|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Zahrádkaříte rádi? |
Jasně! Ovoce z vlastní zahrádky, vůně posekanýho trávníku, sbírání šneků po dešti...prostě nádhera! |
|
31% |
[ 14 ] |
Ne, je to zbytečná práce pro nic za nic. Proč makat na zahradě, když si hezkou kytku i ovoce můžu koupit |
|
11% |
[ 5 ] |
Chtěla bych, musí to být skvělé, ale bohužel nemám zahradu/čas. |
|
40% |
[ 18 ] |
Nic o tom nevím a nezaujalo mě to.. |
|
17% |
[ 8 ] |
|
Total Votes : 45 |
|
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Sat 30.5.2009 17:26 Post subject: Rostliny, kytky, zahrady |
|
|
tohle téma mi tu chybí
Last edited by Shrew on Tue 15.9.2015 17:56; edited 5 times in total
|
|
Back to top |
|
|
Alshwarya kytky 8, meta: 21650
|
Posted: Sat 30.5.2009 17:40 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Alshwarya on Fri 5.3.2010 19:20; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sat 30.5.2009 17:42 Post subject: |
|
|
tak mě toho taky moře chcípne
přisuzuju to okolnímu prostředí, nikoliv sobě (suchej vzduch, průvan, špatný feng šuej... ) _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Alshwarya kytky 8, meta: 21650
|
Posted: Sat 30.5.2009 17:45 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Alshwarya on Fri 5.3.2010 19:21; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Siddalae kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sat 30.5.2009 19:32 Post subject: |
|
|
Shrew dobrý téma
Zahrádkařím ráda, rodiče mají velkou zahradu plus máme chatu. Strašně ráda pracuju na zahradě, š´tourám se v hlíně. Nejradši ze všeho stříhám stromy uschlý kytky nebo prostě cokoliv, hlavně když můžu stříhat a tvarovat. Chodím nakupovat semínka v Praze do specializovaného obchodu. Na podzim mám ráda hrabání listí na podzim. Nevadí mi jakékoliv práce na zahradě
Jinak traktůrek nemáme ale zase si myslím že v nějakým obchodě (třeba Honda) by ti určitě porodili možná by ti i nechali vyzkoušet. _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
Rage If life deals you lemons, make lemonade.
|
Posted: Sat 30.5.2009 20:30 Post subject: |
|
|
Nemám rád zahradu (a k tomu ten tón toho Šmouly)
Je tam hmyz, kterej porad otravuje a stipe a kouse a leze po mně. Brrr a jeste v hlíně to leze a taky žížaly a tak.
Na naší zahradě v chatě jsem spala asi dvakrát a víc a už mě tam nikdo neuvidí. Jako zahrádkový jídlo sním, dokonce tam občas jedu i grilovat, ale prostě...mám fobii z hmyzu a nemůžu tam bejt, natož se rýpat v hlíně (a ještě špínu za nehtama )
Ale máme tam vydru v potůčku, na tu se chodím dívat |
|
Back to top |
|
|
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
|
Back to top |
|
|
Siddalae kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sat 30.5.2009 20:50 Post subject: |
|
|
ještě jsem zapomněla napsat, že nepoužíváme žádné chemické postřiky ani hnojiva. buď ničím nestříkáme nebo biopreparáty. máma 2 knihy o biozahradách a těmi radami se řídí a něco opravdu funguje _________________ neměli na guláš přesto byli nejbohatší na zemi protože neznali závist jež blahobyt promění v mindráky |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sat 30.5.2009 21:01 Post subject: |
|
|
co sa tyka sekaciek my mame klasicku rucnu elektricku, na nasu zahradku by ten mini traktor bol na nic, na tych mensich castiach kde sa da vyvalit, to je malo, a sad, tam mame stromy, takze pomedzi ne by to neslo.
a ta rucna je perfektna, ide to s nou ako po masle. sa pamatam ked sme pred 10 rokmi kosili kosou, to bola zaberacka ja som teda pokosila vzdy dva metre a mala som dost
mali sme aj taku na kolieskach ako vozik to vyzeralo, ale tiez nanic teda, ta rucna je najlepsia. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sat 30.5.2009 21:24 Post subject: |
|
|
sun, siddale, to jsem netušila že právě vy byste měly kladný vztah k zahradám, to mě těší!
jinak já sekám taky povětšinou kosou (bojím se velkých sekaček s těmi obřími noži ale potřebovala bych kosy dvě-pro praváky i leváky, abych vždyky neměla jen jeden biceps:)))) _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sat 30.5.2009 21:26 Post subject: |
|
|
jinak samozřejmě fotky našich zahrádek či pěstitelských uspěchů jsou vítány!
vím, trochu alternativní tréma pro mladé uživatelky aorty, ale....tak ať to tu není pořád jen o módě a o výcvacích _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Sat 30.5.2009 22:10 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Tue 7.7.2009 15:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sat 30.5.2009 22:18 Post subject: |
|
|
Tak my jsme dneska s přítelem napůl koupili velikou zahradu (1000 m2). Je na ni malá chatičky (jeden pokoj je zděný s krbem) a dřevěný přístavek (kuchyň). Velkou část zahrady tvoří svah (je hned za chatkou), vypadá to tam jak v lese, nahoře je malý palouček - špatně se to popisuje.
Bude tam hrozně moc práce, letos to do kupy pořádně nedáme, máme velké plány.
Co ale mít rozhodně nebudeme, jsou záhony zeleniny a ovoce, jediné co na zahradě máme jsou ovocné stromy (co už tam byly) a my zasadíme jahody, hrášek a kopr plus bych chtěla ještě já brokolici. Jinak tam bude mít přítel svoji exotiku - asiminy, fíkovníky, přeneseme tam moruši, atd. Mandloň nám asi zůstane na staré zahrádce, ale jinak všechny ty jeho nesmysly, včetně rajčenek a banánovníků půjdou na novou. |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Sat 30.5.2009 22:36 Post subject: |
|
|
tak já bohužel doma zahradu nemám, ale zato bych si ráda udělala zahrádku za oknem
až seženu někde vrtačku a navrtam držák na truhlíky, tak budu maximálně ráda... zatím si jen tak za oknem pěstuji fialky, pažitku a petrželku.
doma mam palmičku z Ikey, zatím jsem nezjistila jak na ní, ale alespoň jí zatím každý den zalévám
jinak musím mít doma čerstvé květiny, jinak jsem nesvá..mam naštěstí lidičky (spíš človíčka), který mi vždycky nějakou přinese a když ne tak něco dostanu ze zahrádky od kamarádky rodičů nebo si nějakou někde natrhám, mam hrozně různých váz a tak
prostě kytičky,to je moje... ještě bych chtěla nějakou další malou vysokou palmičku, ale to až časem
jinak bych hrozně ráda měla nějaké své políčko kde bych si pěstovala pažitku a petrželku a rajčátka, ty mi vždycky hrozně bavily, měla jsem ráda když jsem viděla jak rostou a rudnou... _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 ... 46, 47, 48 Next
|
Page 1 of 48
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|