|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Pecičko! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mamba Alexithymia
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14844
|
Posted: Tue 7.4.2009 16:33 Post subject: |
|
|
s Asii souhlasim, ale italska mi prave pridjde dost dobra, myslim tim ale ty lepsi pizzerie a restaurace.
Je jasný, že když budeš mít v nabídce v hospodě takový boršč, tak to bude rajská.
proti Babicovi mam hodne, za prve on a jeho vizaz spojena s kuchyni se mi fakt prici a jako pardon, ale na co jsou takovy recepty typu uvarit parky, kdyz to zvladne kazdy sam.
Posledni dobou se podle meho cesi zacali stravovat lip, takze tyhle navraty k mastnym vyrobkum bych zakazala. Ale tak to je podle meho) |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 29910
|
Posted: Tue 7.4.2009 16:41 Post subject: |
|
|
Tak hodiny nevyvařuju teda nikdy.
Ale když si chci jenom něco rychle udělat k obědu, tak to nemusí být vůbec nezdravý (i když zrovna na zdravou výživu teda nedbám), ani ošklivý, ani podivný... jako to co jsem viděla u toho Babici (teď jsem si s ním pustila dvě videa a teda čumím )
Je přece spousta rychlých, snadných a elegantních jídel, tak na co vymýšlet takové patlaniny ala pejsek s kočičkou. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Toyen kytky 2, meta: 700
Joined: 25 Feb 2009 Posts: 695
|
Posted: Tue 7.4.2009 16:42 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14088
|
Posted: Tue 7.4.2009 18:53 Post subject: |
|
|
no, hlavně babica je ohledně tý rychlosti vcelku slušnej demagog. jako rychlých receptů tam tolik nemá. třeba mi utkvělo nějaký pseudoukrajinský jídlo, kde měl mletý, zelí, brambory, mrkve...prostě kotel zeleniny a furt opakoval, jak je to rychlý, dobrý a udělejte si to doma. jasně, když on tam má v miskách všechno oloupaný a nakrájený, tak se mu to dělá. stejný případ byl třeba jeho ratatule tarantule. tohle fakt nejsou ideální jídla na rychlou přípravu.
ale jinak ho žeru, protože to jsou fakt nápady, co by mě nikdy nenapadly. ale zkoušet to nebudu.
a pohlreichovu oblohovou vysazenost chápu. vaření taky podléhá určitým trendům a ta obloha prostě je, jak kdybysme doteď nosili mrkváče.
Lenore wrote: | A ruku na srdce, nepřijde mi, že by většina kuchařů byla do toho bůhvíjak zapálená, na učňák šli, protože jim nějak nic jinýho nezbylo, v práci si to odkroutěj a hlavně, aby už měli padla (samozřejmě určitě ne všichni, ale mám pocit, že je jich dost). |
jj, přesně. proto jsem vždycky mile překvapená, když v tom pořadu ten kuchař fakt umí a chce vařit. |
|
Back to top |
|
|
indulona kytky 6, meta: 7450
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 7319 Location: Malé velké město
|
Posted: Tue 7.4.2009 19:01 Post subject: |
|
|
Jakmile nemám na talíři zelíčko, tak má to jídlo o bod nižší hodnocení...a ještě mrkev...ostatní oblohu klidně ať zruší, ale tyhle dvě věci, na ty nedám dopustit |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 21743
|
Posted: Tue 7.4.2009 19:18 Post subject: |
|
|
kvalita jídel by se měla zvyšovat, to je bezpochyby. příloha jako taková může být dobrá nebo hnusná v závislosti na kvalitě restaurace. Ale podle mého názoru by tam být měla.
Většinou je ta trocha mrkve máloco ze zeleniny za den sním a tak jsem ráda, že to tam je.. smozřejmě otázka kvality je zase někde jinde. Jako zakazovat oblohu je nesmysl, jen proto, že ji většinou lidi šidí nebo že se jí češi přejedli v laciných bufetech...
nebo bych navrhla dávat oblohu vedle na talířek jako salátek.
To by bylo praktické a elegantní řešení _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 13985
|
Posted: Tue 7.4.2009 19:31 Post subject: |
|
|
Franchise jj, Hejtmanský dvůr, ale ty ceny na stránkách, cos dávala, jsou o dost jiný, než když jsem tam byla já live, možná to změnili, nevim
moje máma tam chodila častěji a říkala, že je to tam dražší
jinak proti Babicovi mám hodně, sice vařit rychle a levně je samozřejmě standard nás všech, když přijdeme utahaný a máme práznou lednici... ale věci, jako vaří on, takovou tu "exotiku", tak takový blafy umí udělat s prominutím (s velkým prominutím) každej idiot
podle mě by spíš měl dokázat, že i z mála, co je třeba v zimě v obchodech k dostání, se dá udělat lehký zdravý jídlo a ne dáme tam dvě cibule, papriku, aby to bylo španělský, protože je červená a oni maj rádi tu červenou, ty sukně, to flamenko, rozumíte... a smícháme to k tomu jehněčímu, oni dávaj jehněčí, vy určitě nemáte jehněčí, tak dejte vepřový...
