Alshwarya kytky 8, meta: 21650
Joined: 29 Apr 2007 Posts: 20994
|
Posted: Sun 27.12.2009 12:17 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Alshwarya on Tue 9.3.2010 8:46; edited 1 time in total
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 35841
|
Posted: Sun 27.12.2009 12:55 Post subject: |
|
|
v detskych jidlech je deti hodne to jo _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Alshwarya kytky 8, meta: 21650
Joined: 29 Apr 2007 Posts: 20994
|
Posted: Sun 27.12.2009 14:07 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Alshwarya on Tue 9.3.2010 8:46; edited 1 time in total
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 8875
|
Posted: Tue 29.12.2009 11:58 Post subject: |
|
|
Neměla jsem si zapisovat chemii životnního prostředí, to aby fakt člověk nejed nic tyjo tak pro pobavení spíš
Onkologická péče wrote: | ...Mezi tyto mykotoxiny patří patulin, který je produkován větším množstvím
druhů rodu Penicillium, několika druhy rodu Aspergillus a rodu
Byssochlamys. Uvedené mikroskopické houby vyvolávají hnědou
hnilobu ovoce, především jablek a hrušek, ale najdeme je i v dalším napadeném
ovoci. Velmi nepříjemnou vlastností patulinu je schopnost
velmi rychlé difuze v kyselém prostředí. Bylo opakovaně prokázáno, že
koncentrace patulinu v okolí hnědé hniloby je prakticky stejná, jako koncentrace
v dužnině na opačné straně plodu. Patulin jako čistá látka se
rozkládá při teplotě kolem 80 °C, zatímco v kyselém prostředí a v přítomnosti
antioxidantů (tedy v ovocných šávách) může vydržet i teploty v autoklávu.
Proto byl nalézán v džusech a ovocných dřeních, které byly vyráběny
z padaného ovoce. Byl také nalézán v dětských a kojeneckých výživách |
|
|