View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Snowy pocketful of sunshine
|
Posted: Sun 23.8.2009 13:29 Post subject: Cviceni pro rovna zada |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ ▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼▲
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 23.8.2009 13:50 Post subject: |
|
|
Zajdi si za doktorem ať tě pošle na rehabilitace. Nakecej mu že tě ty záda bolí. Já tam teď taky chodím. Sice kvůli jinému důvodu než křivým zádům, ale trocha péče nikoho nezabije a hlavně, na každých zádech se něco najde
Jde o to, že záda jsou dost složitá věc.. A to že se hrbíš může mít spoustu různých důvodů. Nestačí říct choď rovně, ze svý zkušenosti vím, že to ten stav může jen zhoršit, začněš pak přetěžovat svaly atd.. Rovněž tak žádné univerzální cvičení neexistuje. No nebo jo, ale sama na to přijdeš těžko, dělat nějaké cviky podle obrázků je naprd. Když přijdeš k tomu terapeutovi, řekne ti přesně to a to a přesně pozná v čem je problém a jak ho řešit. Doma nad tim můžeš bádat hodiny a stejně to nepoznáš tak jako on.
Vim že řekneš, že na to nemáš čas, ale to pak už je holt tvůj problém No a nebo si najít do posilovny trenéra. Jenomže jejich kvalita je dost různorodá, protože to může dělat úplně každej a ještě za to budeš platit.
Jo a chodim ted dost plavat a je to perfektni, akorat musis davat hlavu pod vodu, jinak to je blby na krk. Na zada je plavani dobre. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Christine kytky 4, meta: 3550
|
Posted: Sun 23.8.2009 18:13 Post subject: |
|
|
Kyo: a co ti na těch rehabilitacích se zády dělají?
já občas chodila ve Zlíně na masáže na masážní křeslo a měla jsem pocit, že mi to pomáhá i v narovnání se.. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 23.8.2009 18:25 Post subject: |
|
|
no cvičej s tebou, řeknou ti na co si máš dát pozor..
masáže jsou myslim v tomhle problému celkem naprd. většinou bude potřeba ten svalovej skelet zpevnit a ne ho naopak uvolnit, což delaji masaze. masaze jsou spis takovy relax, ale ne lecba. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Sun 23.8.2009 20:43 Post subject: |
|
|
Ja na rehabku taky zacal chodit a rozhodne doporucuju. Ikdyz jsem zezacatku cvicil doma sam, tak pod vedenim zkusenyho cloveka udelas daleko vic a vyvarujes se chyb, ktery nevedomky muzes delat (a naopak si ublizovat). Momentalne chodim na posturalni terapii, coz je docela masakr, ale snad mi to na my krivy zada pomuze |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 23.8.2009 20:47 Post subject: |
|
|
a navic v mem pripade je ten zkuseny clovek velice sympaticka _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Mon 24.8.2009 9:22 Post subject: |
|
|
jo, taky jsem chodila na rehabilitaci kvuli problemum s krcni pateri, coz se v zaveru ukazalo jako problem s celou pateri a hrozne mi ty cviky pomohly...i kdyz vstavani na sedmou ranni nebylo uplne optimalni _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Fri 28.8.2009 19:39 Post subject: |
|
|
snowy, ja jich mela jenom 6 a pomohlo to ono totiz jde hlavne o to se naucit ty cviky, ktery pak musis sama cvicit doma, jen tak 8 rehabilitaci ti bude "k nicemu" _________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 31.8.2009 19:01 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | snowy, ja jich mela jenom 6 a pomohlo to ono totiz jde hlavne o to se naucit ty cviky, ktery pak musis sama cvicit doma, jen tak 8 rehabilitaci ti bude "k nicemu" | Presne tak, uplne me fascinuje nase ucetni, ktera jde na rhb, necha si predepsat 10 masazi, po dobu co chodi je to uplne super a jak skonci, tak je zase v haji a vubec ji nedochazi, ze kdyby si nechala predepsat i cviky (nechce), kde by ji naucili co doma a v praci delat, tak to teprve dostane smysl.
Skoda, ze nektery cviky jsou tak narocny na provedeni a kontrolu, ze nejdou doma delat, navic tam chybi jeste tlak na urcity mista |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 7.9.2009 7:46 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 7.9.2009 9:35 Post subject: |
|
|
A rekli ti, v cem je ten problem ze chodis shrbena ? _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 7.9.2009 9:41 Post subject: |
|
|
|
|