sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Podvody a placebo (split z módní poradny)
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
spanish.eyes
vi, ale nedba

PostPosted: Sat 18.6.2011 14:19    Post subject: Reply with quote

tak je ten kosmodisk podvod nebo ne? jestli jo, tak jsem to radsi nemela vedet, zase o ideal min Laughing vzdyt ho doporucovala i nada urbankova nebo tak nekdo Mr. Green
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK)
Back to top
View user's profile Send private message  
Seventh Sister
11

PostPosted: Sat 18.6.2011 14:23    Post subject: Reply with quote

Laughing ty ho máš objednaný, že?
Ester
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Sat 18.6.2011 14:25    Post subject: Reply with quote

Lenorko, jinak určitě, ale ohledně té dlouhodobosti nic nevím, nečetla jsi k tomu nějaké výzkumy? Smile (pardon za OT)
Cavendish
mňau

PostPosted: Sat 18.6.2011 14:33    Post subject: Reply with quote

kosmodisk je podle mě podvod a lidem, které ty záda opravdu bolí nepomůže. Stačí mi vždycky ty reklamy, 60ti letej důchodce vypraví, jak byl málem na invalidním vozíku a už přemýšlel, jak si přistaví k baráku rampu a nasadil kosmodisk a šplhá po stromech a staví barák jako by mu bylo dvacet Laughing

měla jsem tu čest si tu věcičku prozkoumat (přítelova máma ho dostala k narozeninám, takovou radost jsem snad nikdy neviděla Mr. Green ) a je to naprostá sračka, kus umělý hmoty. Jí to prý pomáhá, ale ona je zvláštní kategorie na tohle. Strašná bolest a vezme kosmodisk a hned je jí super. Jednou si ho chtěla vzít a nemohla ho najít, to jsem myslela, že snad spadne svět. Ale zas nechci být hnusná, třeba tu jen plácám a vážně to funguje Cool
Dej mi ruku, povedu tě, pak se vystřídáme.
Back to top
evianek
kytky 7, meta: 11650
kytky 7, meta: 11650

PostPosted: Sat 18.6.2011 16:32    Post subject: Reply with quote

Cavendish wrote:
Stačí mi vždycky ty reklamy, 60ti letej důchodce vypraví, jak byl málem na invalidním vozíku a už přemýšlel, jak si přistaví k baráku rampu a nasadil kosmodisk a šplhá po stromech a staví barák jako by mu bylo dvacet Laughing

tak tohle mě dnes dostalo Laughing Laughing Laughing
Back to top
Ivanka
Quo vadis?

PostPosted: Sat 18.6.2011 16:36    Post subject: Reply with quote

Četla jsem pár článků s lékaři či lidmi z oboru a všichni se shodli na tom, že kosmodisk je na prd.
andrea-lin
kytky 3, meta: 1550
kytky 3, meta: 1550

PostPosted: Sat 18.6.2011 18:16    Post subject: Reply with quote

villete wrote:

To je jako kdysi kosmodisk. Prokazatelne nepomaha, neni v nem nic, je to podvod, ale lide to dodnes kupuji.

Nahodou, mamine kozmodisk naozaj pomohol a to skeptickejsieho cloveka nepoznam Laughing Na druhu stranu mala zopar dni pozicany tento naramok a hovorila, ze absolutne nic ziadna zmena
Back to top
sun Topic
kytky 7, meta: 14150

PostPosted: Sat 18.6.2011 20:45    Post subject: Reply with quote

kamarat ma ten power balance a vravi ze mu to celkom pomaha na spanok. ale zas on nikdy nemal problemy, takze asi tak no. napr. ale na stabilitu pri drepoch mu to nepomohlo ani trochu (co pisu ze zlepsuje stabilitu tela) no prd Rolling Eyes

Nemate niekto sksuenosti s tym Excipial DeoForte? Smile
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Sat 18.6.2011 21:03    Post subject: Reply with quote

Naramek ma kolegyne a citi se jak novy clovek:-)
villete
vrrrr raf raf

PostPosted: Sun 19.6.2011 3:40    Post subject: Reply with quote

My jsme se normalne ve skole ucili, ze Kosmodisk je klasicky priklad podvodu, stejne jako treba rucni pracka, do ktere "staci studena voda a neni treba prasek", proste neni to absolutne ucinne. Jestli to nekomu pomuze, tak je to bud placebo, nebo souhra nahod. Neni tam zadna funkce/zarizeni/ucinna latka/cokoli, co by pomahalo. Ale nic proti tomu, at si to koupi kdo chce. Jen mi prijde hloupe cpat to lidem s problemy se zady, kteri by si radsi meli dojit k ortopedovi/fyzioterapeutovi/rehabilitacni sestre.
sun Topic

PostPosted: Sun 19.6.2011 7:30    Post subject: Reply with quote

ja som myslela, ze kosmodisk funguje na principe, ze ked sa pokrivi chrbat (A teda sa dotkne ten cip toho chrbta) tak zapipa a clovek sa vystrie.
aspon takto to mala jedna baba z nasej skoly. a teda ziadna ucinna latka tam byt ani nemusi, ked si clovek dava pozor na to, ako chodi
Back to top
Lenore

PostPosted: Sun 19.6.2011 8:07    Post subject: Reply with quote

Ester - studii nemám, ale určitě nějaký jsou. Tohle říkal jeden pán na přednášce, kde mluvil právě o placebo efektu, alternativní medicíně, léčitelství, lékařské etice... hrozně zajímavý to bylo (a na to že je zcela konvenční doktor ty alternativy nijak paušálně nezavrhoval)
Ester

PostPosted: Sun 19.6.2011 8:52    Post subject: Reply with quote

Cavendish wrote:
kosmodisk je podle mě podvod a lidem, které ty záda opravdu bolí nepomůže. Stačí mi vždycky ty reklamy, 60ti letej důchodce vypraví, jak byl málem na invalidním vozíku a už přemýšlel, jak si přistaví k baráku rampu a nasadil kosmodisk a šplhá po stromech a staví barák jako by mu bylo dvacet Laughing

měla jsem tu čest si tu věcičku prozkoumat (přítelova máma ho dostala k narozeninám, takovou radost jsem snad nikdy neviděla Mr. Green ) a je to naprostá sračka, kus umělý hmoty. Jí to prý pomáhá, ale ona je zvláštní kategorie na tohle. Strašná bolest a vezme kosmodisk a hned je jí super. Jednou si ho chtěla vzít a nemohla ho najít, to jsem myslela, že snad spadne svět. Ale zas nechci být hnusná, třeba tu jen plácám a vážně to funguje Cool

v tom je právě kouzlo té víry, že ti to pomůže Smile já bych si takovou věc jako kosmodisk nebo náramek, co dávala little, nikdy nekoupila, přijde mi to jako blbost, ale prostě když tomu někdo věří, přijde mi úplně v pořádku, že si to koupí, a klidně i za těch 40(?) Euro, protože když je to dražší, tím víc tomu někdo věří a tím pádem je větší šance, že mu to pomůže.
btw jak víš, že přítelovu maminku to opravdu nebolí? Smile
Lenore

PostPosted: Sun 19.6.2011 8:58    Post subject: Reply with quote

Jo, s tou cenou to tvrdil přítel, že jim říkali, že čím je lék dražší, tím víc pomáhá Laughing
Jinak i tu.

Mě by ale zajímalo, jestli placebo funguje, i když tomu vědomě nevěřim.
Lolita
konec

PostPosted: Sun 19.6.2011 9:02    Post subject: Reply with quote

ja myslim ze jo. alespon si tak vysvetluju svoje homeopaticky zazitky.
sla jsem tam s tim, ze tomu neverim a prislo mi to fakt zvlastni, ale zazracne to zabralo (asi jsem proste doufala, ze kdyz to zabralo tolika mejm pratelum, tak uz to proste fungovat MUSI), nicmene asi po mesici zacalo byt vsechno ve starejch kolejich (alergie, migreny). nacez jsem tam sla znovu a uz to nezabralo..
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum