sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Sebevědomí
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rose Madder
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950

PostPosted: Fri 28.9.2007 9:51    Post subject: Reply with quote

Lenore wrote:
Já bych definovala sebevědomí jako vědomí si svých silných a slabých stránek a vlastní hodnoty; s tím nemám problém.
Se sebedůvěrou (vírou, že něco zvládnu) a sebejistotou (jistým vystupováním) je to horší, ale postupně se to lepší. Onehdá jsem až zírala, jak suverénně jsem se chovala Laughing (jenže to umím, jenom když mi "o nic nejde")

Strašně se mi líbí, jak ty pojmy uchopila Lenore, takže se toho budu držet Smile

Sebevědomí - myslím, že vím, jaké jsou mé silné a slabé stránky. Je teda fakt, že na sebe bývám často náročná, takže jen málokdy řeknu, že jsem v něčem skutečně dobrá. Protože být v něčem dobrá pro mě znamená být vynikající. Co se týče vědomí vlastní hodnoty, tak v tomhle směru to bylo dřív horší. Kolikrát jsem měla pocit, že nestojím za nic, měla jsem mindráky a tak. Od té doby jsem ale urazila obrovskej kus cesty; věřím si mnohem víc než dřív a někdy mám pocit, že i za něco stojím Laughing Jsou ale samozřejmě chvíle, kdy jsem na dně.

Sebedůvěra - občas mi dělá potíž věřit, že zvládnu to, co jsem si vytyčila, že zvládnout chci. Mám tendence o sobě pochybovat, i když k tomu mnohdy nemám objektivní důvody. Ale i v tomhle směru došlo určitě ke zlepšení.

Co se týče jistého vystupování, tak to není ještě takového, jaké bych si představovala, ale dost na tom pracuju. A to tak, že se pouštím do situací, ve kterých jsem si nejistá. A "otrkávám" se. Pomáhá mi hodně práce. Kolikrát musím prezentovat náš projekt před více lidmi, popř. někoho proškolit. Dřív jsem byla dost nervózní, ale poslední dobou se do těch situací pouštím s mnohem větší jistotou a zakazuju si jakýkoli strach.

Před pár lety ze mě byla troska, nevěřila jsem si vůbec. Musím říct, že jsem hrdá na to, jak jsem se s tím dokázala poprat a že jsem teď tam, kde jsem. Pořád mám ale rezervy. Snažím se je odstraňovat...pěkně jednu po druhé.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5
Page 5 of 5

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum