|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Tue 22.1.2008 16:40 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Thu 14.2.2008 16:06; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Tue 22.1.2008 16:54 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 9:39; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
|
Back to top |
|
|
Lenka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:13 Post subject: |
|
|
Tak někteří s za to můžou sami a někteří ne,to je jasné. Rozhodně je mi těch lidí celkem lít,jak vidím jak vybírají kontejnery,je to hrozné.Švagrová vyklízela skřín a co už nenosila tak dala do tašky a dala mi to ať to vyhodím do kontejneru.Já sem to položila vedle a během chvilky si to vzali.V Ostravě vím že ,,bydlí" u odry.Ale většinou jim nic nedám protože to chcou na chlast (přiznají se).
A to co řekla Lothorien tak stím nemůžu souhlasit.Taky máme byt v OS a můžem si být tak akorát jistí tím že nás zněj nikdo nevyhodi.Člověk nikdy nemůže vědět co se stane (vážná nemoc,nezaměstnání),člověk nebude mít na hypotéku poprvé,podruhé a potřetí příjde exekutor.Sice si to pojistí,ale ani to není 100%
Myslím že je velmi lehké stát se bezdomovcem.My snad máme štěstí v tom že mám vždy kam jít a rodinný dům rodičů bude jednou můj.Ale někdo takové vztahy v rodině nemá,někdo třeba žádnou rodinu nemá. |
|
Back to top |
|
|
Man of the world caballero
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:16 Post subject: |
|
|
od jedné slečny(tuším za Naděje nebo podobné org.) jsme slyšel informaci že asi 2/3 jsou propuštění lidé z vězení...takže si za to určitě sami nemůžou
Jasně že by měli mít možnost zařazení zpět do společnosti, ale stát přeci nemůže pořád všem dávat berličku, zvlášt když si za to jako v případě bývalých trestanců mohou sami.
neříkám že nejsou tací, kterí by neměli smůlu,velikou smůlu ale těch je minimum.
v naprosté většině mi jich líto není, občas dám někomu nějaké peníze,ale to málokdy. Myslím si že mnoho z nich prostě pracovat nechce a tohle je jejich určitý životní styl.
A fetákům a podobným existencím zájem pomáhat opravdu nemám a soucit k nim také žádný nechovám. _________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:26 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:28 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:30 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:31 Post subject: |
|
|
Já pořád nechápu jako na co reaguješ. Já sem nesouhlasila stím jak si řekla že ten co má byt nebo dům v OS tak se nemůže stát bezdomovcem.takže asi tak |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:31 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 9:40; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:33 Post subject: |
|
|
No tak si přečti pořádně co sem psala předtím,než začneš mít nesmyslné námitky. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:36 Post subject: |
|
|
to si myslim ze je slozity tema...
ale zrovna ti, co prodavaji NP jsou ta bezdomovecka "elita". ti, kteri jsou jeste schopni a ochotni se sebou neco delat.
bez domova se dneska muze ocitnout kazdej.. ale ono existuji furt podnajmy, i levne - nejaka jedna mistnost atd, pracovni prilezitosti jsou i kdyby to bylo kopani na stavbe a ono se tam vydelat da..
kdyz uz se na bezdomovce po par letech na ulici podivas nevis kdo to je, co byl nez se jim stal. vetsina ma v hlave vychlastanou diru, tezko soudit kdo se tam jak dostal ale taky si myslim ze kdyz je clovek aspon minimalne schopnej, bezdomovec z nej byt nemusi.
krom pripadu kteri se treba nenavratne zadluzi, prijdou uplne o vse.. a to mohli byt treba uspesni lide. ale to uz je zas trochu o necem jinym. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Shannon where no man has gone before
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:41 Post subject: |
|
|
k začátku diskuse - občas si NP koupím, ale zase když chodím do školy, vidím minimálně téhož prodejce dvakrát za den... takže většinu času probíhám kolem, ne že bych to jen hrála, ale spěchám doopravdy.
asi by mělo smysl pomáhat jednomu konkrétnímu apod., ale v současnosti někde v centru kromě prodavačů NP chtějí snad každý týden něco jako Bílou pastelku, příspěvky na dětský domov, na chráněné dílny, na boj proti rakovině, na boj proti AIDS... určitě je všechno potřebné, ale já se rozhodla přispívat cíleně, konrétně hl. do Afriky přes jednu organizaci, protože mám dojem, že tady mají bezdomovci pořád větší šance než hladové a nemocné děti v Africe. _________________
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI. |
|
Back to top |
|
|
henessy to je vsetko
|
Posted: Tue 22.1.2008 17:54 Post subject: |
|
|
U nas predavaju bezdomovci Nota Bene. Ja si ho sice nekupujem, myslim ze som si ho kupila len raz alebo dva krat, poznam toho pana ktory to predava, obcas si pokecame ale inak neprispievam bezdomovcom ked to chce vacsina na chlast a na cigarety.
Ja by som sla asi tiez do Tesca, alebo by som sa celu noc niekde tulala, tazko nato odpovedat _________________ mejk sam faking noiz
-----Memento-----
lesik:) |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Tue 22.1.2008 18:01 Post subject: |
|
|
smutné ...
nevim co na to říci, lidi bez domova jsou a budou. Casopis si obcas koupim, ale opravdu nemam moc to stesti na ne narazit.
Vzdycky s mamkou davame vic.
To mi pripomnelo, kdyz jsem byla v patek v Pardubicich. Tak jsem v noci musela cekat asi 2hodiny na vlak, tudiz jsme si s kamoskou uvelebily na jedine mozne lavicce. Vsechny byly totiz uz obsazene. Neskutecny pohled. Hlavne jsem mela to "stesti", že jsem byla svedkem rozporu mezi dvema bezdomoci, ktery si nadavali kvuli tomu, jak jeden druhemu zabral lavicku. A opravdu smutne bylo, kdyz jsem se divala, jak jeden chlap kupuje v automatu kavu, a pak ji rozleva dalsim trem zenam. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 Next
|
Page 2 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|