|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Fri 2.1.2009 17:16 Post subject: Focení pro agentury -- prostituce nebo příležitost? (split) |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Fri 2.1.2009 17:21 Post subject: |
|
|
no jako ze mi za to nikdo nic neda, ale pujdu na koncert zadara. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 2.1.2009 17:52 Post subject: |
|
|
no ale vyplatí se to _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Fri 2.1.2009 18:52 Post subject: |
|
|
Shrew wrote: | no ale vyplatí se to 8) |
Nevyplatí, usilí a náklady na pořízení takových fotek jsou vyšší než cena vstupenky. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 2.1.2009 19:06 Post subject: |
|
|
DVDčko ?
tak asi to nevydělává, ale mě by se líbilo začít jako fotografka koncertů, zatím bez honoráře ale s volným vstupem..už je to přeci jenmalý krůček dopředu..a pak by se rozjely stránky, kontakty...a tak..ale prostě je to krok vpřed, ne? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 19:16 Post subject: |
|
|
nevydelava to... ale ja zas fotim kapely, ktere me bavi, takze mam proste fotky z akce kapely, kterou mam rada. a listek zadarmo je docela prijemnej bonus... navic na velkych koncertech me pusti dopredu tak na tri ctyri pisnicky a zbytek koncertu si uziju... (a nemam k tem kapelam zadny povinnosti... takze vlastne o usili moc nejde )
edit - mam dalsi photopass - to by byli H2O a Rise Against (a RA jsou kapela, kterou hrajou na MTV ) _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 19:31 Post subject: |
|
|
Shrew wrote: | tak asi to nevydělává, ale mě by se líbilo začít jako fotografka koncertů, zatím bez honoráře ale s volným vstupem..už je to přeci jenmalý krůček dopředu..a pak by se rozjely stránky, kontakty...a tak..ale prostě je to krok vpřed, ne? |
No je to krok do pozice kdy od tebe lidi očekávají všechno zadarmo.
Last edited by che on Fri 2.1.2009 21:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 2.1.2009 19:38 Post subject: |
|
|
jak se tedy v těchto profesích dá začít? cožpak si člověka, který si koupil foťák a nemá "známé hudebníky" či se nevetře na nějaké akce, objedná někdo jako profesionáního fotografa? Jestli ano, tak fajn, ale nevidím důvod, proč nejít zadarmo na svou obíbenou kapelu _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 21:24 Post subject: |
|
|
Nadělat zajímavé fotky z koncertů se dá i bez toho že bys je potom dávala médiím a agenturám výměnou za lístek dvě stovky. Akcí kde se dá fotit je tak není vůbec málo. Pravda, photo pass na Roisin Murphy mi nedali, ale fakt se tam radši půjdu koukat za svoje než abych pro někoho pracoval jen za to, že mě tu práci nechají dělat. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 2.1.2009 21:32 Post subject: |
|
|
no to jo, ale když nebudeš mít kontakty na agentury, které ti tuhle "almužnu" zprostředkují, jak máš pak šanci, aby se o tobě někdo dozvěděl?
Vím, že tohle není zrovna fér, pracovat zadarmo, resp. si koncert "odpracovat"..ale z pozice začátečníka bych to zase viděla jako příležitost se zviditelnit u určitých firem a s tím se jistě začíná líp, když jsi s nimi v kontaktu. Pak skončíš, ale i když nezaplacených, máš na kontě pár fotek pro agentury a to se do portfolia hodí přece to vypadá líp než no tady jsme byli s rodinou na kncertě a já jsem nafotil tyto fotky, že jsou úžasné? , pak přeci jen zní líp :fotil jsem pro agenturu XY několik koncerrtů.
Nebo se obáváš, že i ostatní firmy začnou člověka využívat? však to je na člověku, kam až dojde, no.. nikdo nemusí vědět, že to bylo zadarmo, jen v životopise to vypadá dobře prostě se mi zdá
já vim, není to úplně nejlepší strategie. já kdybych měla žt na volné oze, asi bych se neuživila..buď se na trhu práce přeceňuji, nebo v druhém extrému se sebou nechávám orat. nejsem dobrý příklad a asi už lepčí nebudu. _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 21:40 Post subject: |
|
|
che wrote: | Nadělat zajímavé fotky z koncertů se dá i bez toho že bys je potom dávala médiím a agenturám výměnou za lístek dvě stovky. Akcí kde se dá fotit je tak není vůbec málo. Pravda, photo pass na Roisin Murphy mi nedali, ale fakt se tam radši půjdu koukat za svoje než abych pro někoho pracoval jen za to, že mě tu práci nechají dělat. |
che, ale ja nepisu agenturam, ale primo kapelam... pak nemam zadnou povinnost... kapely me napisou na guest a ja nemam povinnost ty fotky davat vubec nikomu... publikuju je akorat u kamarada na webu..._________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 21:49 Post subject: |
|
|
Shrew wrote: | Vím, že tohle není zrovna fér, pracovat zadarmo, resp. si koncert "odpracovat"..ale z pozice začátečníka bych to zase viděla jako příležitost se zviditelnit u určitých firem a s tím se jistě začíná líp, když jsi s nimi v kontaktu. Pak skončíš, ale i když nezaplacených, máš na kontě pár fotek pro agentury a to se do portfolia hodí přece
Nebo se obáváš, že i ostatní firmy začnou člověka využívat? však to je na člověku, kam až dojde, no.. |
No "až skončíš", tak si agentury na tenhle druh práce najdou další trubku co jim to udělá zadarmo. Nebo jak jim zdůvodníš že by najednou měly začít platit?
Portofolio si můžu udělat aniž bych s sebou nechal orat. Fotit si pro radost je fajn, ale třeba jedna fotka z koncertu Sto Zvířat je na fotobance nabízená za pětikilo na jednorázové nevýhraní užití do velikosti formátu A7. Z čehož si můžeš udělat představu o tom co získává hudební server kterému za čest být na koncertě necháš všechny svoje fotky, ať si s nimi navěky dělají co chtějí. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 21:52 Post subject: |
|
|
Leňula wrote: | che, ale ja nepisu agenturam, ale primo kapelam... pak nemam zadnou povinnost... kapely me napisou na guest a ja nemam povinnost ty fotky davat vubec nikomu... :) publikuju je akorat u kamarada na webu... |
Však já jen horuji proti agenturní prostituci.
Shrew, jestli chceš začít jako fotografka koncertů a nikoho neznáš tak prostě začni fotit koncerty na které chodíš, když seženeš foťák se kterým se to dá dělat tak tě vstupné určitě nezabije. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Fri 2.1.2009 22:17 Post subject: |
|
|
no to ne ale mě nešlo o to že bych neměla co fotit, vstupné nezabije. jen jsem si myslela, že se lépe seženou kontakty, nafotíš zvučnější kapely a vypadá to dobře v životopise, protože na veveve che teckacz se ti asi lidi "z oboru" příliš nepohrnou - já myslela jako propagaci chvíli prostituovat... , pokud nebudeš mít třeba reference a myslela jsem, že práce pro agenturu (jakoukoliv) prostě jen "zní lépe"
nové téma se z toho myslím, dělat až tak nemuselo, v podstatě s tebou souhlasím, jen tu problematiku vidím asi složitěji než je. prostě mám pocit, že člověk co si koupí foťák a zajde si vyfotit koncerty jen tak, nemá šanci se k zakázkám dostat. ale asi to tak nebude
jak říkám, já jsem podnikatelka dosti nahovínko _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 2.1.2009 22:32 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|