sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Nadace, charita...
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Koogi
can't ask why about love
kytky 8, meta: 25650

PostPosted: Mon 13.12.2010 0:03    Post subject: Nadace, charita... Reply with quote

K založení tématu mě inspirovala Shrew a její názor na hmotnou pomoc dětským domovům. K tématu už se nechtěla vyjadřovat, takže asi už nic psát nebude, ale zajímá mě názor a zkušenosti ostatních.

Přispíváte na charitu? Děláte to pravidelně nebo pouze, když vás něco konkrétně osloví? Promýšlíte si to nebo je to impulsivní rozhodnutjí? Co vás ovlivňuje při rozhodování, zda pomůžete nebo ne? Atd...
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Mon 13.12.2010 0:12    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Ester
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Mon 13.12.2010 8:54    Post subject: Reply with quote

Občas se s někým složím a něco koupíme, třeba s mamkou jsme přes http://www.skutecnydarek.cz/ kupovaly nějaké slepice a ještě něco, s kamarádem jsme zase místo dárků pro sebe koupili nějaké pro děti z dětského domova a podobně.

Taky si výjimečně koupím nějakou bílou pastelku, ale jinak penězi moc nepřispívám, protože dost pomáhám jako dobrovolník. Jsem celkem opatrná, komu peníze dávám, vesměs si vybírám jen organizace, ve které mám důvěru.
Koogi
can't ask why about love

PostPosted: Mon 13.12.2010 10:26    Post subject: Reply with quote

Theres, takhle já někdy hážu drobáky v McD a v Bille/Makru na slepecké pejsky. Doufám, že se to dostane tam, kam má...

Ester a co děláš jako dobrovolník?

Já přispívám taky občas na bílou pastelku, slunečnice proti rakovině a srdíčkový den a taky přes Oriflame na Nadaci Terezy Maxové. V práci má kolegyňka adoptovanou holčičku v Africe, to se mi hrozně líbí a až budu mít odrostlé své děti, tak bych to taky chtěla zkusit.

Teď jsme přispěli do dětského domova díky stromu splněných přání. Právě mě zarazil názor Shrew, že hmotná pomoc je pro ně zbytečná, že potřebují rodinu. Tu jim ale bohužel asi dát nemůžeme, protože vzít si všechny děti do pěstounské péče nejde, takže asi lepší nějaká pomoc, než žádná.
violetka
kytky 6, meta: 7450
kytky 6, meta: 7450

PostPosted: Mon 13.12.2010 10:33    Post subject: Reply with quote

Taky si myslím, že je lepší hmotná pomoc, než žádná. Jasně, že to nejlepší co pro ty děti jde udělat je dát jim rodinu, ale to je prostě nereálný a věřím, že i takhle hmotnýma věcma jim jde aspoň trochu usnadnit život a udělat radost (byť samozřejmě to nijak nevyřeší jejich situaci).

Já občas přispívám, ale organizace si vždycky pečlivě vybírám, preferuju ty "osvědčený", kterým důvěřuju. Dřív jsem prodávala srdčíčka při srdíčkovým dnu a dneska si je kupuju, občas si koupím i bílou pastelku apod. Pokud mám věci, které jsou ještě zachovalé a hezké, snažím se je dávat na různou charitu místo abych je vyhodila, když je ještě může někdo využít.

Hrozně se mi líbí adopce na dálku. Momentálně ale nemám stálý příjem a nemůžu si to dovolit, ale jednou bych něco takového ráda zkusila.
Back to top
View user's profile Send private message  
synapse

kytky 4, meta: 2750

PostPosted: Mon 13.12.2010 11:22    Post subject: Reply with quote

Pravidelně se u nás v obci konají charitativní sběry oblečení a hraček...tak to vždycky nějaký ten pytel či pytlík nošeného, ale nezničeného oblečení doneseme.
Pak jsme dohromady se spolužákama na mé 1.VŠ adoptovali klučíka Tima z Nigérie, a co jsem slyšela, tak se v tom pokračuje, i když už náš bakalářský obor odstátnicoval a spousta lidí odešlo..zas přišli noví lidé na navazující studium, takže pořád se má kdo finančně podílet.
Co se týče pouličních sbírek a prodejů ...moc takto nepřispívám, protože já sama budu v té oblasti jednou pracovat a tak necítím potřebu přispívat ještě finančně, když budu mít tak ubohý plat. Výjimku ale dělám při kytičkovém dni...to si každý rok kupuju i několik kytiček, protože mám k onkologiii blízký vztah + 3 roky jsem chodila jako dobrovolník na onko a napsala o tom i bakalářku, terá mi pomohla odstátnicovat Very Happy , takže cítím rozhodně velký závazek Laughing A kupuji si ráda výrobky z cháněné dílny (pokud se mi líbí, samozřejmě).
Lolita
konec

PostPosted: Mon 13.12.2010 11:44    Post subject: Reply with quote

Back to top
Ester

PostPosted: Mon 13.12.2010 13:08    Post subject: Reply with quote

Seventh Sister
11

PostPosted: Mon 13.12.2010 13:35    Post subject: Reply with quote

che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250

PostPosted: Mon 13.12.2010 13:47    Post subject: Reply with quote

Back to top
Lenore

PostPosted: Mon 13.12.2010 14:41    Post subject: Reply with quote

v souvislosti s tím přispíváním proti aids a rakovině mě napadá jedna věc, o které jsme se nedávno bavili - byli byste ochotní přispívat přímo na výzkum léčby nějaké nemoci? pokud by to fungovalo formou "klikněte a přispějte", jako třeba na wikipedii
nebo, kdybyste samozřejmě byli v takové finanční situaci, že si to můžete dovolit, přispět i větší částkou laboratoři, která se zabývá nějakou nemocí, co se vás týká, a není třeba tak častá nebo medializovaná jako rakovina
maxmiliana
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Mon 13.12.2010 17:23    Post subject: Reply with quote

Back to top
Koogi
can't ask why about love

PostPosted: Mon 13.12.2010 17:34    Post subject: Reply with quote

lenore, to mi pripomnelo, ze na ebay, kdyz clovek plati, tak muze zakliknout, ze prispiva dolar na ruzne zdravotni pristroje/lecbu rakoviny apod. ale duveru k tomu mam uplne nulovou teda.
Ester

PostPosted: Mon 13.12.2010 17:51    Post subject: Reply with quote

Lenore, asi jo, ale musela by se mě ta nemoc nějakým způsobem týkat.
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)

PostPosted: Mon 13.12.2010 18:40    Post subject: Reply with quote

Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum