi- nerikam nutne kulturu- nejak moc neprida, imo. .. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 3 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|