|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 21.10.2007 10:22 Post subject: Dyskalkulie |
|
|
Když jsem v té škole...
Dneska docela "frčí" dyslexie a dysgrafie, už když jsem byla na základce, dělali nám nějaký testy a komu vyšla dysgrafie, tak nemusel psát normální diktáty, ale jenom doplňoval písmenka do vytištěného testu.
O dyskalkulii jsem toho zatím moc neviděla...
Něco jsem našla tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dyskalkulie
http://www.volny.cz/dyskalkulie/PORUCHY.htm
U mně se to projevuje tak, že nejsem schopná dělat "obyčejné" početní příklady. Už zadání si většinou opíšu špatně, pak někde vynechám/předám nuly, prohodím číslice, místo x napíšu +, obrátím < >, prohodím čitatele a jmenovatele... nejlépe všechno najednou
Prostě krize.
Další věc je, že mi neúměrně dlouho trvají běžný výpočty bez kalkulačky... třeba 43+68 spočítám třeba až za 10 vteřin
Na druhou stranu teoretická matematika nedělá problémy, v tom jsem naopak celkem dobrá. Takže kdyby se mi podařilo tohle nějak odstranit, tak bych třeba i měla šanci udělat zkoušku z matematiky a ekonomiky
Zajímá mě, jestli má někdo stejný problém a jestli třeba neznáte nějaké strategie, jak se s tím vypořádat.
Problém je v tom, že já ty chyby prostě nevidím, všimnu si toho až když to čtu poněkolikátý, jenže na to třeba v testu není čas. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 21.10.2007 11:08 Post subject: |
|
|
Jenže já nemám problém s postupem, ten je mi jasnej, jenom to neumím konkrétně realizovat
A fakt nevím, co s tím dělat, protože já to prostě umím, ale když místo 600 000 napíšu 800 000 a místo 0,2 násobím 0,3 a pak ještě prohodím čitatel a jmenovatel, tak mi to fakt nemůže vyjít
No, jsem nejen na fildě. Ale pššt.
A náhodou ta dyspraxie s tím možná souvisí. Teda aspoň já jsem totální dyspraktik
Na nějakých amerických stránkách jsem se dočetla, že mezi symptomy dyskalkulie patří mimo jiné zhoršená schopnost vnímání času (neschopnost přijít včas), zhoršená koordinace pohybů a ztrácení a zapomínání věcí. Líp mě už popsat nemohli _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Sun 21.10.2007 11:16 Post subject: |
|
|
Já mám s tímhle taky docela problémy
Možná to není přímo dyskalkulie, ale čísla mě dost zlobí. Např. absolutně nezvládám psát čísla, který mi někdo diktuje. Ale fakt vůbec Když mi rodiče dětí v práci na sebe diktovali mobil, tak jsem si přišla jak magor
A ten poslední odstavec od Lenore....to jsem já |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sun 21.10.2007 11:20 Post subject: |
|
|
Lenore, tak s čísly mám problém taky. těžko si zapamutuju nějaké vícemístné číslo a když mám někde řadu čísel a mám ji správně opsat, tak si tam musím udělat "zarážky", abych tam nedala třeba víc nul nebo jiné čísla.
ale nebylo to u mě tak vždycky. na základce jsem s tím problémy neměla. ale tak od půlky střední to se mnou jde takhle dolů, mám pocit, že jsem tam úplně zakrněla proto mám teďka radost, když si namáhám hlavu třeba tou chemií _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sun 21.10.2007 11:27 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Fri 6.6.2008 10:48; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 21.10.2007 11:35 Post subject: |
|
|
No Loth ty dyskalkulik nejsi, to bys mela urcite vetsi problemy. Ja taky prestoze skrabu nejsem dyslektik A posledni dobou jsem se tak odnavyknul psat rukou ze normalne vynechavam pismena _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Saris kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Sun 21.10.2007 13:30 Post subject: |
|
|
Taky nedokážu rychle spočítat jednoduchý příklady Navíc jsem zjistila, že když čtu číslovky, tak normálně říkám blbý čísla, místo 8 třeba řeknu 6, ačkoliv vidím, že tam ta osmička je Nebo místo dva tisíce řeknu dvě stě. |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sun 21.10.2007 14:52 Post subject: |
|
|
Ester wrote: | Saris wrote: | Navíc jsem zjistila, že když čtu číslovky, tak normálně říkám blbý čísla, místo 8 třeba řeknu 6, ačkoliv vidím, že tam ta osmička je Nebo místo dva tisíce řeknu dvě stě. |
Mně se pletou čísla s písmenkama. Místo "5" říkám "P", "4" čtu jako "R" a tak podobně. | hej, to je dobré to jsem ještě neslyšela_________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Nicky... kytky 5, meta: 7050
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 30.6.2011 11:19 Post subject: |
|
|
_________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Tjorven gewöhnungsbedürftig mamiček
|
Posted: Thu 30.6.2011 16:17 Post subject: |
|
|
...
Last edited by Tjorven on Sat 9.8.2014 16:21; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Askari Geronimo
|
Posted: Thu 30.6.2011 22:55 Post subject: |
|
|
Lenore, dalsi (asi dys) se tu hlasi. Pro me jsou neprekonatelnym problemem treba prechody pri scitani mezi cisly, takze 8 a *neco*, 9 a zase neco a pak z toho mam gulas, zapomenu, ve ktere desitce vlastne pocitam, kolik jsem mela puvodne a tak. Nebo misto toho provedu jinou operaci, treba nasobeni, nasobeni me ohromne bavi. Ciselna osa me mate do dneska, totez grafy, zadane slovne to pochopim rychleji.
Cisla s pismenkama se mi taky pletou. Zminovane 5 a P je naprosta klasika, myslela jsem si cele ty roky, ze jsem v tom zcela sama, a pricitala to 'jenom' synestezii.
Zminovanou dyspraxii mam velmi jiste, ale spis jako soucast LMD a kupodivu mam pocit, ze me spis 'ztrapnuje' dyskalkulie nez treba dyspraxie, o te nemam uz tolik problemy mluvit a okoli me s tim docela bere, pokud to nejsou vylozeni socialni burani.
a OT, ktere si proste neodpustim:
Kyo, prestan se do Loth navazet. Ty ze sveho pohledu ani *nemuzes* vedet jak to ma nebo nema, a *nejsi* schopny na zaklade letmeho popisu diagnostikovat, zda ma dyskalkulii, nebo nema. Takze by bylo uzasne, kdyby ses zdrzel komentare.
Diskutujici tu se pokouseji zjistit, jak na tom jsou se svym stavem a nepotrebuji poslouchat tve hodnotici komentare. Nebudu ani komentovat ze zpusob, jakym pronasledujes zrovna Loth, je vic nez nevkusny. Cyberstalking neni jenom slovo. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Thu 30.6.2011 23:18 Post subject: |
|
|
Anastacia Smilegirl wrote: | a OT, ktere si proste neodpustim: Kyo, prestan se do Loth navazet. |
Nic proti umravňování Kya, ale reaguješ na tři a půl roku starý příspěvek. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|