View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Thu 9.12.2021 16:24 Post subject: |
|
|
A dělalas tu traditional nebo tu easy vegan verzi? Taky by mě zajímalo, kde v Praze sehnat pravý korejský kočudžang. Měli jsme ho kdysi od známého z Koreji a byla to smrt ve sklenici , ale na to kimči by se hodil.
No a jinak já jsem se opět rozhodla rozdělat si kombuchu a ta houba je nějaká asi mrtvá Prostě se tam jen tak válí a nic nedělá, přitom už je tam 5 dní... _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Thu 9.12.2021 17:15 Post subject: |
|
|
Myken, ta pasta je na rohliku Ale je ji tam pul kila, tak to uplne nevyuziju. Davala jsem Chilli flakes od Markse. Delala jsem tu rychloverzi, ale bez jablek/hrusek. A koukam, ze jsem zapomnela ocet. Jinak davam 2 lzice rybi omacky a lzici sojovky.
A kombuchu ti muzu dat, jede mi ted jak splasena, tak mam furt prebytky. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Fri 10.12.2021 7:07 Post subject: |
|
|
Myken,zalezi jakou mas doma teplotu. Mne v zime fermentace trva 2 tydny a v lete 5 dni. A to jsem spis na kysele strane
jinak nedotykat se ji rukama ani nicim kovivym a caj jedine cerny (s ostatnima nereaguje tak dobre) a hodne silny (davam 12 sacku a louhuju 2-3hodiny) a hodne hodne cukru. _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
** every action you take is a vote for the type of person you wish to become.
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Fri 10.12.2021 9:12 Post subject: |
|
|
Člověk wrote: |
priste chci jeste vyzkouset cervenou repu a passion friut s cayenne pepper (sorry, nevim to cesky). zacala jsem si pridavat cayenne pepper do studene vody s citronem a miluju, jakej to ma riz |
repu jsem jeste nevyzkousrla, ale za to passion fruit s cauanne pepper ano a je to uplne uzasny. a jeste passion fruit + med._________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 10.12.2021 10:21 Post subject: |
|
|
Teplo tu máme, ale počkám teda ještě třeba týden. Kdyžtak si zajdu k Leňule pro novou Teď jsem koukala, že se na povrchu vytvořil takový tenoučký disk a zase klesnul na dno ke zbytku, no chová se prostě divně.
Chtěla jsem pak zkusit nějakou vánoční s hřebíčkem, tak uvidíme, co z toho bude. Čaj dávám černý a rukama na ni nesahám. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 29.12.2021 23:58 Post subject: |
|
|
Tak houba se vzpamatovala, nový disk vytvořila ale asi fakt až za 14 dní. Je z toho výborná kombucha, asi zatím moje nejlepší. Jenže já jsem trdlo, protože jsem si při tom slévání vyprskla tu houbu do cedníku, a ta tekutina se mi od ní odrazila a rozlila se všude po lince. Měla jsem z toho pak jen jednu větší a jednu menší skleněnou láhev, dohromady tak tři čtvrtě litru. A dneska jsem něco vyndavala z ledničky a ta malá láhev se mi roztřískala o dlažbu. Tak nejen že jsem zklikvidovala většinu čtrnáctidenního snažení, ale ještě mi tu lepí podlaha jak ráno po kalbě _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Člověk jsem duhová víla
|
Posted: Fri 31.12.2021 7:39 Post subject: |
|
|
Myken, skoda. Ale aspon jsi pro priste chytrejsi.Nevim zda pomuze, ale muj postup je, ze nejprv vyndam kombuchu (pouzivam na to 2 drevene varecky) a dam ji do vychladle "vysterilizovane" (=vylite horkou vodou, abych zabila bakterie a kombucha nezacala plesnivet nebo aby nezemrela) sklenice. A pak az stacim tekutinu. _________________ * Peace * Authenticity *Gratitude * Nonviolence * Honesty * Kindfulness *
make peace, be kind.
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 31.12.2021 8:44 Post subject: |
|
|
Člověk wrote: | Myken, skoda. Ale aspon jsi pro priste chytrejsi.Nevim zda pomuze, ale muj postup je, ze nejprv vyndam kombuchu (pouzivam na to 2 drevene varecky) a dam ji do vychladle "vysterilizovane" (=vylite horkou vodou, abych zabila bakterie a kombucha nezacala plesnivet nebo aby nezemrela) sklenice. A pak az stacim tekutinu. |
No já jsem u toho moc nepřemýšlela, určitě to šlo udělat chytřeji_________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Mon 21.3.2022 21:44 Post subject: |
|
|
Zkousela jsem kvasit kvetak nalozeny v redenem umeoctu a je to hrozitansky dobry
https://www.jimejinak.cz/kvetak-nalozeny-v-ume-octu/_________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Linda Evangelista kytky 8, meta: 20650
|
|
Back to top |
|
|
|