|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Koogi can't ask why about love
|
Posted: Mon 13.12.2010 0:03 Post subject: Nadace, charita... |
|
|
K založení tématu mě inspirovala Shrew a její názor na hmotnou pomoc dětským domovům. K tématu už se nechtěla vyjadřovat, takže asi už nic psát nebude, ale zajímá mě názor a zkušenosti ostatních.
Přispíváte na charitu? Děláte to pravidelně nebo pouze, když vás něco konkrétně osloví? Promýšlíte si to nebo je to impulsivní rozhodnutjí? Co vás ovlivňuje při rozhodování, zda pomůžete nebo ne? Atd... _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Mon 13.12.2010 0:12 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 13.12.2010 8:54 Post subject: |
|
|
Občas se s někým složím a něco koupíme, třeba s mamkou jsme přes http://www.skutecnydarek.cz/ kupovaly nějaké slepice a ještě něco, s kamarádem jsme zase místo dárků pro sebe koupili nějaké pro děti z dětského domova a podobně.
Taky si výjimečně koupím nějakou bílou pastelku, ale jinak penězi moc nepřispívám, protože dost pomáhám jako dobrovolník. Jsem celkem opatrná, komu peníze dávám, vesměs si vybírám jen organizace, ve které mám důvěru. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.12.2010 10:26 Post subject: |
|
|
Theres, takhle já někdy hážu drobáky v McD a v Bille/Makru na slepecké pejsky. Doufám, že se to dostane tam, kam má...
Ester a co děláš jako dobrovolník?
Já přispívám taky občas na bílou pastelku, slunečnice proti rakovině a srdíčkový den a taky přes Oriflame na Nadaci Terezy Maxové. V práci má kolegyňka adoptovanou holčičku v Africe, to se mi hrozně líbí a až budu mít odrostlé své děti, tak bych to taky chtěla zkusit.
Teď jsme přispěli do dětského domova díky stromu splněných přání. Právě mě zarazil názor Shrew, že hmotná pomoc je pro ně zbytečná, že potřebují rodinu. Tu jim ale bohužel asi dát nemůžeme, protože vzít si všechny děti do pěstounské péče nejde, takže asi lepší nějaká pomoc, než žádná. _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Mon 13.12.2010 10:33 Post subject: |
|
|
Taky si myslím, že je lepší hmotná pomoc, než žádná. Jasně, že to nejlepší co pro ty děti jde udělat je dát jim rodinu, ale to je prostě nereálný a věřím, že i takhle hmotnýma věcma jim jde aspoň trochu usnadnit život a udělat radost (byť samozřejmě to nijak nevyřeší jejich situaci).
Já občas přispívám, ale organizace si vždycky pečlivě vybírám, preferuju ty "osvědčený", kterým důvěřuju. Dřív jsem prodávala srdčíčka při srdíčkovým dnu a dneska si je kupuju, občas si koupím i bílou pastelku apod. Pokud mám věci, které jsou ještě zachovalé a hezké, snažím se je dávat na různou charitu místo abych je vyhodila, když je ještě může někdo využít.
Hrozně se mi líbí adopce na dálku. Momentálně ale nemám stálý příjem a nemůžu si to dovolit, ale jednou bych něco takového ráda zkusila. |
|
Back to top |
|
|
synapse
Joined: 16 Jan 2007 Posts: 2695 Location: země Pána Koblih a jeho tupých voličů
|
Posted: Mon 13.12.2010 11:22 Post subject: |
|
|
Pravidelně se u nás v obci konají charitativní sběry oblečení a hraček...tak to vždycky nějaký ten pytel či pytlík nošeného, ale nezničeného oblečení doneseme.
Pak jsme dohromady se spolužákama na mé 1.VŠ adoptovali klučíka Tima z Nigérie, a co jsem slyšela, tak se v tom pokračuje, i když už náš bakalářský obor odstátnicoval a spousta lidí odešlo..zas přišli noví lidé na navazující studium, takže pořád se má kdo finančně podílet.
Co se týče pouličních sbírek a prodejů ...moc takto nepřispívám, protože já sama budu v té oblasti jednou pracovat a tak necítím potřebu přispívat ještě finančně, když budu mít tak ubohý plat. Výjimku ale dělám při kytičkovém dni...to si každý rok kupuju i několik kytiček, protože mám k onkologiii blízký vztah + 3 roky jsem chodila jako dobrovolník na onko a napsala o tom i bakalářku, terá mi pomohla odstátnicovat , takže cítím rozhodně velký závazek A kupuji si ráda výrobky z cháněné dílny (pokud se mi líbí, samozřejmě). _________________ MIAOW! |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.12.2010 13:08 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
|
Posted: Mon 13.12.2010 13:35 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 13.12.2010 14:41 Post subject: |
|
|
v souvislosti s tím přispíváním proti aids a rakovině mě napadá jedna věc, o které jsme se nedávno bavili - byli byste ochotní přispívat přímo na výzkum léčby nějaké nemoci? pokud by to fungovalo formou "klikněte a přispějte", jako třeba na wikipedii
nebo, kdybyste samozřejmě byli v takové finanční situaci, že si to můžete dovolit, přispět i větší částkou laboratoři, která se zabývá nějakou nemocí, co se vás týká, a není třeba tak častá nebo medializovaná jako rakovina _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.12.2010 17:34 Post subject: |
|
|
lenore, to mi pripomnelo, ze na ebay, kdyz clovek plati, tak muze zakliknout, ze prispiva dolar na ruzne zdravotni pristroje/lecbu rakoviny apod. ale duveru k tomu mam uplne nulovou teda. _________________ Look in the mirror and ask your soul if you're alright. Put out the glitter that your soul hides behind.
♥ |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 13.12.2010 17:51 Post subject: |
|
|
Lenore, asi jo, ale musela by se mě ta nemoc nějakým způsobem týkat. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|