sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
Oblíbený obchod s potravinami
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fantagiro
kytky 3, meta: 1950
kytky 3, meta: 1950

PostPosted: Sat 28.3.2009 11:45    Post subject: Reply with quote

neznasam Lidl- ten je ako pre uplne socky, veci v krabiciach, nekvalitne potraviny, otras
Kaufland to je nieco podobne ako Lidl, vacsina nekvalitnych potravin
-hlavne ked su tam akcie dochodcovia tam stoja nastupeni a su schopni si nohy dolamat, socaju sa tam a podobne
Tesco sa celkom da, ale tiez moc z neho nie som nadsena...co sa tyka vyberu, aspon sa snazia aj bio veci predavat
najradsej mam Carrefour- perfektny vyber hlavne peciva, zo zeleniny a ovocia lepsi nez v ostatnych, celkovo podla mna kvalitne potraviny
maso je najlepsie samozrejme v masiarstve
zelenina a ovocie na trhu
Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie.
Back to top
View user's profile Send private message  
Linda Evangelista
kytky 8, meta: 20650

PostPosted: Sat 28.3.2009 11:59    Post subject: Reply with quote

Z těch velkých obchodů mám asi nejradši Globus. už jen kvůli tomu, že mají svojí pekárnu a masnu. Zeleninu i ovoce tam mají vždycky čerstvé a velký výběr. Ale radši mám malé specializované obchůdky. Do Lidlu chodím kupovat jen pár věcí - třeba sezamové placičky a nějaké šunky.
Back to top
Mykéna
kytky 7, meta: 14650
kytky 7, meta: 14650

PostPosted: Sat 28.3.2009 14:35    Post subject: Reply with quote

Já jsem byla překvapená, když jsem byla v Lidlu v Německu, jakej je to rozdíl, to byl fakt super obchod s velkým sortimentem. A v ČR blízko u hranic, třeba v Mariánkách, to taky není takovej hrabák jako třeba v Praze.

Ráda teď chodím do Intersparu na Cejlu, jednak to mám jen 4 minutky a jednak tam skoro nikdo není, jen kolem 17h odpoledne. A když je něco v akci, tak je ten cenovej rozdíl fakt znatelnej. Navíc je to tam čistý, nestísněný a je tam dost světla.

Stále vede Globus Černý Most na "velký nákupy". Akorát mám panický záchvaty z těch davů Embarassed Ale táta ví, že když opouštím vozík a utíkám, že mě najde u olejů, tam je totiž klid.

Moje máma nakupuje v obchodech typu řeznictví, pekařství, zelenina, obuv a tak. To mi přijde úplně nejlepší. Hlavně když požádá řezníka, jestli by někdy nemohl mít jehněčí, tak se na tom domluví a fakt ho pak má. A ne jako někde v Tescu, kde maj sice jehněčí, ale jedno a zašedlý, protože ho nikdo nechce a leží tam dlouho. A v pekárně mají chleba, kterej je nejlepší, lepší než ty ze sámošek.

A mám ráda malý komosámošky, s malýma vozíčkama nebo těma drátěnýma košíkama.

A taky bioobchod ve Štěpánský, líbí se mi, jak mají proutěný košíky Embarassed
Back to top
Linda Evangelista

PostPosted: Sat 28.3.2009 14:39    Post subject: Reply with quote

Mykéna wrote:
Já jsem byla překvapená, když jsem byla v Lidlu v Německu, jakej je to rozdíl, to byl fakt super obchod s velkým sortimentem. A v ČR blízko u hranic, třeba v Mariánkách, to taky není takovej hrabák jako třeba v Praze.

To je pravda, švagrová v Německu nakupuju převážně v Lidlu a fakt se to s naším Lidlem nedá vůbec srovnat.