mě to prostě uráží
dneska jsem koukala na Spektru na Jamieho, on chodil po zahrádce a co tam vytrhnul, to na koleně použil. Měl zrovna téma cibule a to bylo něco tak inspirativního, to se nedá srovnat. Babica cibuli jenom nakrájí a použije jako základ osmahnutej na "volivovym voleji" |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
Joined: 03 Jan 2007 Posts: 14088
|
Posted: Tue 7.4.2009 20:05 Post subject: |
|
|
mykéno a ještě nazapomeň, že jí nakrájí najemno o velikosti dlažebních kostek. jako je to fakt komik. v minulym díle objevil tousťák, tak ho narval jak do koláče, tak na králika a překvapilo mě, že do ázijskejch vajec ho teda nedal. a představoval lidu jarní cibulku, ale pak teda asi zjistil, že neví, co to je, tak řekl, že to teda koupíte v normálních krámech.
Shrew wrote: | Většinou je ta trocha mrkve máloco ze zeleniny za den sním a tak jsem ráda, že to tam je.. smozřejmě otázka kvality je zase někde jinde. Jako zakazovat oblohu je nesmysl, jen proto, že ji většinou lidi šidí nebo že se jí češi přejedli v laciných bufetech...
|
zakazovat oblohu. ježiš, to zní, jak kdyby se na to měl vydat zákon.
upřímně řečeno obloha je přece totální nesmysl. smysl by to mělo, kdyby ta "obloha" nějak korespondovala s tim jídlem, takhle je kolikrát spíš k nasrání. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 21743
|
Posted: Tue 7.4.2009 20:27 Post subject: |
|
|
jo, taky mi to slovo "zakázat" připadalo absurdní, reagovala jsem proto, že se tu to slovo už dvakrát objevilo, jednou u mamby a pak nevím ještě u koho ale myslím, že by to měla být součást jídla. kvůli zdraví..ta porce zeleniny by měla být u každého jídla alespoň jako možnost. a proto mi přijde fajn nabízet to ke každému jídlu (samozřejmě že vždy jen ten druh zeleniny, který se k danému jídlu hodí)
ke kávě také podávají sodovku, před jídlem aperitiv, k mušlím chléb..atd atd..prostě pro lepší trávení bych to vítala:) a samozřejmě pro lepší dodržení návyků zdravější výživy.
ale protože záleží na každém, bylo by fajn ji podávat zvlášť na talířku:) _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Host... Guest
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
Joined: 25 May 2007 Posts: 6874
|
Posted: Tue 7.4.2009 23:03 Post subject: |
|
|
Je to docela dobrý. Co se týče obloh, nevadí mi. Když je tam to co mám rád tak to snim. Co mi docela vadí, je zelenej salát přes půl talíře. Ten snad nikdo ani nejí a jen to tam překáží.
Jinak poslední dobou chodim i dost k číňanům, a nejlíp vaří v karlíně na karlínském náměstí. Jen nevim co by v tom pořadu řekli na to, že je to udělaný z bejvalých záchodků a až na to že už tam nejsou pisoáry to tam vypadá tak nějak furt stejně _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 21743
|
Posted: Wed 8.4.2009 0:10 Post subject: |
|
|
Host... wrote: | Shrew wrote: | ale myslím, že by to měla být součást jídla. kvůli zdraví..ta porce zeleniny by měla být u každého jídla alespoň jako možnost |
Kvuli zdravi si muzes dat salat, trocha oschly oblohy tvoje zdravi nevytrhne |
lol, oschlou oblohu dostaneš tak leda v nějakým bufáči, no fuj
myslím normálnín restaurace s vhodnou oblohou, která mi chutná a mám ji ráda , naštěstí i takové retaurace jsou _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 21743
|
Posted: Wed 8.4.2009 0:12 Post subject: |
|
|
kyo to mi nedělej, jím tady tiramisu a teď se mi z číňanů v bejvalejch záchodchích málem zvedl žaludek _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
Joined: 25 May 2007 Posts: 6874
|
Posted: Wed 8.4.2009 1:02 Post subject: |
|
|
copak nevíš že po sedmé hodině večerní se nemá jíst? _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 19650
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 19601
|
Posted: Wed 8.4.2009 6:55 Post subject: |
|
|
Já většinou celou přílohu krom zelí s koprem nechám, protože mi stačí hlavní jídlo. Navíc fakt souhlasím s tím, že na ten talíř narvou všechno a většinou pak ani není místo normálně jídlo sníst. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Jídlo |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4 ... 52, 53, 54 Next
|
Page 3 of 54
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|