|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Thu 3.5.2007 16:17 Post subject: |
|
|
ja v tomto suhlasim s loth (aj ked som nemohla precitat tie zeditovane prispevky)...ale vyplynulo mi z toho, ze ocakavas od toho vztahu koniec, ze vam to nevydrzi a proste ten negativny postoj sa prejavi vo vztahu, viem o com hovorim.... |
|
Back to top |
|
|
pecička *Discipline, Drive, Determination*
|
Posted: Thu 3.5.2007 18:00 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 3.5.2007 18:02 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Thu 5.6.2008 19:44; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Bea kytky 1, meta: 300
|
Posted: Sat 5.5.2007 23:14 Post subject: |
|
|
Loth ved aj v priatelstve je laska _________________ Nemrač se, že nemáš nic. Máš úsměv, s tím zvládneš víc |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Sun 6.5.2007 7:20 Post subject: |
|
|
Kde je presna hranica medzi laskou a priatelstvom? (takym fakt hlbokym priatelstvom). Podla mna velku cast lasky tvori prave priatelstvo a po rokoch snad este viac, ked prestava endorfin a nastupuje oxytocin (myslim) _________________ www.melly.sk
Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte
www.facebook.com/pekne.citanie |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sun 6.5.2007 7:53 Post subject: |
|
|
neviem ale ja si to viem presne rozoznať, kvôli láske robím hlúposti a pre priateľa by som sa obetovať až tak nevedela. Áno, ak je to priateľstvo naozaj také silné, tak aj hej, ale nikdy to nedosiahne tú úroveň lásky. A o partnerskej láske, tam musí byť aj príťažlivosť. |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Sun 6.5.2007 8:57 Post subject: |
|
|
Sun Ale laska nie je o tom, ze robis hluposti. O tom je podla mojho nazoru skor zamilovanost. A ta sa do konca zivota drzat neda, aj ked sa moze zase take zamilovane obdobie v priebehu zivota cyklicky objavovat, niekdy to nie je tak, ze cely zivot bez prestavky. Pre mna je moj drahy najlepsi priatel + nieco (nieco naviac co neviem definovat), ale ten zaklad je definitivne priatelsky. Podla mojho skromneho nazoru , ak su niekto iba milenci (akoze zamilovanost, vasen atd.) bud si ten priatelsky zaklad nejako dobuduju alebo im to krachne. Tym nechcem povedat, ze laska a priatelstvo su to iste, len si myslim, ze k sebe maju blizko. _________________ www.melly.sk
Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte
www.facebook.com/pekne.citanie |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sun 6.5.2007 9:50 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Thu 5.6.2008 19:44; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Sun 6.5.2007 16:46 Post subject: |
|
|
Loth Přesně tak nějak jsem to myslela. Toho se fakt bojím, že třeba po těch 20 letech bude ten pocit, že mě miluje fuč a že budem žít jako přátelé, prostě usedle
Ale souhlasím i s melly, že když má někdo vztah založený jen na vášni, zamilovanosti a sexu a nebuduje to hlubší "přátelství" tak to krachne...viz můj bývalý, i když jsem s ním byla rok a půl.
Last edited by waxeipahdeth on Sun 6.5.2007 21:22; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
Posted: Sun 6.5.2007 18:40 Post subject: |
|
|
Já v tomhle fakt nevím, kolikrát jsem si to definovala tak, že přátelství mezi mužem a ženou (na které věřím) je vlastně láska bez sexu (myslím opravdu to důvěrné, hluboké přátelství). Je to sice hodně zjednodušené, ale něco na tom bude - přátelství, které se "nepřetaví" v lásku, schází ta "dimenze navíc", což je podle mě sexuální napětí, pocit, že toho člověka chci mít pořád u sebe, že s ním chci žít...
Mám přítele, kterého miluju a pak mám kamaráda, který je mi po rodičích a příteli ze všech lidí na světě úplně nejblíž, a s ním jsem zažila takové krásné pocity souznění, které jsou (taky) dané těmi lety, kdy jsme to přátelství budovali. Ale vím, že žít bych s ním nechtěla. Neumím to vysvětlit, prostě to tak je Žít chci s přítelem, a kdyby se nám vztah rozpadl, bude mi hrozně, ale budu hledat dál - neskončím s tím kamarádem. Není tam to "něco." |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Tue 8.6.2010 9:21 Post subject: |
|
|
ed _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Last edited by Shrew on Sat 16.6.2012 23:29; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Tue 8.6.2010 9:36 Post subject: |
|
|
Shrew wrote: | no mám stejný nároz jako melly...v dlouhodobém vztahu to snad ani jinak nejde dopadnout.. |
hm, ale pokud to ctu dobre, tak melly netvrdi, ze vasen v dlouhodobem vztahu odchazi a zustava JEN to pratelstvi _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Tue 8.6.2010 19:33 Post subject: |
|
|
ed _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Last edited by Shrew on Sat 16.6.2012 22:03; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
|
Back to top |
|