View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14450
|
Posted: Thu 13.1.2011 15:10 Post subject: |
|
|
Já dělám nejvíc primitivní, ale přitom chutný a sytý rizoto ve dvou variantách.
Vždycky teda mám kulatou rýži na rizoto, to je základ, pak osmahnu na másle cibulku a houby, přidám rýži a chvilku nechám smažit spolu. Pak podliju vodou a pořád míchám, dokud se nevyvaří, pak zase podliju a tak dál. Je blbý, že se to teda musí po celou dobu vaření míchat, to je celej princip týhle přípravy. Je takový krémový a lepivý.
To houbový je úplně výborný podlívaný bílým vínem. Druhá varianta je olivový olej, sušený rajčata a česnek na plátečky. Před podáváním ještě samozřejmě smíchat s parmezánem.. |
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 8959
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:20 Post subject: |
|
|
jo to houbovy taky delam nekdy, akorat to podlejvam tim vyvarem, kterej sem vyvarila z hub. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14450
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:26 Post subject: |
|
|
jojo, vodu z hub taky zužitkuju... mám krásný sušený hřiby z léta |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
Joined: 25 Nov 2008 Posts: 6766
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:27 Post subject: |
|
|
dělám houbový jako Mykéna, přidávám nakonec smetanu a parmezán
a vařím v parním hrnci, takže nemusím míchat _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát
Last edited by Skye on Thu 13.1.2011 18:58; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 30412
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:35 Post subject: |
|
|
jak se dělá rizoto v parním hrnci? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
Joined: 25 Nov 2008 Posts: 6766
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:36 Post subject: |
|
|
myslím v tom speciálním na rýži _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
shanzik kytky 3, meta: 1050
Joined: 26 Apr 2009 Posts: 990
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:42 Post subject: |
|
|
Mně se to rizoto vždycky rozpadá, není to vůbec celistvý. Nějaké tipy? _________________ Nad řekou leží kouř, a já zas po roce
citím dým z natí a tlející ovoce...
vždycky pln bolesti, smutku a neklidu
jakoby naposled podél své řeky jdu |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 30412
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:44 Post subject: |
|
|
no to je jedno na co, ale jak z toho uděláš rizoto? to bude prostě jen rýže, ne?
shanzik - a jakou používáš rýži? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
Joined: 25 Nov 2008 Posts: 6766
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:47 Post subject: |
|
|
postup jsem psala a ve výsledku mám krémové rizoto _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 30412
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:51 Post subject: |
|
|
no já to pořád nechápu
to jako vezmeš tuk, cibulku, rýži, vývar/víno, houby.. whatever, hodíš do hrnce a vznikne z toho rizoto? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
Joined: 07 Jan 2008 Posts: 9471
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:52 Post subject: |
|
|
ja bych to tak chapala, parni hrnec vari za tebe, vsechno najednou. asi to zkusim a dam vedet |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
Joined: 25 Nov 2008 Posts: 6766
|
Posted: Thu 13.1.2011 18:57 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | no já to pořád nechápu
to jako vezmeš tuk, cibulku, rýži, vývar/víno, houby.. whatever, hodíš do hrnce a vznikne z toho rizoto? |
ne... tak tedy, nejprve osmahnu cibulku přidám rýži,pak houby, po chvilce zaliju vodou, vínem, pak už se vaří samo a ke konci přidám trochu másla a parmezánu někdy smetanu_________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 35839
|
Posted: Thu 13.1.2011 21:19 Post subject: |
|
|
Ja delam ryzi v panvi wok
osmahnu cibuli osmahnu trosku ryzi zaleju vodou priklopim poklickou a dal si toho nevsimam
v hrnci si zase osmavku cibulku dam na to nejaky maso je jedno jestli kure nebo prase. Trosku podusim pridam kukurici mrkev hrasek nebo cokoliv dalsiho zase dusim nakones zaleleju smetanou trochu povarim a kdyz je hotova ryze. Dam to vsechno do misy zamicham dohromady a na taliri jestli posypu syrem.
nebo delam cerveny rizoto z veprovyho.
Ryze stejne jako u prvniho. Pak si nakrajim veprovy na maly kousky na cibulce osmahnu trosku podusim pridam mrkev cervenou papriku jako koreni muskatovej orisek. A zase kdyz je hotovo zamicham. Tadaa cervene rizoto _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
Flowing_ kytky 8, meta: 24650
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 24420
|
Posted: Mon 17.1.2011 15:15 Post subject: |
|
|
Tak já dělám rizoto uplně jinak
Osmahnu cibulku (celkem dost), přidám vepřový maso na malinký kousíčky, sůl, pepř a červený nakládaný papriky nakrájený na proužky. Až je to hotový, tak to smíchám s předem uvařenou rýží a s hráškem.
A takhle to miluju uplně nejvíc, jiný rizota mně moc nejdou. _________________ . |
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 7111 Location: v mlze
|
Posted: Mon 17.1.2011 17:42 Post subject: |
|
|
dělám rizoto podobně jako flow (s malýma obměnama, ale taky smíchávám rýži s ostatním až nakonec) a taky to tak mám nejradši. |
|
Back to top |
|
|
|