sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Změny v dlouhodobých vztazích
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
josie
Chcem sa smiať navždy!
kytky 6, meta: 9050

PostPosted: Thu 3.5.2007 16:17    Post subject: Reply with quote

ja v tomto suhlasim s loth (aj ked som nemohla precitat tie zeditovane prispevky)...ale vyplynulo mi z toho, ze ocakavas od toho vztahu koniec, ze vam to nevydrzi a proste ten negativny postoj sa prejavi vo vztahu, viem o com hovorim....
Back to top
View user's profile Send private message  
pecička
*Discipline, Drive, Determination*

PostPosted: Thu 3.5.2007 18:00    Post subject: Reply with quote

edit
Back to top
Lothórien
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Thu 3.5.2007 18:02    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Thu 5.6.2008 19:44; edited 1 time in total
Back to top
Bea
kytky 1, meta: 300
kytky 1, meta: 300

PostPosted: Sat 5.5.2007 23:14    Post subject: Reply with quote

Loth Arrow ved aj v priatelstve je laska
melly
:-)

PostPosted: Sun 6.5.2007 7:20    Post subject: Reply with quote

Kde je presna hranica medzi laskou a priatelstvom? Paranoidnik (takym fakt hlbokym priatelstvom). Podla mna velku cast lasky tvori prave priatelstvo a po rokoch snad este viac, ked prestava endorfin a nastupuje oxytocin Laughing (myslim)

Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte Smile
www.facebook.com/pekne.citanie
Back to top
sun Topic
kytky 7, meta: 14150

PostPosted: Sun 6.5.2007 7:53    Post subject: Reply with quote

neviem ale ja si to viem presne rozoznať, kvôli láske robím hlúposti a pre priateľa by som sa obetovať až tak nevedela. Áno, ak je to priateľstvo naozaj také silné, tak aj hej, ale nikdy to nedosiahne tú úroveň lásky. A o partnerskej láske, tam musí byť aj príťažlivosť.
Back to top
melly
:-)

PostPosted: Sun 6.5.2007 8:57    Post subject: Reply with quote

Sun Arrow Ale laska nie je o tom, ze robis hluposti. O tom je podla mojho nazoru skor zamilovanost. A ta sa do konca zivota drzat neda, aj ked sa moze zase take zamilovane obdobie v priebehu zivota cyklicky objavovat, niekdy to nie je tak, ze cely zivot bez prestavky. Pre mna je moj drahy najlepsi priatel + nieco (nieco naviac co neviem definovat), ale ten zaklad je definitivne priatelsky. Podla mojho skromneho nazoru Embarassed , ak su niekto iba milenci (akoze zamilovanost, vasen atd.) bud si ten priatelsky zaklad nejako dobuduju alebo im to krachne. Tym nechcem povedat, ze laska a priatelstvo su to iste, len si myslim, ze k sebe maju blizko.

Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte Smile
www.facebook.com/pekne.citanie
Back to top
Lothórien

PostPosted: Sun 6.5.2007 9:50    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Thu 5.6.2008 19:44; edited 1 time in total
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sun 6.5.2007 16:46    Post subject: Reply with quote

Loth Arrow Přesně tak nějak jsem to myslela. Toho se fakt bojím, že třeba po těch 20 letech bude ten pocit, že mě miluje fuč a že budem žít jako přátelé, prostě usedle Confused
Ale souhlasím i s melly, že když má někdo vztah založený jen na vášni, zamilovanosti a sexu a nebuduje to hlubší "přátelství" tak to krachne...viz můj bývalý, i když jsem s ním byla rok a půl.

Last edited by waxeipahdeth on Sun 6.5.2007 21:22; edited 1 time in total
Back to top
Grapefruita
believes in a perfect love

PostPosted: Sun 6.5.2007 18:40    Post subject: Reply with quote

Já v tomhle fakt nevím, kolikrát jsem si to definovala tak, že přátelství mezi mužem a ženou (na které věřím) je vlastně láska bez sexu (myslím opravdu to důvěrné, hluboké přátelství). Je to sice hodně zjednodušené, ale něco na tom bude - přátelství, které se "nepřetaví" v lásku, schází ta "dimenze navíc", což je podle mě sexuální napětí, pocit, že toho člověka chci mít pořád u sebe, že s ním chci žít...
Mám přítele, kterého miluju a pak mám kamaráda, který je mi po rodičích a příteli ze všech lidí na světě úplně nejblíž, a s ním jsem zažila takové krásné pocity souznění, které jsou (taky) dané těmi lety, kdy jsme to přátelství budovali. Ale vím, že žít bych s ním nechtěla. Neumím to vysvětlit, prostě to tak je Smile Žít chci s přítelem, a kdyby se nám vztah rozpadl, bude mi hrozně, ale budu hledat dál - neskončím s tím kamarádem. Není tam to "něco."
Back to top
sun Topic

PostPosted: Sun 6.5.2007 19:22    Post subject: Reply with quote

melly wrote:
Sun Arrow Ale laska nie je o tom, ze robis hluposti. O tom je podla mojho nazoru skor zamilovanost. .

Tými hlúposťami som skôr myslela veci ako že prídem o desiatej večer za ním, lebo ho chcem vidieť, hoci býva úplne v prdeli Embarassed , alebo si prehodím strenutia, aby sme sa videli aspoň raz do týždňa, že sa obetujem, aby sa mal on fajn.. že kašlem na seba aby on netrpel a že ho mám až príliš rada, no na druhú stranu svoju hrdosť stále mám. Toto je pre mňa láska..
Back to top
Shrew

PostPosted: Tue 8.6.2010 9:21    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sat 16.6.2012 23:29; edited 1 time in total
Back to top
Rhiannon
Mrs. Bunny

PostPosted: Tue 8.6.2010 9:36    Post subject: Reply with quote

Shrew wrote:
no mám stejný nároz jako melly...v dlouhodobém vztahu to snad ani jinak nejde dopadnout..

hm, ale pokud to ctu dobre, tak melly netvrdi, ze vasen v dlouhodobem vztahu odchazi a zustava JEN to pratelstvi Smile
Shrew

PostPosted: Tue 8.6.2010 19:33    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sat 16.6.2012 22:03; edited 1 time in total
Back to top
Rhiannon
Mrs. Bunny

PostPosted: Tue 8.6.2010 19:39    Post subject: Reply with quote

Shrew wrote:
jestli ta vášeň a to "něco" zůstane i po deseti letech, jsem jenom ráda Wink protože můžu doufat, že to někdy poznám

presne tak Smile

resp takto.. ono je strasne jednoduchy, aby i sebevasnivejsi vztah po case zajel do koleji a stereotypu a nakonec na to umrel. Samo od sebe to "neco" vetsinou nezustane, je to potreba hyckat a pestovat Smile
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next
Page 11 of 13

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum