|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lolita konec
|
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Mon 31.1.2011 17:19 Post subject: |
|
|
neví tu někdo (Ester?) jak je to se studiem psychologie v Brně? Konkrétně mi jde o to, jestli jsem stejně plnohodnotný psycholog po absolvování FSS i po absolvování FF. Na jejich stránkách píšou, že psychologie na fildě je zaměřena spíše klinicky a obecně, na FSS pak spíš vývojová a sociální psychologie. Ale chápu to dobře, že přesto jsem i z FSS schopná dělat klinickou psychologii? Zvažuju totiž, že na FF nebudu podávat přihlášku, protože bych musela dělat oborový test. Tu psychologickou část bych asi zvládla, ale je tam i biologie a mám pocit, že v té době (těsně před maturou) by toho na mě bylo celkem hodně přibrat si k tomu všemu ještě biologii, kterou bych se musela naučit.. |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 31.1.2011 19:32 Post subject: |
|
|
violet, po absolvování FSS bys kliniku dělat nemohla. a té biologie na přijímačky na fildu je maličko _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 31.1.2011 20:06 Post subject: |
|
|
mě právě přišlo, že je tam toho hodně. Co tam vlastně teda je? Genetika, vývoj, biologie člověka?
A co teda po FSS dělat jde? Jenom vyloženě třeba takový ty partnerský poradce, pedagogický poradce apod? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 31.1.2011 20:17 Post subject: |
|
|
nepamatuju si to asi přesně, přece jen už je to celkem dlouho, ale mám pocit, že tam byla ta genetika, buňky, z člověka nervová soustava, smysly, žlázy s vnitřní sekrecí... jestli to není napsané na stránkách FF MU, tak mrkni na www.psych.upol.cz, tam to určitě u informací o přijímacím řízení je, a pochybuju, že by se to mezi školami nějak zásadně lišilo
podle mě v podstatě všechno, kromě té kliniky, takže poradenství, školního psychologa, personalistiku, psychologii reklamy, koučink, v jakémkoliv sociálním centru, metodika prevence, vojenského psychologa, vězeňského psychologa, zážitkovou pedagogiku a teambuilding, na pracáku atd. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali.
Last edited by Ester on Mon 31.1.2011 21:03; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lolita konec
|
Posted: Thu 3.2.2011 18:24 Post subject: |
|
|
pokud jsem to pochopila spravne (coz hrozne doufam, ze jo!), tak na prijimackach na ff uk si muzes vybrat jestli zsv nebo biologie. ja teda volim zsv:) |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 3.2.2011 20:56 Post subject: |
|
|
já mám dojem, že violetku zajímá jen Brno _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 9.2.2011 8:41 Post subject: |
|
|
jj, já se hlásím jen do Brna. O Praze jsem taky uvažovala (a tu volbu mezi zsv a biologií vám teda závidím!) ale vzhledem k tomu, že v Brně mám bydlení, zázemí ap tak, tak jsem usoudila, že do Prahy nepůjdu.
Jinak jsem se přihlásila i na FF a prostě tu biologii zkusím nějak zvládnout. Doufám, že se dostanu aspoň na jednu tu psychologii. |
|
Back to top |
|
|
sadlos kytky 0, meta: 25
|
Posted: Tue 19.2.2013 9:26 Post subject: |
|
|
violetka wrote: | jj, já se hlásím jen do Brna. O Praze jsem taky uvažovala (a tu volbu mezi zsv a biologií vám teda závidím!) ale vzhledem k tomu, že v Brně mám bydlení, zázemí ap tak, tak jsem usoudila, že do Prahy nepůjdu.
Jinak jsem se přihlásila i na FF a prostě tu biologii zkusím nějak zvládnout. Doufám, že se dostanu aspoň na jednu tu psychologii. |
Povedlo se tam nakonec dostat? Psychologie mě dost láka, takže scháním co nejvíce informací... Rád bych někomu napsal, kdo tam osobně je... předem díky. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2
|
Page 2 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|