|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Souhlasíte s eutanázií? |
Ano |
|
85% |
[ 29 ] |
Ne |
|
14% |
[ 5 ] |
|
Total Votes : 34 |
|
Author |
Message |
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Wed 8.4.2009 12:01 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Thu 9.4.2009 17:06 Post subject: |
|
|
tak ja bych pomerne ostre rozdelila eutanazii v pripade uniku nesnesitelne bolesti u nevylecitelne/smrtelne choroby,
a pripadu kdy je vyzadovana eutanazie jako nasledek narusene psychiky!
je mi jasne, ze nekdo muze namitnout, ze nekdy se to tezko oddeluje, ale i tak je potreba se alespon snazit tem psychicky nemocnym pomoci
pokud se k tomu postavime tak, ze eutanazie je pro vsechny, kdo to prani vyslovi, tak se dostanem do pekneho maleru, kdy budem pomahat umrit treba "odlozenym" starym lidem, ktere daleko vice trapi pocit toho, ze jsou na obtiz, nez ze by se treba bali "pomaleho" umirani, takze nez aby sve deti "otravovali, tak radeji pozadaj o eutanazii...
a tohle je podle me pripad i te zeny, co ji umira manzel - je to pripad pro psychiatra a ne pro eutanazii!! |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 9.4.2009 17:21 Post subject: |
|
|
Souhlasím se zuzou. Nechci zlehčovat psychické utrpení a chápu, že smrt manžela je strašná bolest, ale vždycky jsem měla eutanazii spojenou s posledním stádiem rakoviny nebo dalších fyzických nemocí. Toto mě překvapuje. Třeba se do té paní nedokážu vžít, ale taky myslím, že by měla vyhledat kvalitního psychiatra, věřím, že i ta největší psychická bolest se jednou otupí a ona ještě bude ráda, že žije...manžela může mít přeci navždy v srdci, ale tím život nekončí. Taky kde bychom byli, kdyby o eutanazii požádal každý komu zemře manžel/partner/dítě? |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 9.4.2009 19:06 Post subject: |
|
|
E.x.i.l.i.a wrote: | Taky kde bychom byli, kdyby o eutanazii požádal každý komu zemře manžel/partner/dítě? |
Tak když se dotyžný/á bude po smrti blízkého chtít zabít, stejně to udělá... Ale požádat v takové situaci o eutanázii může být fakt jenom volání o pomoc, takže to, co říká zuza, je dost k věci. Jen bych nechtěla být v kůži toho, kdo o tom bude rozhodovat._________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 9.4.2009 22:35 Post subject: |
|
|
S eutanázii souhlasím ve všech případech, kdy si o ní člověk osobně požádá, jak se svým životem naložíme je volba každého z nás a nemělo by se řešit, zdali je např. pětka z matematiky dostatečný důvod nebo ne, každý má hranici únosnosti jinde a je nemístné aby ostatní určovali co daný jedinec ještě snese a co už ne... Takže vyhovět. _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 9.4.2009 22:56 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Thu 9.4.2009 23:18 Post subject: |
|
|
No vidíš to, já myslím, že by to byl nakonec dobrý kšeft:)Dobrá polovina lidí by si to rozmyslela jen při pohledu na tu frontu ztroskotanců jdoucích si pro poslední šlehu, k ještě nějakého cynického uředníka k přepážce, co by otráveně odsekával "tady mi to podepiště a počkejte si až budete na řadě" a možná by to na nohy postavilo i toho umirajícího manžela. _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Fri 10.4.2009 22:24 Post subject: |
|
|
Nocturmas wrote: | já myslím, že by to byl nakonec dobrý kšeft:) | to je prave ten problem - kazdy kseft casem potrebuje marketing a reklamu a pak je opravdu problem rozlisit co lidi opravdu chteji a co si porizuji jen proto ze maj pocit, ze by meli
ja mam strach ze vzorce, kdy okoli mi bude davat najevo, ze jsem k nicemu, zbytecna, stara, nemocna, a tak by se sluselo pozadat o eutanazii, pak si o ni budou zadat lidi, kteri si budou rikat "vzdyt to delam pro sve milovane deti, ulevi se jim, kdyz uz tady nebudu", ale vnitrne takovy clovek bude nestastny, osamely smutny a "volajici" po zajmu a pomoci a "jinem zivote"
proto si dokazu predtavit jak dat ramec eutanazii jen z fyzickych duvodu neslucujicich se s dalsim zivotem, uleve od bolesti ve zdlouhavem konci
vse osatni si nedovedu predstavit jakymi parametry to osetrit, aby to nebylo spis ke skode nez k uzitku |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
|
Page 7 of 7
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|