sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
RECEPTY
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 116, 117, 118  Next
 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mykéna
kytky 7, meta: 14650
kytky 7, meta: 14650


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 14453

PostPosted: Thu 13.1.2011 15:10    Post subject: Reply with quote

Já dělám nejvíc primitivní, ale přitom chutný a sytý rizoto ve dvou variantách.
Vždycky teda mám kulatou rýži na rizoto, to je základ, pak osmahnu na másle cibulku a houby, přidám rýži a chvilku nechám smažit spolu. Pak podliju vodou a pořád míchám, dokud se nevyvaří, pak zase podliju a tak dál. Je blbý, že se to teda musí po celou dobu vaření míchat, to je celej princip týhle přípravy. Je takový krémový a lepivý.
To houbový je úplně výborný podlívaný bílým vínem. Druhá varianta je olivový olej, sušený rajčata a česnek na plátečky. Před podáváním ještě samozřejmě smíchat s parmezánem.
.
Back to top
View user's profile Send private message  
Lolita
konec


Joined: 07 Apr 2008
Posts: 8959

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:20    Post subject: Reply with quote

jo to houbovy taky delam nekdy, akorat to podlejvam tim vyvarem, kterej sem vyvarila z hub.
Back to top
View user's profile Send private message  
Mykéna
kytky 7, meta: 14650
kytky 7, meta: 14650


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 14453

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:26    Post subject: Reply with quote

jojo, vodu z hub taky zužitkuju... mám krásný sušený hřiby z léta
Back to top
View user's profile Send private message  
Skye
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 6766

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:27    Post subject: Reply with quote

dělám houbový jako Mykéna, přidávám nakonec smetanu a parmezán
a vařím v parním hrnci, takže nemusím míchat
_________________
a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát


Last edited by Skye on Thu 13.1.2011 18:58; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
Lenore
___________________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 30418

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:35    Post subject: Reply with quote

jak se dělá rizoto v parním hrnci? Shocked
_________________
queerer than we can suppose
Back to top
View user's profile Send private message  
Skye
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 6766

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:36    Post subject: Reply with quote

myslím v tom speciálním na rýži
_________________
a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát
Back to top
View user's profile Send private message  
shanzik
kytky 3, meta: 1050
kytky 3, meta: 1050


Joined: 26 Apr 2009
Posts: 990

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:42    Post subject: Reply with quote

Mně se to rizoto vždycky rozpadá, není to vůbec celistvý. Nějaké tipy? Smile
_________________
Nad řekou leží kouř, a já zas po roce
citím dým z natí a tlející ovoce...
vždycky pln bolesti, smutku a neklidu
jakoby naposled podél své řeky jdu
Back to top
View user's profile Send private message  
Lenore
___________________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 30418

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:44    Post subject: Reply with quote

no to je jedno na co, ale jak z toho uděláš rizoto? to bude prostě jen rýže, ne? Myslik

shanzik - a jakou používáš rýži?
_________________
queerer than we can suppose
Back to top
View user's profile Send private message  
Skye
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 6766

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:47    Post subject: Reply with quote

postup jsem psala a ve výsledku mám krémové rizoto Smile
_________________
a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát
Back to top
View user's profile Send private message  
Lenore
___________________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 30418

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:51    Post subject: Reply with quote

no já to pořád nechápu Laughing
to jako vezmeš tuk, cibulku, rýži, vývar/víno, houby.. whatever, hodíš do hrnce a vznikne z toho rizoto? Shocked
_________________
queerer than we can suppose
Back to top
View user's profile Send private message  
Rage
If life deals you lemons, make lemonade.


Joined: 07 Jan 2008
Posts: 9471

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:52    Post subject: Reply with quote

ja bych to tak chapala, parni hrnec vari za tebe, vsechno najednou. asi to zkusim a dam vedet Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message  
Skye
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 6766

PostPosted: Thu 13.1.2011 18:57    Post subject: Reply with quote

Lenore wrote:
no já to pořád nechápu Laughing
to jako vezmeš tuk, cibulku, rýži, vývar/víno, houby.. whatever, hodíš do hrnce a vznikne z toho rizoto? Shocked


Laughing ne... tak tedy, nejprve osmahnu cibulku přidám rýži,pak houby, po chvilce zaliju vodou, vínem, pak už se vaří samo a ke konci přidám trochu másla a parmezánu někdy smetanu
_________________
a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát
Back to top
View user's profile Send private message  
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 35843

PostPosted: Thu 13.1.2011 21:19    Post subject: Reply with quote

Ja delam ryzi v panvi wok Laughing
osmahnu cibuli osmahnu trosku ryzi zaleju vodou priklopim poklickou a dal si toho nevsimam
v hrnci si zase osmavku cibulku dam na to nejaky maso je jedno jestli kure nebo prase. Trosku podusim pridam kukurici mrkev hrasek nebo cokoliv dalsiho zase dusim nakones zaleleju smetanou trochu povarim a kdyz je hotova ryze. Dam to vsechno do misy zamicham dohromady a na taliri jestli posypu syrem.

nebo delam cerveny rizoto z veprovyho.
Ryze stejne jako u prvniho. Pak si nakrajim veprovy na maly kousky na cibulce osmahnu trosku podusim pridam mrkev cervenou papriku jako koreni muskatovej orisek. A zase kdyz je hotovo zamicham. Tadaa cervene rizoto Laughing
_________________
Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Back to top
View user's profile Send private message  
Flowing_
kytky 8, meta: 24650
kytky 8, meta: 24650


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 24420

PostPosted: Mon 17.1.2011 15:15    Post subject: Reply with quote

Tak já dělám rizoto uplně jinak Smile
Osmahnu cibulku (celkem dost), přidám vepřový maso na malinký kousíčky, sůl, pepř a červený nakládaný papriky nakrájený na proužky. Až je to hotový, tak to smíchám s předem uvařenou rýží a s hráškem.
A takhle to miluju uplně nejvíc, jiný rizota mně moc nejdou.
_________________
.
Back to top
View user's profile Send private message  
violetka
kytky 6, meta: 7450
kytky 6, meta: 7450


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 7111
Location: v mlze

PostPosted: Mon 17.1.2011 17:42    Post subject: Reply with quote

dělám rizoto podobně jako flow (s malýma obměnama, ale taky smíchávám rýži s ostatním až nakonec) a taky to tak mám nejradši.
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Jídlo All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 116, 117, 118  Next
Page 49 of 118

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms