sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
lidé bez domova
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Tue 22.1.2008 16:40    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Theresa on Thu 14.2.2008 16:06; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
Lothórien
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Tue 22.1.2008 16:54    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 9:39; edited 1 time in total
Back to top
LadyCroft
bojovnice!!!

PostPosted: Tue 22.1.2008 16:55    Post subject: Reply with quote

Lothórien wrote:
Hm tak ja si zas myslim, ze pokud ma clovek byt, nemovitost tak se jen tak bezdomovcem nestane Smile Taky i proto chci svuj vlastni byt v osobku...
Protoze v zivote se vazne muze stat cokoli. Confused

přesně to jsem chtěla napsat. přinejhorším tě ten druhý musí vyplatit když už byt napůl. nehcápu jak právě můžou ty lidi končit na ulici protože je oškubal partner...to snad museli všechno napsat na něj? Rolling Eyes nechápu jak někdo tohle může udělat...

NP si nekupuji.nechodím tam, kde ho prodávají.jo, možná občas chodím okolo malého Tesca, ale tam ho prodává alkoholik a tomu na víno fakt přispívat nebudu. kdybych viděla, že NP prodává nealkoholik a nefeťák, asi si ho koupím

a kam bych šla?asi do nonstopáče a sála bych tam celou noc větráka za 15 kč
Lenka
kytky 3, meta: 1750

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:13    Post subject: Reply with quote

Tak někteří s za to můžou sami a někteří ne,to je jasné. Rozhodně je mi těch lidí celkem lít,jak vidím jak vybírají kontejnery,je to hrozné.Švagrová vyklízela skřín a co už nenosila tak dala do tašky a dala mi to ať to vyhodím do kontejneru.Já sem to položila vedle a během chvilky si to vzali.V Ostravě vím že ,,bydlí" u odry.Ale většinou jim nic nedám protože to chcou na chlast (přiznají se).

A to co řekla Lothorien tak stím nemůžu souhlasit.Taky máme byt v OS a můžem si být tak akorát jistí tím že nás zněj nikdo nevyhodi.Člověk nikdy nemůže vědět co se stane (vážná nemoc,nezaměstnání),člověk nebude mít na hypotéku poprvé,podruhé a potřetí příjde exekutor.Sice si to pojistí,ale ani to není 100%
Myslím že je velmi lehké stát se bezdomovcem.My snad máme štěstí v tom že mám vždy kam jít a rodinný dům rodičů bude jednou můj.Ale někdo takové vztahy v rodině nemá,někdo třeba žádnou rodinu nemá.
Back to top
Man of the world
caballero

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:16    Post subject: Reply with quote

od jedné slečny(tuším za Naděje nebo podobné org.) jsme slyšel informaci že asi 2/3 jsou propuštění lidé z vězení...takže si za to určitě sami nemůžou Rolling Eyes
Jasně že by měli mít možnost zařazení zpět do společnosti, ale stát přeci nemůže pořád všem dávat berličku, zvlášt když si za to jako v případě bývalých trestanců mohou sami.
neříkám že nejsou tací, kterí by neměli smůlu,velikou smůlu ale těch je minimum.
v naprosté většině mi jich líto není, občas dám někomu nějaké peníze,ale to málokdy. Myslím si že mnoho z nich prostě pracovat nechce a tohle je jejich určitý životní styl.
A fetákům a podobným existencím zájem pomáhat opravdu nemám a soucit k nim také žádný nechovám.
Lothórien

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:26    Post subject: Reply with quote

ed

Back to top
Lenka

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:28    Post subject: Reply with quote

Tohle teda nechápu
Back to top
Lothórien

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:30    Post subject: Reply with quote

ed

Back to top
Lenka

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:31    Post subject: Reply with quote

Já pořád nechápu jako na co reaguješ. Já sem nesouhlasila stím jak si řekla že ten co má byt nebo dům v OS tak se nemůže stát bezdomovcem.takže asi tak
Back to top
Lothórien

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:31    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 9:40; edited 1 time in total
Back to top
Lenka

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:33    Post subject: Reply with quote

No tak si přečti pořádně co sem psala předtím,než začneš mít nesmyslné námitky.
Back to top
Kyo
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:36    Post subject: Reply with quote

to si myslim ze je slozity tema...

ale zrovna ti, co prodavaji NP jsou ta bezdomovecka "elita". ti, kteri jsou jeste schopni a ochotni se sebou neco delat.

bez domova se dneska muze ocitnout kazdej.. ale ono existuji furt podnajmy, i levne - nejaka jedna mistnost atd, pracovni prilezitosti jsou i kdyby to bylo kopani na stavbe a ono se tam vydelat da..

kdyz uz se na bezdomovce po par letech na ulici podivas nevis kdo to je, co byl nez se jim stal. vetsina ma v hlave vychlastanou diru, tezko soudit kdo se tam jak dostal ale taky si myslim ze kdyz je clovek aspon minimalne schopnej, bezdomovec z nej byt nemusi.

krom pripadu kteri se treba nenavratne zadluzi, prijdou uplne o vse.. a to mohli byt treba uspesni lide. ale to uz je zas trochu o necem jinym.
Shannon
where no man has gone before

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:41    Post subject: Reply with quote

k začátku diskuse - občas si NP koupím, ale zase když chodím do školy, vidím minimálně téhož prodejce dvakrát za den... takže většinu času probíhám kolem, ne že bych to jen hrála, ale spěchám doopravdy.
asi by mělo smysl pomáhat jednomu konkrétnímu apod., ale v současnosti někde v centru kromě prodavačů NP chtějí snad každý týden něco jako Bílou pastelku, příspěvky na dětský domov, na chráněné dílny, na boj proti rakovině, na boj proti AIDS... určitě je všechno potřebné, ale já se rozhodla přispívat cíleně, konrétně hl. do Afriky přes jednu organizaci, protože mám dojem, že tady mají bezdomovci pořád větší šance než hladové a nemocné děti v Africe.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
Back to top
henessy
to je vsetko

PostPosted: Tue 22.1.2008 17:54    Post subject: Reply with quote

U nas predavaju bezdomovci Nota Bene. Ja si ho sice nekupujem, myslim ze som si ho kupila len raz alebo dva krat, poznam toho pana ktory to predava, obcas si pokecame ale inak neprispievam bezdomovcom ked to chce vacsina na chlast a na cigarety.
Ja by som sla asi tiez do Tesca, alebo by som sa celu noc niekde tulala, tazko nato odpovedat
Back to top
mamba
Alexithymia

PostPosted: Tue 22.1.2008 18:01    Post subject: Reply with quote

smutné Sad ...
nevim co na to říci, lidi bez domova jsou a budou. Casopis si obcas koupim, ale opravdu nemam moc to stesti na ne narazit.
Vzdycky s mamkou davame vic.
To mi pripomnelo, kdyz jsem byla v patek v Pardubicich. Tak jsem v noci musela cekat asi 2hodiny na vlak, tudiz jsme si s kamoskou uvelebily na jedine mozne lavicce. Vsechny byly totiz uz obsazene. Neskutecny pohled. Hlavne jsem mela to "stesti", že jsem byla svedkem rozporu mezi dvema bezdomoci, ktery si nadavali kvuli tomu, jak jeden druhemu zabral lavicku. A opravdu smutne bylo, kdyz jsem se divala, jak jeden chlap kupuje v automatu kavu, a pak ji rozleva dalsim trem zenam.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum