Lady - jak psala Rhi, existují ješt pokožní implantáty (ale jsou myslím taky na bázi jak ty injekce - jednohormonové) a ty se zavádějí do podpaží. Jedná se asi o 5 tyčinek (nebo 3) na 5 (nebo 3) rok - podle výrobce. Zavést ti je musí gynekolog speciální injekcí a vyndat taky.
Četla jsem o tom docela hodně, ptala se gynekologa - moje lékařka mi to nedoporučila. Nemá s tím zkušenosti a jako bezdětné prý za sebe říká ne. Ale zajistila by mi aplikaci.
Problém je trochu v tom, že nikdy nevíš, jak tuhle formu HA budeš snášet - není to levná sranda (mám dojem kolem 6.000,-) a když už si je jednou dáš a nesedne ti to, tak peníze ti nikdo nevrátí. Nečetla jsem o tom nic přímo špatného, nezpůsobuje to odvápění kostí jako ty injekce, ale dávají si to spíš ženy, které už rodily.
Jedna z "výhod" je také to, že ti "může" vymizet menstruace (asi po půl roce), ale doba mezitím může být krutá. Četla jsem o ženských, které menstruovala 25 dní v měsíci, špinily ještě i po tom půl roce atd. Dál taky ta pleť
Jedninou "možností" jak si to vyzkoušet je zkusit nějakou dobru předtím brát právě jen ty jednohormonové tabletky, které mají podobné složení jako implantáty.