A ty oleje Laughing Laughing Laughing
Back to top
Lenore

PostPosted: Sat 28.3.2009 16:01    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
spanish.eyes
vi, ale nedba

PostPosted: Sat 28.3.2009 16:46    Post subject: Reply with quote

Mykéna wrote:
A mám ráda malý komosámošky, s malýma vozíčkama nebo těma drátěnýma košíkama.

ja taky rada samosky, kam revoluce jeste nedorazila Laughing a hlavne mame takovou pred barakem, tak jsem tak odmala zvykla. i kdyz je to tam desne drahy, tak tam chodim nejradsi. lidi jsou tam vzdycky dohromady tak tri, to mi vyhovuje. jo a v lahudkch na pultu maji treba vystavenej porcelanovej servis, ktery clovek ziska, kdyz je verny zakaznik jednoty a takovy podobne trhly veci se tam daji videt Laughing
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK)
Back to top
kika
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Sat 28.3.2009 16:47    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
Flowing_
kytky 8, meta: 24650

PostPosted: Tue 7.4.2009 12:24    Post subject: Reply with quote

Mykéna wrote:
A mám ráda malý komosámošky, s malýma vozíčkama nebo těma drátěnýma košíkama

To já taky Love
A vůbec nejradši jdu nakoupit něco do zeleniny, něco do drogerie, něco do pekárny a takhle postupně to obejít, než ty velký obchody.
synapse

kytky 4, meta: 2750

PostPosted: Tue 7.4.2009 15:55    Post subject: Reply with quote

Linda Evangelista wrote:
Mykéna wrote:

To je pravda, švagrová v Německu nakupuju převážně v Lidlu a fakt se to s naším Lidlem nedá vůbec srovnat.

A ty oleje Laughing Laughing Laughing

Taky mam takovy dojem...finsky Lidl je taky mnohem lepsi nez cesky, jelikoz je tady docela dost draho, tak tam nakupuju casto a nikdy jsem se jeste nesetkala se "smejdy", nekvalitnimi vyrobky, proslymi, zkazenymi...
naopak skoro stejny sortiment jako v jinych supermarketech.
V cesku mam nejradsi Tesco, mam ho nejbliz od skoly a navic jsem tam uz mela 2x brigadu, takze jsem verna Smile
sawatdee
kytky 5, meta: 5550
kytky 5, meta: 5550

PostPosted: Tue 7.4.2009 22:21    Post subject: Reply with quote

V cr jsem do Lidlu ani nepachla, jeste jsem 'nadavala' mamce, ze tam semtam neco koupi. Embarassed
Ale tady tam jezdim na bio veci (ovoce, zeleninu, bile jogurty a bio hovezi) a taky tam vyjdou levne ruzne praci a cisticici prostredky a toaletak a kuchynske ubrousky, u kterych mi je jedno odkud to je.

Ostatni veci kupuji jinde.

Ted jsem nasla uzasny obchudek, ktery budu asi navstevovat pravidelne, narvany samymi zajimavymi pokrmy z celeho sveta, taky hodne bio veci a dokonce tam prodavaji na vahu bylinky, rocket, citronovou travu, ruzne druhy syru (irove maj jenom cedar, uz ho nemuzu ani videt).

U nas v Lidlu maji taky nejake bio veci?

If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad...
Back to top
Flowing_

PostPosted: Wed 8.4.2009 6:22    Post subject: Reply with quote

Lidl taky nemám ráda, hlavně ovoce a zelenina se tam nedá koupit, když se to hned nesní. Ale zase je tam pár dobrých českých výrobků, který jsou kvalitní za dobrý ceny - třeba některý mléčný výrobky. A taky nějaký hořký čokoládky tam mají moc dobrý.
A když jsou nějaký řecký nebo italský dny, tak se tam dají koupit třeba super těstoviny a věci, který většinou jinde nevidím.

Ale celkově ten obchod na mě působí hrozně, hlavně to prostředí a pokladny...
Jak řikaly holky - v Německu je to uplně o nečem jiným.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Page 7 of 7

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum