View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
anika kytky 4, meta: 3750
Joined: 06 Jan 2007 Posts: 3658 Location: mezi nebem a zemí
|
Posted: Fri 12.4.2013 20:52 Post subject: trhy a spol. |
|
|
Nevím, nemohu tady toto téma najít, ale kam chodíte nakupovat na trhy, tržnice a máte tip na něco fakt vyzkoušeného a dobrého?
Já zatím vyzkoušeno Jiřák a Holešovice - hala 22. _________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sat 13.4.2013 19:05 Post subject: |
|
|
v patek cely den byvaji docela fajn (ale mensi) trhy na andelu pred ING a v sobotu dopo jsou bozi na naplavce na druhe strane reky. i tam je par mist s teplym jidlem, miva tam stanek mama coffee a muzes si tam koupit kolac, kafe a pak si ho snist na slunicku u reky, coz je naprosto jedinecny _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Harleyka Keep it real!
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 14.4.2013 20:22 Post subject: |
|
|
jj Náplavka je skvělá , jsem sklérotik, na tu jsem zapomněla. Jj frgály hruškové. A taky pečivo z Petit France. _________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Sun 14.4.2013 20:34 Post subject: |
|
|
Na náplavce mě baví, že člověk nakoupí fakt všechno co potřebuje, plus si tam dá kafe a něco dobrýho a stráví bezva sobotu.
Paní Šťastná tam má nejlepší zeleninu, vtipný ženský tam dělaj nejlepší palačinky (nevím jak se jmenujou?) a paní s vajíčkama, má super vajíčka. A ještě maso! Nikdy jsem nekoupila žádný blbý. A loni tam byl párkrát stánek RMS a dělali čerstvý grilovaný věci + dřív jsem tam bývala pracovně a třeba kolem 7 ráno, kdy se všichni sjížděj má skvělou atmosféru, jak se všichni, co tam prodávají, znaj a hned po ránu si vymění ty nejlepší kousky.
Na jiřáku je to taky fajn, ale většinou tam nenakoupím všechno. Ale zase jsou středa + pátek + sobota, což je dobrý.
Všechny ostatní mám z ruky, ale všechny soboty, když jsem v Praze, jdu na Náplavku (což je asi zvyk pár stovek lidí ) |
|
Back to top |
|
|
Koogi can't ask why about love
|
Posted: Mon 15.4.2013 9:44 Post subject: |
|
|
Ja jsem na Naplavce jeste nikdy nebyla hrozna ostuda a moc tam chci, ale nejak to zatim vzdycky nevyslo.
Jinak chodim do Haly 22, protoze tu mam blizko a Andel, ale tam toho byva docela malo. _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
Cee kytky 5, meta: 5250
|
|
Back to top |
|
|
lucuska kytky 4, meta: 2750
|
Posted: Mon 15.4.2013 10:07 Post subject: |
|
|
Tak já akorát občas do Klánovic, tam mají výborný paštiky a grilovací klobásky, jablečný mošt ve velký krabici (název už nevím), pstruhy, pečivo a občas frgály. A pak do Říčan, tam jsem brala čerstvé těstoviny, černý chléb, pstruhy a čerstvé mléko.
Ale obojí jsou spíš menší trhy, takže pak se přemisťujeme do obchoďáku nakoupit zbytek. Ty trhy v Praze závidím. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 15.4.2013 19:58 Post subject: |
|
|
Kulaťák jsem ještě nezkoušela, ale chci tam v sobotu. Protože Náplavka je teď dvě soboty zavřená, tak mám nejblíž Kulaťák. Já chodím pro chléb, frgál, bio maso, oříškovou goudu, teď jsem kupovala i nějaké párečky (hodně masa, jemné párky), hodně biomed ( ostropestřec, lipový, jedlový atd.), zeleninu ... někdy i na teplé jídlo , teď byly halušky se zelím a uzeným na Jiřáku . Jo a vyzkoušela jsem domácí máslo a ... jiné už nekupuji. Jako když jsem byla malá u babi domácí máslo... _________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
Skunkless kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Fri 4.10.2013 17:32 Post subject: |
|
|
Já obvykle chodím na Jiřák kde mají krom výběru zeleniny i moje oblíbené Lhenické šťávy (např. ta jablečná s řepou je fantastická!) a taky tam je stánek s nejlepší kávou, kterou jsem kdy pila.
Dá se nakoupit i na trzích na Pankráci, bývají tam myslím ve středu a když sezóna trhů skončí, chodím buď k paní u stánku před Poštou (naproti Bauhausu) a nebo do té oranžové tržnice (spousta vietnamců + jeden stánek se zeleninou) - i přes zimu tam seženu stokrát lepší brambory a kořenovou zeleninu než kdekoli v supermarketu.
Na Náplavce se mi taky líbilo, ale nemám to úplně při cestě.
Občas taky jezdím na Kubáň je tam taky docela výběr. _________________ Život je fascinující..
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Sun 6.10.2013 17:46 Post subject: |
|
|
ja chodim do haly v holesovicich. prijde mi tam velkej vyber a dobry ceny. a jeste tam naberu pomackanou a otlucenou zeleninu pro cokly za symbolickou cenu.
ale vajicka tam stojej za nic my prijde. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 6.10.2013 20:52 Post subject: |
|
|
já myslim, že tak, jako se dělá každý jednodruhový med, prostě se dají úly doprostřed toho, kde máš ty kytky, ze kterých chceš mít med, a včely mají určitou "doletovou vzdálenost", tak stačí, aby v tom okruhu nic jinýho nerostlo _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
Leni.ce kytky 8, meta: 24650
|
Posted: Sun 6.10.2013 20:57 Post subject: |
|
|
jj, ta vzdálenost je 3 km, plus to má další podmínky (léčiva, umělé přikrmovaní) |
|
Back to top |
|
|
|