sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Ztrácíte při jednání s lidmi hlavu?+asociálové :)

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Shrew

PostPosted: Wed 15.4.2009 20:20    Post subject: Ztrácíte při jednání s lidmi hlavu?+asociálové :) Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek

Last edited by Shrew on Sat 23.6.2012 9:44; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message  
Rose Madder
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950

PostPosted: Wed 15.4.2009 20:23    Post subject: Reply with quote

tak moje práce vyžaduje jednat s lidmi dnes a denně, takže s tímhle problém fakt nemám Smile
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 15.4.2009 20:31    Post subject: Reply with quote

Shrew, tak to mám stejně Embarassed Komunikace s cizíma lidma je pro mě horor a nevím kde jako jednou pracovat s tímhle. Dokonce jsem dneska chtěla podobný téma založit Shocked Laughing Třeba dneska jsem našla na stránkách ZOO v Lešné, že shánějí brigádníky, kteří by prováděli návštěvníky po areálu, dávali jim informace atd. a bylo tam, že požadují výborné komunikační schopnosti. Přitom taková brigáda by mohla být super, ale já žádné komunikační schopnosti nemám Confused Nedokážu mluvit s NIKÝM cizím aniž bych se vyjadřovala jak mentál, zakoktávala se, zapomněla půlku věcí, co potřebuju, nezačervenala se a nedejbože se musela ozvat a dupnout si. A navíc mě většinou lidi prostě štvou a nejraději bych bydlela na samotě u lesa a setkávala se jen s přáteli. Máme to asi v rodině, mamka je ještě větší sociofobik a asociál než já, děda taky, akorát babička je rázná a s nikým nemá problém, škoda, že nejsem po ní Sad
Back to top
hope
Válenka Domácí

PostPosted: Wed 15.4.2009 20:33    Post subject: Reply with quote

mám samotu ráda, jednat s lidmi mi nevadí, necítím se nějak rozrušená, přijde mi to normální,dokonce si myslim, že jsem i sama sebou.
Back to top
Nera
v zahradě oka hurikánu, přes oceán věků

PostPosted: Thu 16.4.2009 6:48    Post subject: Reply with quote

JÁjenJÁ
kytky 6, meta: 7450
kytky 6, meta: 7450

PostPosted: Thu 16.4.2009 8:54    Post subject: Reply with quote

Rose Madder wrote:
tak moje práce vyžaduje jednat s lidmi dnes a denně, takže s tímhle problém fakt nemám Smile

mám to stejně.
Občas sice cítím, že mi rupají nervy, ale to není tím, že bych si sama nevěděla rady jak dál, spíš ty lidi mě neuvěřitelně vytáčí, jejich blbost

O. Wilde
Back to top
Tevi.
kytky 8, meta: 19650
kytky 8, meta: 19650

PostPosted: Thu 16.4.2009 9:21    Post subject: Reply with quote

Tak já to mám jako Exi.
A je fakt hrůza, když třeba pět minut stojím před krámem a rozhoduju se, jestli tam jít nebo nejít. Musím mít připravenou každičkou větičku, kterou mám říct (jen bože ne improvizace!) a pak se hrozně bojím, že něco zapomenu, zakoktám se, a tak, což se mi většinou stává.
Nejhorší bylo, když jsem byla jednou zkoušená, myslím, že to bylo z ekonomiky, a já hrozně koktala, nemohla najít ta správná slova, vypadala jsem jak někdo, kdo má slovní zásobu složenou tak ze sto slov.. a učitel mě pak posadil s tím, že je to hrozný a že mám víc číst, že to vypadá, že jsem v životě nevzala do ruky jedinou knihu. To mě hrozně rozházelo, jelikož čtu opravdu hodně a troufám si říct, že nejvíc z celé třídy (možná i školy), protože jako jediná čtu všechnu povinnou četbu a ještě čtu hodně knih okolo, takže jsem se cítila ukřivděná a naštvaná, že nařkl toho nepravého.
Ale zajímalo by mě, čím to je. Někdo nečte vůbec, ale vyjadřuje se skvěle a má i dobrou slovní zásobu, já čtu hodně a pak to vypadá, že jsem absolutní nevzdělanec, když mám s někým komunikovat.

* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.**
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 16.4.2009 9:32    Post subject: Reply with quote

Tevi, to je blbec, to si taky mohl odpustit Rolling Eyes Co to má společného s vyjadřováním? Já čtu taky hromady knih, slovní zásobu mám dobrou, píšu povídky, prostě stejně jak ty, ale v mluvené řeči a před cizíma prostě nastane blok. Při zkoušení se teda ještě držím, protože na tom záleží jakou člověk bude mít známku, ale taky bych nejradši vždycky jen všechno odhrkala a měla to co nejdřív za sebou.
A ta práce mě štve. V poslední době mi přijde, že tyhle věci (a spoustu dalších) požadujou snad i na uklízečku Confused
Back to top
LadyCroft
bojovnice!!!

PostPosted: Thu 16.4.2009 9:47    Post subject: Reply with quote

Shrewečko, máme to stejně...já taky všude z rozrušení nechávám věci..kabelky, desky, učení.. ale u mně je to spíš roztržitostí.

co se týče jednání s lidmi, tak já jsem se naučila se chovat profesionálně i když je na mně někdo nervní a ječí na mně...ale zase si hodně ulevim na jeho účet když odejde Mr. Green
Shrew

PostPosted: Thu 16.4.2009 9:54    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Shrew on Sun 17.6.2012 18:09; edited 1 time in total
Back to top
Grapefruita
believes in a perfect love

PostPosted: Thu 16.4.2009 10:04    Post subject: Reply with quote

Tak ja nejsem nesnasenliva, ale mam rada svuj klid. Mr. Green
Ze jsem asocial, to bych si taky nemyslela, i kdyz je fakt, ze v posledni dobe zamerne spolecnost moc nevyhledavam, rada jsem za to a za ty, co mam doma Wink Ale samozrejme obcas nekam jdu.

A jinak to vystupovani na verejnosti - to taky nesnasim. Delala jsem nedavno pohovor na telemarketing (nakonec jsem tam ale delat nesla, protoze to bylo zalostne placene a na me by to byl velky stres)...kdyz jsem tam prisla, velka mistnost, v cele personalistka a asi 20 lidi - ouha. Jeste mi skoro "vynadala", ze jdu pozde. Uvazovala jsem nejdriv, ze reknu, ze jdu na zachod a zdrhnu Embarassed Laughing Ale pak jsem to tam tedy vydrzela. Meli jsme se nejprve kazdy prede vsemi predstavit, pak precist jazykolam a nakonec jeste ukazat, jak bychom propagovali nejaky vyrobek. A mne sice busilo srdce, ale jazykolam jsem precetla snad nejlepe ze vsech Shocked a u te prezentace mi taky jela huba nevidane. Nicmene rad tyhle situace nema asi nikdo (krome nejakych hercu a vubec exhibicionistu, ale ted bych rekla, ze je pomalu).

ed - Shrew, a prave - cim dele je clovek sam, tim mene se mu mezi lidi chce a boji se vic...mam stejnou zkusenost Confused Asi to chce nejmin jednou tydne nekam "cvicne" jit a zbavovat se tak strachu a aspon trochu tu asocialnost korigovat Smile
Back to top
pam
kytky 7, meta: 12650
kytky 7, meta: 12650

PostPosted: Thu 16.4.2009 10:11    Post subject: Reply with quote

...

Last edited by pam on Wed 29.4.2009 15:40; edited 2 times in total
Back to top
šruu
Guest

PostPosted: Thu 16.4.2009 10:51    Post subject: Reply with quote

[quote="pam"]
A neumím hlavně moc reagovat. Když je nějaká situace, kde musím "improvizovat", tak si většinou nevím rady. Pak odejdu a najdenou mě napadá spousta věcí, co jsem měla říct.
quote]

jo,přesně tohle mám taky:))

ale jinak já se nebojím jednat, básničku řeknu baví mě víc s lidma mluvit, než třeba psát maily:) ale, prostě zapomenu na milion věcí co jsem chtěla:)))
Back to top

Shrew

PostPosted: Thu 16.4.2009 10:52    Post subject: Reply with quote

[quote="šruu"]
pam wrote:

A neumím hlavně moc reagovat. Když je nějaká situace, kde musím "improvizovat", tak si většinou nevím rady. Pak odejdu a najdenou mě napadá spousta věcí, co jsem měla říct.
quote]

jo,přesně tohle mám taky:))

ale jinak já se nebojím jednat, básničku řeknu baví mě víc s lidma mluvit, než třeba psát maily:) ale, prostě zapomenu na milion věcí co jsem chtěla:)))

to já, odhlásilo mě to
rohypnol--ka
kytky 3, meta: 1650
kytky 3, meta: 1650

PostPosted: Fri 17.4.2009 10:35    Post subject: Reply with quote

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum