|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lenore ___________________
|
Posted: Sat 13.2.2021 9:44 Post subject: |
|
|
No já ten seriál taky neviděla, jen jsem se obecně vyjádřila k tomu, že mi to někde taky vadí. Stejně jako by mi třeba vadilo, kdyby v seriálu z 19. století používali mobily a jinak všechno "jakože historický". Prostě taková věc, co tě fakt praští do očí a nedá se přehlídnout. To že všude jsou nějaký anachronismy je prostě asi nevyhnutelný a nevadí mi to, pokud je to nějaká drobnost.
Taky mi třeba strašně vadí, když se něco odehrává dejme tomu v Rusku, je to anglicky (jasně, to je součást fikce, kterou jako divák přijímáš) a z nějakýho důvodu mají všichni ruský přízvuk _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sat 13.2.2021 9:48 Post subject: |
|
|
No, ale pak je právě v tomto kontextu zajímavý, že když ve westernu nehrajou indiány indiáni, tak to vlastně nikomu divný nepřijde.
Protože prostě zvyk. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 13.2.2021 9:51 Post subject: |
|
|
Já myslim, že jsme vůbec netušili, jak takoví Indiáni vypadají Obecně ty filmy jsou dost vtipný, nedávno jsme z nostalgie něco pustili a je to fakt úplně strašný _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Sat 13.2.2021 11:16 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | Tak jen mi to přijde poměrně zajímavý a asi o společnosti něco vypovídající, že když se na přelomu 19./20.století zpívá Nirvana nikdo se nad tím nepozastaví, ale černoch v jakýmsi historickým obleku je hrozná aféra. |
Tohle to z mého pohledu přesně vystihuje..
Imho rasismus má hodně podob a nemusí to čistě znamenat jen to, že člověk nenávidí lidi určité rasy. Skoro nikdo si o sobě nemyslí, že je rasista.
A neslyšela jsem někoho říkat "Na tenhle seriál se dívat nebudu, protože už na plakátu vidím, že postavy mají moderní makeup*, takže je to historicky nepřesné."
* Zde si dosaďte jinou nepřesnost, co je ve filmech a seriálech úplně normální a častá, a to i v těch, které se historické být snaží. Tenhle se nesnaží, je to jako taková alternativní realita, kde jsou věci jinak. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 13.2.2021 12:48 Post subject: |
|
|
annysek wrote: | Imho rasismus má hodně podob a nemusí to čistě znamenat jen to, že člověk nenávidí lidi určité rasy. | Určitě, ale taky je podle mě kontraproduktivní ho hledat úplně za vším.
*Nevyjadřuje se k tomu Bridgertonu, neviděla jsem, třeba to tam tak je*
Ještě jsem přemýšlela nad tím, že by mi to asi nevadilo, kdyby to teda bylo tak, že všechny postavy jsou rasově namixované, to by se dalo chápat jako nějaká stylizace, ale když někde máš 95% bělochů a prdneš tam jednoho černocha, aby to křičelo "nejsme rasisti", tak je to prostě jak pěst na oko._________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Hyenečka kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Sat 13.2.2021 19:41 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: |
Taky mi třeba strašně vadí, když se něco odehrává dejme tomu v Rusku, je to anglicky (jasně, to je součást fikce, kterou jako divák přijímáš) a z nějakýho důvodu mají všichni ruský přízvuk |
To jsem taky nikdy nepochopila:) Naposled jsem nad tím dumala v Defiance. Tak buď je předabuji a dám titulky, což se nedělá, anebo je nechám mluvit anglicky, ale proč mluví mezi sebou anglicky s přízvukem?_________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Mon 15.2.2021 21:36 Post subject: |
|
|
annysek wrote: | Fantagiro wrote: | ... proste je to len aby sme sa ukazali aki sme fer.
|
No a co je na tom špatnýho? Někomu to pomáhá a tobě neubližuje, tak co je za problém? Celé je to fikce, tak proč nemají možnost si vybrat, jak budou vypadat hlavní hrdinové? Nikomu nevadí, když jsou třeba hlavní hrdinky štíhlé podle dnešních ideálů, ale to, že si někdo dovolí obsadit černocha jako hlavního hrdinu, když by měl být maximálně sluha, je takové téma? Samozřejmě, že je to naschvál, chtěli prostě evidentně ukázat svět, kde tohle téma není..
A tvoje poslední věta je fakt hustá
Tyhle vaše názory mě teda po pravdě dost šokují a to, že začnete větou "nemám nic proti rasové rovnosti, ALE.. ", , "Nejsem rasista, ALE.." je fakt typické.. |
Neviem,ci pochopis moj uhol pohladu, zrejme som sa zle vyjadrila. Som racionalny typ cloveka, proste ak viem ze v danej krajine v danom storoci zili ludia nejakym sposobom a ako Lenore naznacila zrazu ma postava v ruke Iphone lebo product placement, rozum ma nepusti...a poviem si wtf, to je vsetko. Cize mne nevadi farba pleti niekoho, nie som padnuta na hlavu, skor stupidita v istom kontexte a chybajuca logika celku._________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
Hyenečka kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
|
Posted: Tue 23.2.2021 10:09 Post subject: |
|
|
taky se těším _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Mon 24.5.2021 16:38 Post subject: |
|
|
Ugly delicious- odporucam pre milovnikov dobreho jedla _________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Fri 13.8.2021 10:36 Post subject: |
|
|
Jsem prave zjistila, ze uz od cervna je nova sezona Elite a ze mi to uplne uteko… Uz jste ji nekdo videli? Se trochu bojim, s tim novym obsazenim, aby to nedopadlo jako Misfits. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Fri 13.8.2021 12:14 Post subject: |
|
|
Už jsem viděla. Asi dobrý, trochu se to opakuje a tolik mě to nebavilo, jako ty první. Ale neboj se toho. Na mě tam bylo trochu moc homosexuálních motivů. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Fri 13.8.2021 13:56 Post subject: |
|
|
Dik za uklidneni, Myken. Tak ja to zkusim. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
Seventh Sister 11
|
Posted: Sun 5.12.2021 21:49 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ .
Mike? |
|
Back to top |
|
|
|
|