View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hvezdicka Guest
|
Posted: Wed 29.8.2007 13:52 Post subject: Třezalka - pomohla Vám? |
|
|
Nejsme si jistá, zda-li tu tohle téma už někdy bylo, ale kdyby ne. Chtěla jsem se zeptat, kdo jste užíval třezalku, jestli Vám pomohla a za jak dlouho? Myslím ten čaj v sáčcích co se pije dvakrát denně. A kvůli jakým obtížím jste to začaly pít? Necítily jste se po tom jak mrtvoly unavené? Myslím jestly jste normálně zvládaly práci, učení a tak? Já mám totiž často deprese, brečim, sem pořád nervozni, mam strachy, z toho me nejspis stale boli cele telo, hlavne ruce a proste po teele je mi hrozne blbě. Kdysi dávno jsem brála antidepresiva, jenže se mi nechce chodit k nějaké cizí doktorce a o něčem s ní mluvit, chtěla bych jen ty prášky, a ty většinou ani moc dávat nechtějí. KOnčím s výlevem tak jestli máte někdo s tou třezalkou zkušenost, prosím piště sem. díky. |
|
Back to top |
|
|
sarik kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Wed 29.8.2007 13:58 Post subject: |
|
|
Já užívala třezalku v kapslích snad dva nebo tři měsíce, měla jsem jí dokonce napsanou od doktorky, ale vůbec mi nepomohla a stejně jsem nakonec dostala AD. Bylo mi přesně jak píšeš, pořád jsem brečela, byla jsem celá bolavá, strašně unavená... a bohužel se to spravilo až těma AD i když to byla nějaká miniaturní dávka.
Jak dlouho tu třezalku zkoušíš? |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:02 Post subject: |
|
|
Máma popíjela čajík a nic moc |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:04 Post subject: |
|
|
trezalka je podle me jen na lehke formy deprese. Navic se ucinky dostavi az po 14dnech pravidelneho uzivani, pokud se nepletu. |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:10 Post subject: |
|
|
Rok to brala moje exspolužačka, když měla problémy s přítelem a pomáhalo jí to. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
Satire kytky 3, meta: 1150
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:10 Post subject: |
|
|
mě by ta třezalka taky zajímala, jestli to není jen placebo efekt _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
a ve tmě já, a ve mně tma; sám v domě
na klíně chovám týden mrtvé kotě
- zemřelo steskem, asi dva dny po mně
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:13 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Tue 11.9.2007 17:45; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:26 Post subject: |
|
|
n ašla jsem zajímavý materiál o třezalce, zaujalo mě především to, že
V Německu, kde lékaři běžně předepisují fytoterapeutické prostředky, je třezalka nejběžnějším antidepresivním prostředkem – a dokonce populárnějším než klasická antidepresiva jako Prozac a Zoloft
V jedné nedávné studii byla podávána 50 nemocným s depresí buď třezalka, nebo placebo. Po osmi týdnech se objevilo zlepšení u 70 procent pacientů užívajících třezalku a pouze u 45 procent nemocných užívajících placebo. Nebyly popsány žádné nepříznivé účinky léčby.
Třezalka se zatím užívá u lehčích forem depresí, jednou však se možná prokáže dostatečná účinnost i u vážnějších případů. Studie u 209 nemocných s těžkými depresemi ukázala, že třezalka je stejně účinná jako klasická terapie antidepresivy. Než se však začne používat i v takovýchto závažnějších případech, musí být její výzkum ještě značně prohlouben.
Ale čeho se bojím já osobně, protože mám světlou pleť a jsem na sluníčko citlivá: Lidé se světlou pletí by se měli při užívání třezalky vyhýbat přímému slunci, ale při zachování doporučených dávek není pravděpodobné větší vnímavost na sluneční záření žádný problém. _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:29 Post subject: |
|
|
A ještě toto:
Stejně jako předepsaná antidepresiva musí i třezalka dosáhnout určité hladiny v tělesných tkáních, než se projeví její pozitivní působení; proto její účinky posuzujte až po čtyřtýdenním užívání.
Theresa: o vedlejších účincích v případě užívání HA jsem nic nenašla, to by snad neměl být problém _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Saris kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:31 Post subject: |
|
|
Já právě četla, že to ovlivňuje účinnost HA. Chtěla jsem si to koupit na bolesti hlavy, ale radši jsem to nezkoušela. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:33 Post subject: |
|
|
Saris: aha, tak to jsem nečetla, tak to potom jo, to bys pak místo bolestí hlavy mohla mít dítě Já HA neberu, takže o ní vážně přemýšlím, ještě si zkusím najít nějaké diskuze. _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský
Last edited by Satire on Wed 29.8.2007 14:33; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:33 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:38 Post subject: |
|
|
ale já si zase přečetla, že vlastně vědci přesně nevědí, jak působí, takže jak potom vědí, jak může ovlivňovat působení HA možná to bude výsledek empirického pozorování a já bych být Tebou taky nerada jeho výsledek potvrdila _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:47 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:50 Post subject: |
|
|
satire - ucinek trezalky na snizovani HA je prokazany, pusobi pres CYP450 a pres nej je metabolizovana prave i antikoncepce anebo nektere leky na srdce - trezalka urychluje jejich metabolismus a tim snizuje jejich hladiny a ucinek. |
|
Back to top |
|
|
|