View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lilith :faitilhiér:
|
Posted: Sun 16.12.2007 19:15 Post subject: |
|
|
Tak knížku jsem nečetla, film jsem už viděla a nijak nadšená z toho nejsem. Není to špatný, ale přijde mi to moc dětský a na další díly už určitě nepůjdu _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
Leňula Feet planted firmly in the sky
|
Posted: Sun 16.12.2007 19:44 Post subject: |
|
|
toho jsem se presne bala... protoze ta knizka mi prijde jeste min detska nez harry potter... a presne jsem se desila, ze tomu udelaji to, co prvnimu HP, kdy v tom filmu to vypadalo jak pro maly haranty. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 16.12.2007 19:54 Post subject: |
|
|
no jazykove je to rozhodne slozitejsi nez HP...a nektery sceny (treba boj ioreka s iofurem) jsou tam podany celkem dost brutalne... _________________ I will kill you so hard you will die to death!
“We don’t need a list of rights and wrongs, tables of dos and don’ts: we need books, time, and silence. Thou shalt not is soon forgotten, but Once upon a time lasts forever.” |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 16.12.2007 19:59 Post subject: |
|
|
Aha, tak koukám, že bych si na knížce nejspíš spravila chuť _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 16.12.2007 20:05 Post subject: |
|
|
no, pokud ji budes cist v originale, tak rozhodne... preklad mi prisel trochu nestastny, ale necetla jsem to cele, jen prvni stranku, tak treba to neni tak zly... _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 16.12.2007 20:06 Post subject: |
|
|
v originále to asi bohužel nehrozí .. a pokud jo, tak to mám tak na rok _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 16.12.2007 20:09 Post subject: |
|
|
ale zas lenore rikala, ze ten preklad neni nijak zly... a asi ma pravdu, je to prece lenore... dala bych tomu sanci... (a ted jsem malem byla desny prase a napsala "dala bych tomu pokus" - anglicismus jak prase, nebyla bych dobry prekladatel... ) _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 16.12.2007 20:27 Post subject: |
|
|
Tak to já bych nebyla žádný překladatel _________________ Proč on? Protože se nám chtělo... |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 17.12.2007 7:44 Post subject: |
|
|
No tak dětský fakt neee... teda já bych z toho jako dítě měla asi dost noční můry a nakonec bych to asi ani nepochopila
Ještě ten první díl je relativně pro děti, i když teda ten konec a pokusy na dětech.. já jsem měla dost a to už jsem velká
Překlad se asi dá, když jsem to přečetla Dokonce jsou teď už dva, tak můžeš vybírat (ale Leni, odkud máš ten originál? ) _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 17.12.2007 8:45 Post subject: |
|
|
lenore - kupovala jsem ho v bigbenu. maji jich tam docela dost, asi po necelych trech stech... je to paperback. _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 17.12.2007 20:26 Post subject: |
|
|
No tak film je teda fakt špatnej Jediný dobrý jsou medvědi a Nicole, jinak to s knihou nemá moc společného. Lord Asriel je tam vykreslenej jako hodňoučkej dobrosrdečnej tatínek, všechno je to hezky rozdělený na hodný a zlý (asi aby se to dětem nepletlo), při soubojích se neobjeví ani kapka krve, o prachu jsou tam asi tak dvě zmínky... vůbec to nedává smysl
A idylický konec je už fakt moc... všechno završeno strašnou "slaďákovou" hudbou
No nic, ale snaha byla, dětem se to možná bude líbit.
Jo Leni, mám všechny tři díly ve wordu, kdybys chtěla... _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 17.12.2007 20:29 Post subject: |
|
|
prosim... v angline? potrebuju si je koupit, ale radsi bych to nechala na leden... i kdyby to bylo cesky, sem s tim!!! _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 17.12.2007 20:30 Post subject: |
|
|
a co iofurova odletajici celist a jeho jazyk plazici se jeho otevrenym hrdlem? to mi nerikej, ze to zvladli bez kapky krve! _________________ I will kill you so hard you will die to death!
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 17.12.2007 20:35 Post subject: |
|
|
Jo, v originále, chceš to poslat na mail?
No taky jsem koukala, vyřešili to šalamounsky tak, že se mu Iorek zakousne do krku, on padne na zem a už na něj není vůbec záběr. Efekt asi jako kdyby se zakousl do polštáře _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|