|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
hvezdicka Guest
|
Posted: Wed 29.8.2007 13:52 Post subject: Třezalka - pomohla Vám? |
|
|
Nejsme si jistá, zda-li tu tohle téma už někdy bylo, ale kdyby ne. Chtěla jsem se zeptat, kdo jste užíval třezalku, jestli Vám pomohla a za jak dlouho? Myslím ten čaj v sáčcích co se pije dvakrát denně. A kvůli jakým obtížím jste to začaly pít? Necítily jste se po tom jak mrtvoly unavené? Myslím jestly jste normálně zvládaly práci, učení a tak? Já mám totiž často deprese, brečim, sem pořád nervozni, mam strachy, z toho me nejspis stale boli cele telo, hlavne ruce a proste po teele je mi hrozne blbě. Kdysi dávno jsem brála antidepresiva, jenže se mi nechce chodit k nějaké cizí doktorce a o něčem s ní mluvit, chtěla bych jen ty prášky, a ty většinou ani moc dávat nechtějí. KOnčím s výlevem tak jestli máte někdo s tou třezalkou zkušenost, prosím piště sem. díky. |
|
Back to top |
|
|
sarik kytky 4, meta: 3750
|
Posted: Wed 29.8.2007 13:58 Post subject: |
|
|
Já užívala třezalku v kapslích snad dva nebo tři měsíce, měla jsem jí dokonce napsanou od doktorky, ale vůbec mi nepomohla a stejně jsem nakonec dostala AD. Bylo mi přesně jak píšeš, pořád jsem brečela, byla jsem celá bolavá, strašně unavená... a bohužel se to spravilo až těma AD i když to byla nějaká miniaturní dávka.
Jak dlouho tu třezalku zkoušíš? |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:02 Post subject: |
|
|
Máma popíjela čajík a nic moc |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:04 Post subject: |
|
|
trezalka je podle me jen na lehke formy deprese. Navic se ucinky dostavi az po 14dnech pravidelneho uzivani, pokud se nepletu. |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:10 Post subject: |
|
|
Rok to brala moje exspolužačka, když měla problémy s přítelem a pomáhalo jí to. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
Satire kytky 3, meta: 1150
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:10 Post subject: |
|
|
mě by ta třezalka taky zajímala, jestli to není jen placebo efekt _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
a ve tmě já, a ve mně tma; sám v domě
na klíně chovám týden mrtvé kotě
- zemřelo steskem, asi dva dny po mně
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:13 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Tue 11.9.2007 17:45; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:26 Post subject: |
|
|
n ašla jsem zajímavý materiál o třezalce, zaujalo mě především to, že
V Německu, kde lékaři běžně předepisují fytoterapeutické prostředky, je třezalka nejběžnějším antidepresivním prostředkem – a dokonce populárnějším než klasická antidepresiva jako Prozac a Zoloft
V jedné nedávné studii byla podávána 50 nemocným s depresí buď třezalka, nebo placebo. Po osmi týdnech se objevilo zlepšení u 70 procent pacientů užívajících třezalku a pouze u 45 procent nemocných užívajících placebo. Nebyly popsány žádné nepříznivé účinky léčby.
Třezalka se zatím užívá u lehčích forem depresí, jednou však se možná prokáže dostatečná účinnost i u vážnějších případů. Studie u 209 nemocných s těžkými depresemi ukázala, že třezalka je stejně účinná jako klasická terapie antidepresivy. Než se však začne používat i v takovýchto závažnějších případech, musí být její výzkum ještě značně prohlouben.
Ale čeho se bojím já osobně, protože mám světlou pleť a jsem na sluníčko citlivá: Lidé se světlou pletí by se měli při užívání třezalky vyhýbat přímému slunci, ale při zachování doporučených dávek není pravděpodobné větší vnímavost na sluneční záření žádný problém. _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:29 Post subject: |
|
|
A ještě toto:
Stejně jako předepsaná antidepresiva musí i třezalka dosáhnout určité hladiny v tělesných tkáních, než se projeví její pozitivní působení; proto její účinky posuzujte až po čtyřtýdenním užívání.
Theresa: o vedlejších účincích v případě užívání HA jsem nic nenašla, to by snad neměl být problém _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Saris kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:31 Post subject: |
|
|
Já právě četla, že to ovlivňuje účinnost HA. Chtěla jsem si to koupit na bolesti hlavy, ale radši jsem to nezkoušela. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:33 Post subject: |
|
|
Saris: aha, tak to jsem nečetla, tak to potom jo, to bys pak místo bolestí hlavy mohla mít dítě Já HA neberu, takže o ní vážně přemýšlím, ještě si zkusím najít nějaké diskuze. _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský
Last edited by Satire on Wed 29.8.2007 14:33; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:33 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:38 Post subject: |
|
|
ale já si zase přečetla, že vlastně vědci přesně nevědí, jak působí, takže jak potom vědí, jak může ovlivňovat působení HA možná to bude výsledek empirického pozorování a já bych být Tebou taky nerada jeho výsledek potvrdila _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:47 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Wed 29.8.2007 14:50 Post subject: |
|
|
satire - ucinek trezalky na snizovani HA je prokazany, pusobi pres CYP450 a pres nej je metabolizovana prave i antikoncepce anebo nektere leky na srdce - trezalka urychluje jejich metabolismus a tim snizuje jejich hladiny a ucinek. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Zdraví |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 Next
|
Page 1 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|