View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ďáblík kytky 1, meta: 225
Joined: 04 Jun 2007 Posts: 223 Location: Všude, kde je fajn ;-)
|
Posted: Wed 6.6.2007 12:34 Post subject: Jak si vaříte zdravě či dietně? |
|
|
Potřebovala bych poradit pár typů na nenáročné zdravé vaření,protože chci se sebou konečně něco udělat.
Třeba zrovna teď si vařim celozrnné špagety,ale nevim co k nim nebo na ně?-poradíte prosím? Mám tu římkosu omáčku od Apetita,ejnže aby to nebylo moc kalorický..nebo jeslti se na to nedá udělat něco s kysanou smetanou,tu mám nízkotučnou...enbo rajčátka...olivy...ale jak dohromady? _________________ "Kdybysme měli čekat na dokonalého muže, tak prožijeme celý život v čekárně" |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Wed 6.6.2007 12:48 Post subject: |
|
|
zkus téma zdravý jídelníček |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Wed 6.6.2007 16:30 Post subject: |
|
|
tak ted nevím,jeslti mám svuj recept na extra dietní,zdravý a přitom dobrý jídlo hodit do jídleníčku nebo sem?=) _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 6.6.2007 17:14 Post subject: |
|
|
Sem prosím-v jídelníčku už je toho tolik,že se v tom nevyznáma v hledat něco v padesáti stránkách je na umření....please... _________________ "Kdybysme měli čekat na dokonalého muže, tak prožijeme celý život v čekárně" |
|
Back to top |
|
|
kubinka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Wed 6.6.2007 17:32 Post subject: |
|
|
vzdyt uz tu to tema je, tak by se recepty mely davat do nej ne? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 6.6.2007 17:47 Post subject: |
|
|
Jo,jenže v tom Zdravém jídelníčku je asi 53 stránek a kdo v tom bude hledat recepty?
Je fakt,že se tam mluví o zdravém jídle,ale vzala jsem od začátku první tři stránky a povídalao se tam jen obecně-vyloženě recept za receptem tam enšel-popravdě jsem tam nenašla návod ani jeden zatim. _________________ "Kdybysme měli čekat na dokonalého muže, tak prožijeme celý život v čekárně" |
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Wed 6.6.2007 17:57 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Tue 23.6.2009 17:29; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
henessy to je vsetko
|
Posted: Wed 6.6.2007 18:58 Post subject: |
|
|
co sa tyka receptu pam, vsetko ok, az na kecup. pokial chces teda schudnut.je tam vela eciek a konzervacnych latok.ale na tuto temu su tu ine odbornicky:)
tak tie spagety si mozes spravit s rajcinovym pyre+pridat olivy,bazalku,mozarellu,korenie a mas vyborny obed:) _________________ mejk sam faking noiz
-----Memento-----
lesik:) |
|
Back to top |
|
|
kubinka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Wed 6.6.2007 19:08 Post subject: |
|
|
recepty jsou hlavne v tematu vareni, vase tipy a triky |
|
Back to top |
|
|
nobodyknows born to be wild :-)
|
Posted: Wed 6.6.2007 21:11 Post subject: |
|
|
to samý co pam
ale místo rýže kuskus a bez masa (to se mi pak už zvlašť dělat nechce)
|
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Wed 6.6.2007 22:32 Post subject: |
|
|
alebo home.- made kecup... ten je mnam a niesom v nom ecka...
a lubim grecky salat - nakrajas uhorky, papriku, rajciny, obcas tam pridam olivy a bud fetu alebo hocijkay iny syr _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
user_33 kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Wed 6.6.2007 22:55 Post subject: |
|
|
Ja mam pocit, ze cokoliv varim, tak je dietni, za sva leta diet jsem si tak zvykla a nikdy me nenapadlo se ucit varit na jiny zpusob. Mame to i v rodine, mamka vari taky porad dietne a vyborne. Ne kvuli diete, ale kvuli zdravi. |
|
Back to top |
|
|
Nikolaos Agent Provocateur
|
Posted: Thu 7.6.2007 7:17 Post subject: |
|
|
takže pár receptov myslím, že sú zdravé a ak ani nie tak určite viac ako vysmažený rezeň a hranolky
také moje rizoto : ryža, zelenina najlepšie sú rajčiny tie sú tam hlavné, potom môžeš dať kukuricu, uhorku, olivy, hrášok..., tvrdý syr ja dávam Eidam, krabie tyčinky alebo kuracie mäso, fazule alebo konzerva fazule s rajčinovou omáčkou, olivový olej, bazalka
Uvaríš ryžu asi jeden pytlík , medzitým nakrájaš rajčiny a syr na kocky, ostatnú zeleninu krájaš podľa potreby, /takú kukuricu krájať netreba by the way/, tak isto krabie tyčinky alebo kuracie mäso /to si predtým udusíš alebo opečieš na panvici nakrájané na kocky a môžeš to dochutiť ako chceš/. Všetko nakrájané zmiešaš, prídaš fazuľu a najlepšia je tá v rajčinovej omáčke /ak to nemáš ja pridávam dve, tri lyžice pretlaku/ a zase zamiešaš, pridáš horúcu ryžu /aby sa ti syr roztopil a zelenina prehriala inak chutí ako uvarená potom trocha/. Dôkladne to premiešaš, pridáš mäso množstvo podľa chuti aj nemusí byť. A je sa to teplé také mi to chutí najviac studené to nie je príliš dobré. A ja pridávam trocha bazalky a lyžičku olivového oleja do toho a je to výborné _________________ Vykašli se na to zlato, Ty nemůžeš za to, že mi je, tak jak mi je, nejsi to Ty, je to jen chemie. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|